Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoolaisessa Kuninkaankallion asumisyksikössä todettu koronavirustartuntoja

Jaa

Espoossa sijaitsevassa Kuninkaankallion palveluasumisen yksiköissä on todettu kuudella asukkaalla koronavirustartunta. Espoon kaupungin tartuntatautiyksikkö on määrännyt tartunnan saaneet eristykseen. Karanteeniin on määrätty yhteensä 32 altistunutta asukasta. Asumisyksikön henkilöstöä ei ole altistunut.

Viruksen leviämistä estetään mm. testauksella, vierailurajoituksilla ja valvonnalla

Kuninkaankallion asumisyksikön kaikille asukkaille järjestetty koronavirustestaukset ja henkilöstö on ohjattu hakeutumaan testeihin. Lisäksi kaikki altistuneet testataan karanteenin aikana kaksi kertaa. Viimeinen testaus järjestetään ennen karanteenien päättymistä.

Asumisyksikön henkilöstö on pysynyt terveenä ja käyttää asianmukaisia suojavarusteita sekä huolehtii hygieniasta. Kohteen siivousta on tehostettu.Asukkaiden omaisten ja läheisten vierailua sekä asumisyksikön asukkaiden sisäisiä vierailuja esim. talosta toiseen on rajoitettu.

Eristysten ja karanteenien toteutumisen valvomiseksi asumisyksikössä on paikalla vartija vuorokauden ympäri ja Länsi-Uudenmaan poliisi on kohdentanut alueelle valvontaa. Asukkaiden lääkehoito ja ruokahuolto kotiin on turvattu, jotta pystytään välttämään asukkaiden liikkuminen asumisyksikön ulkopuolella.

Kuninkaankallion noin sata asumisyksikön asukasta saa koronarokotuksen tällä viikolla. Koronaan sairastuneet voidaan rokottaa myöhemmin, noin kuuden kuukauden kuluttua sairastumisesta.

Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiön ylläpitämä Kuninkaankallion ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu fyysisesti tai psyykkisesti toimintarajoitteisille pääsääntöisesti alle 65 -vuotiaille henkilöille, jotka eivät enää selviydy itsenäisesti omassa kodissaan.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

- Espoon kaupunki, sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala, perusturvajohtaja Sanna Svahn, Espoon kaupunki, sanna.svahn@espoo.fi, p. 050 544 6535

- Diakonissalaitoksen Hoiva Oy, palvelualuejohtaja asunto ensin asumispalvelut, Minna Kiviaho, minna.kiviaho@hoiva.fi, p. 050 502 7574

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.20215.5.2021 20:19:25 EEST | Tiedote

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.2021 Tiistilän koulun perusopetuksen siirto väistötiloihin jätettiin pöydälle Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti jättää pöydälle 19.5.2021 pidettävään kokoukseen esityksen Tiistilän koulun väistötiloista. Lautakunta pitää tärkeänä, että Tiistilän koulun väistö toteutetaan siten, että mahdollisimman suuri osa oppilaista sijoitetaan alueelle ja että koulumatkat ovat turvalliset. Lautakunnalle tuodaan vaihtoehtoistarkastelu kustannusvaikutuksineen. Selvitys mahdollisuudesta käyttää Espoon kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan 3.3.2021 Kilon koulun perusopetuksen järjestämisestä 1.8.2021 alkaen, kun vanha koulurakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee tiedoksi selostusosan mukaisen selvityksen mahdollisuudesta käyttää Espoon Kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme