Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoo viettää yhdessä kesän päätösviikonloppua – Espoo-päivä tarjoaa mahdollisuuksia monipuoliseen juhlintaan kotona ja lähiympäristössä

Jaa

Lauantaina 28.8.2021 järjestettävää Espoo-päivää juhlitaan lukuisilla eri tavoilla niin kaupunkiympäristössä kuin kotioloissa. Tänä vuonna tapahtuman kantavana teemana toiminut kiertotalous näkyy ohjelmistossa muun muassa erilaisten kirppareiden, tuunauspajojen ja kestävämpien liikkumisvälineiden testailuina.

Espoo-päivän juhlintaa Tapiolassa Espoon kulttuurikeskuksen edustalla. Kuvaaja: Robert Sjöblom / Espoo-päivä
Espoo-päivän juhlintaa Tapiolassa Espoon kulttuurikeskuksen edustalla. Kuvaaja: Robert Sjöblom / Espoo-päivä

Kiertotalousteeman hengessä kaupunkilaisia kannustetaan fillarointiin erilaisten pyöräilyreittien sekä -tapahtumien muodossa. Omalle Espoo-retkelleen voi valita suosikkinsa pienimuotoisista Espoo-päivän tapahtumista eri puolilta kaupunkia. Espoo-päivää pääsee viettämään myös historian, lajitestauksen ja taiteen parissa. Kartanoistaan tunnetun Espoon iloiseen kesäelämään voi palata leipomalla pihapiknikille jo 1800-luvulta tuttuja wienerleivoksia. Espoo-päivän juhlinta tulee kotioloihin Urban Espoon digitaalisten verkkosisältöjen kautta.


Espoo-päivän tapahtumissa painotetaan terveysturvallisuutta

Espoo-päivää tehdään laajalla joukolla kaupungin toimijoita. Ohjelmistosta vastaavat eri alojen yhdistykset, yritykset sekä yksityishenkilöt. Kaikkia ohjelmistoon liittyneitä tapahtumajärjestäjiä on opastettu terveysturvallisen tapahtuman järjestämiseen. Tapahtumissa noudatetaan voimassa olevia viranomaisrajoituksia, ja tapahtumayleisöä suositellaan käyttämään maskia niin sisä- kuin ulkotapahtumissakin.

”Espoo-päivään panostetaan koko kaupungin voimin. Tapahtuman kävijöiden toivotaan noudattavan kaikkia tapahtumajärjestäjien ohjeistuksia. Tapahtumajärjestäjiä on opastettu, miten tapahtumat voidaan järjestää niin, että yleisö voi juhlia Espoo-päivää turvallisesti. Haluamme ennen kaikkea, että tulevana lauantaina koko Espoo juhlii kotikaupunkiaan, oli se sitten tapahtumissa, kotona tai lähipuistossa“ , tapahtumakoordinaattori Elina Tamminen kertoo.

Tutustu Espoo-päivään:

Ohjelmisto: https://espoopaiva.fi/tapahtumat/
Terveysturvallisuusohjeet yleisölle: https://espoopaiva.fi/terveysturvallisuusohjeet/
Juhli Espoo-päivää lähipiirissä tai lähialueella: https://espoopaiva.fi/3-tapaa-osallistua/
Faktoja Espoo-päivästä, kuvia ja materiaaleja medialle: http://espoopaiva.fi/medialle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Elina Tamminen
Tapahtumakoordinaattori, Espoo-päivä
elina.tamminen@espoo.fi
+358 40 5066 127

Lea Rintala
Tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden päällikkö
lea.rintala@espoo.fi
+358 46 8771 952

Kuvat

Espoo-päivän juhlintaa Tapiolassa Espoon kulttuurikeskuksen edustalla. Kuvaaja: Robert Sjöblom / Espoo-päivä
Espoo-päivän juhlintaa Tapiolassa Espoon kulttuurikeskuksen edustalla. Kuvaaja: Robert Sjöblom / Espoo-päivä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tartunnanjäljityksen tilanne helpottanut Espoossa24.9.2021 16:00:10 EEST | Tiedote

Espoon tartunnanjäljityksen pitkäjänteisen työn ja saatujen lisäresurssien ansiosta viive tartunnanjäljityksessä on pienentynyt huomattavasti. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden tartunnanjäljitys on pystytty aloittamaan pääsääntöisesti 1-2 vuorokauden kuluessa positiivisesta testituloksesta. Tavoittelemme edelleen aktiivisesti myös niitä sairastuneita, joiden positiivinen testitulos on saatu syyskuun alkupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme