Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo ottaa käyttöön henkilöstön kannustuslisän osassa päiväkodeista

Jaa

Espoon kaupungin suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa otetaan käyttöön henkilöstön kannustuslisä tietyin kriteerein valituissa päiväkodeissa. Kannustuslisää maksetaan 1.8.2022 alkaen 160 euroa/kk tehtäväkohtaisen palkan lisäksi. Lisä on määräaikainen ja sitä maksetaan 31.7.2023 saakka.

Kannustuslisää maksetaan kaikillesoveltuvan koulutuksen omaaville varhaiskasvatuksen opettajille, erityisopettajille, sosionomeille ja lastenhoitajille valituissa päiväkodeissa. Lisää maksetaan myöspäiväkotien johtajille, kieli- ja kulttuuriopettajille, laaja-alaisille varhaiskasvatuksen erityisopettajille sekä lastenhoitajan varahenkilöille, jotka työskentelevät vähintään 50prosenttia työajasta valintakriteerit täyttävissä päiväkodeissa.Lisään ovat oikeutettuja myös lastenhoitajantehtäviin pätevöityneet henkilöt, jotka hoitavat määräaikaisesti varhaiskasvatuksen opettajan tai varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäviä ko. päiväkodeissa.  

Määräaikaista lisää tullaan maksamaan arviolta 300 varhaiskasvatuksen työntekijälle. 

Ajoissa aloitettu varhaiskasvatus tukee koko opinpolkua  

”Pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä valtava pula varhaiskasvatuksen työntekijöistä, eikä Espoo valitettavasti ole tässä poikkeus. Haluamme olla houkutteleva työnantaja ja lisätäeri keinoin varhaiskasvatuksen ammattilaisten kiinnostusta hakeutua töihin Espooseen”, kertoo Espoon kaupungin kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-aho. 

Nyt käyttöön otettavan kannustuslisän piiriin on valittu päiväkoteja, joissa on ollut haasteita täyttää avoimia työpaikkoja. Tarkoituksena on tukea tällaisia päiväkoteja sosioekonomisin perustein valituilla alueilla. 

”Kyse on ns. myönteisestä erityiskohtelusta, jolla halutaan kohdentaa resursseja erityisesti sinne, missä tuen tarve on tavallista suurempi. Tästä on saatu koulumaailmassa hyviä kokemuksia”, Rinta-aho sanoo. 

Ajoissa aloitettu varhaiskasvatus tukee sujuvaa opinpolkua ja siirtymävaiheita kaventaen lasten välisiä eroja oppimistuloksissa kouluissa. 

Espoolla merkittäviä panostuksia varhaiskasvatuksen työvoiman saatavuuteen  

Espoon kaupunkipyrkii kehittämään pitkäjänteisesti varhaiskasvatuksen houkuttavuutta työnantajana. 

Nyt käyttöön otettava kannustuslisä on osa vuoden 2021 syksyllä aloitettua kehitystyötä, jolla pyritään saamaan lisää työntekijöitä varhaiskasvatukseen. 

Kaupunki tukee muun muassa varhaiskasvatuksen työntekijöiden täydennyskouluttautumistaja rakentaa aktiivisesti koulutus- ja urapolkuja esimerkiksi lastenhoitajasta varhaiskasvatuksen opettajaksi. Erilaisia toimenpiteitä on useita ja käytössä onesimerkiksi rekrytoiva työvoimakoulutus, oppisopimusyhteistyöSeuren kanssa ja uusien työntekijöiden mentorointiohjelma. Keskeistä on myös työhyvinvoinnin edistäminen ja tukeminen. 

”Tavoitteemme on, että Espoo on oppimisen ja sivistyksen kärkikaupunki. Kaikkien kehittämistoimiemme viesti on, että Espoossa varhaiskasvatuksen ammattilaisten osaamista ja asiantuntemusta arvostetaan”, Rinta-aho sanoo. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme