Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoolaiset nuoret äänestivät itselleen nuorisovaltuuston

Jaa

Espooseen valittiin uusi nuorisovaltuusto, joka koostuu 40 nuorisovaltuutetusta. Kaupunginhallitus vahvisti vaalituloksen kokouksessaan 25.11.2019. Tämän syksyn vaaleissa ehdokkaita oli lähes ennätysmäärä, 86 nuorta. Äänestämässä kävi 7 579 äänioikeutettua 13-18 -vuotiasta espoolaista nuorta.

Espooseen valittiin uusi nuorisovaltuusto, joka koostuu 40 nuoresta. Kaupunginhallitus vahvisti  vaalituloksen kokouksessaan 25.11.2019. Tämän syksyn vaaleissa ehdolla oli 86 nuorta, mikä on Nuvan historiassa lähes ennätysmäärä. Äänestämässä kävi 7 579 äänioikeutettua 13-18 -vuotiasta espoolaista nuorta. Nuorisovaltuusto on nuorten vaikuttamiskanava, joka edustaa kaikkia Espoon nuoria.

Nuorisovaltuustoon pyrkiviä ehdokkaita pystyi äänestämään tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähköisessä äänestyspalvelussa. Äänestykset järjestettiin kouluissa, lukioissa, Omnian toimipisteessä sekä kaupungin asiointipisteissä. Valtaosa äänestäneistä äänesti omassa oppilaitoksessaan.

Nyt valituista ehdokkaista 9 on kaudelta 2018-2019 jatkavia, joten nuorisovaltuusto vahvistuu 31 uudella jäsenellä.  Ehdokkaita oli kaikkiaan 86.  Uudet nuorisovaltuuston edustajat aloittavat tehtävässään 1.1.2020.  

Vuonna 2019 Espoon nuorisovaltuusto on 22-vuotias, ja yksi vanhimmista ja suurimmistaa nuorisovaltuustoista Suomessa. Nuorisovaltuusto on nuorten vaikuttamiskanava, joka edustaa kaikkia Espoon nuoria. Nuorisovaltuusto lisää ja parantaa nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia, huolehtii, että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa ja toimii sanansaattajana nuorten ja päättäjien välillä.

Espoon nuorisovaltuusto 2020-2021

Al-Khafaji Sami

Eiden Paavo

Erolin Kassius

Gerlander Vivian

Goshnaw Naz

Heib Salma

Heiskanen Pessi

Helin Iida

Helin Saara

Hietanen Lauri

Hursti Hilma

Ibrahim Hodan

Iisaho Sami

Ilvonen Aada

Jantunen Leevi

Jumah Didar

Katainen Saara

Kimpiharju Akseli

Kivioja Joona

Komulainen Aaron

Lilja Christian

Lin Kelvin

Manninen Kasperi

Männikkö Fiia

Nissinen Vilma

Rafle Mariam

Rantapää Niklas

Rantatupa Pauli

Räty Paavo

Salmela Niklas

Seoudi Josef

Siltanen Juuso

Smith Oscar

Solala Totti

Suominen Milla

Westerlund Matilda

Weurlander Hans

Virolainen Juho

Voutilainen Ida

Åkerblom Ronja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Leena Strang-Kilpelä
nuorisotyönkoordinaattori
hanna-leena.strang-kilpela@espoo.fi
+358468771230

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme