Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoolaisessa koulussa epäily koronavirusmuunnoksesta

Jaa

Kolmella Espoo International Schoolin tiloissa olleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Virusmuunnoksen mahdollisuutta tartuntojen aiheuttajana selvitetään. Sairastuneet ovat samalta luokalta. Toistaiseksi ei ole havaittu tartuntoja muiden luokkien oppilailla tai henkilökunnalla.

Epäily virusmuunnoksesta perustuu koronavirustesteissä havaittuun S-geenin puutokseen. Näytteet on lähetetty sekvensointiin, missä viruksen geeniperimä tutkitaan tarkemmin. Sekvensoimalla selviää, ovatko koronavirustartunnat virusmuunnoksen aiheuttamia vai eivät.

Kaikki altistuneet on määrätty karanteeniin 14 päiväksi viimeisimmästä altistuksesta. Koska virusmuunnoksen mahdollisuutta ei voida sulkea pois ennen testituloksia, toimitaan kuin kyseessä olisi virusmuunnos. Varotoimenpiteenä kaikki altistuneet henkilöt testataan kahdesti, myös oireettomat.

Kaikki koulun huoltajat ovat saaneet Wilmassa tiedon tapauksesta. Altistuneiden oppilaiden huoltajat ja henkilökunta ovat saaneet tiedon karanteenimääräyksestä ja toimintaohjeen. Kaupungin tartuntatautiyksikkö soittaa altistuneiden oppilaiden huoltajille ja altistuneille aikuisille.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Topi Turunen, tartuntataudeista vastaava lääkäri, Espoon kaupunki, topi.turunen@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esboborna berättade aktivt om sina önskemål för stadens framtid4.3.2021 17:33:43 EETTiedote

I fjol höstas utfördes flera enkäter under rubriken Mitt Esbo. Med hjälp av dem samlade staden in information om vad invånarna tänker om Esbo – vad som är bra och vad staden borde satsa på i framtiden. Enkäterna samlade in över 10 000 svar och speciellt aktivt svarade unga skolelever och studerande. Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla stadsmiljön.

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta4.3.2021 17:33:00 EETTiedote

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Kyselyt keräsivät yhteensä yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme