Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo viestii ilmastotoimistaan ilmastovahdilla ja näyttelyllä

Jaa

Espoo on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuonna 2030. Ilmastovahti-palvelun avulla voit seurata, miten kaupunki edistyy ilmastotoimiensa toteutuksessa. Ilmastotekoja-näyttely nostaa esiin toimia, joilla kaupunki mahdollistaa asukkaille ilmastoystävällisen elämän.

Ilmastovahdissa seuraat ilmastotoimien etenemistä

Tänään käyttöönotettu Ilmastovahti-palvelu kokoaa Espoon kaupungin ilmastotyön helppokäyttöiselle verkkosivulle.Vahdin kautta voit seurata kaupungin asettamien ilmastotoimenpiteiden etenemistä ajantasaisesti. Ilmastovahti toimii myös kaupungin asiantuntijoiden apuna ilmastotoimenpiteiden hallinnassa.

Toimenpiteet on ilmastovahdissa jaettu viiteen teemaan: energia, liikenne, maankäyttö ja rakentaminen, kiertotalous ja kestävät valinnat sekä ilmastonmuutokseen sopeutuminen. Jokainen teema jakaantuu edelleen tarkempiin kokonaisuuksiin, jotka koostuvat yksittäisistä toimenpiteistä. Lisäksi ilmastovahdista löytyy yleistä tietoa kaupungin ilmastotyöstä ja -tavoitteista sekä esimerkiksi termipankki.

Palvelu kehittyy ja täydentyy jatkuvasti. Myöhemmin tänä vuonna julkaistaan vielä kieliversiot ruotsiksi ja englanniksi, sekä skenaariotyökalu, jonka avulla toimenpiteiden vaikutusta kaupungin vuosittaisiin päästöihin ja hiilineutraalisuustavoitteeseen voidaan havainnollistaa.

Näyttelystä kannustusta ilmastotekoihin

Hiilineutraaliuden saavuttaminen on mahdollista vain laajalla yhteistyöllä. Ilmastotekoja − tehdään yhdessä hiilineutraali Espoo -näyttely kertoo paitsi kaupungin toimista, myös kannustaa asukkaita toimimaan.

Näyttelyyn nostetut ilmastonmuutosta hillitsevät toimet on jaettu neljään teemaan: asuminen, liikkuminen, ruoka ja muu kulutus. Lisäksi avataan ilmastonmuutosta käsitteenä ja kerrotaan, miten Espoossa varaudutaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin eli sopeudutaan.

Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 5.10.‒24.11.2022. Sen jälkeen siihen voi tutustua Entressen, Sellon, Tapiolan ja Lippulaivan kirjastoissa, joissa se on kussakin esillä noin kuukauden ajan. Tarkemmat ajankohdat löydät espoo.fi-sivuilta. Näyttely on jatkossa lainattavissa maksutta Villa Elfvikistä kouluille ja muihin sopiviin paikkoihin.

Ruotsiksi ja englanniksi näyttelytauluihin voi tutustua näyttelyä täydentävällä verkkosivustolla oman mobiililaitteen avulla. Verkkosivusto tarjoaa suomenkielisille käyttäjille myös lisää tietoa vaikuttavista ilmastoteoista mm. videoiden muodossa.Koululuokat voivat tutustua näyttelyyn tehtävävihkon avulla.

Ilmastotekoja-näyttely on yksi Espoo 50 vuotta kaupunkina -juhlavuoden tapahtumista. Millaisessa kaupungissa elämme seuraavan 50 vuoden kuluttua, siihen voimme itse vaikuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoon ilmastovahti, ympäristöasiantuntija Jarkko Kallio, Ympäristönsuojelu, puh. 040 6365 510, jarkko.kallio@espoo.fi

Ilmastotekoja-näyttely, suunnittelija Katri Luukkonen, Villa Elfvikin luontotalo, puh. 043 8265 253, katri.luukkonen@espoo.fi (29.9.2022 alkaen)

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki valmistautuu myymään kolme paloasemakiinteistöä24.11.2022 16:26:00 EET | Tiedote

Espoo valmistautuu myymään Keskuspaloaseman sekä Leppävaaran ja Mikkelän paloasemat kiinteistöineen ja rakennuksineen Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöjen perustamille ja kokonaan omistamille tytäryhtiöille. Kaupan valmistelun taustalla on sote-uudistus, jonka myötä pelastustoiminta siirtyy vuoden vaihteessa hyvinvointialueille. Kaupunginhallitus sekä tila- ja asuntojaosto käsittelevät asiaa kokouksissaan 28.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme