Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon eläkeläiseksi valittiin kotiseudun vaalija

Jaa

Sykettä Syksyyn -juhla 13.10. kokosi sankoin joukoin senioreita Espoon kulttuurikeskukseen. Juhlassa julkistettiin Espoon Eläkeläisten Keskusliiton valitsema vuoden 2019 Espoon eläkeläinen. Vuoden eläkeläiseksi valittiin Benita Åkerlund, joka on usean vuoden ajan toiminut aktiivisesti espoolaisen kotiseutuperinnön puolesta.

Vuoden 2019 Espoon eläkeläinen on Benita Åkerlund.
Vuoden 2019 Espoon eläkeläinen on Benita Åkerlund.

Espoon Eläkeläisten keskusliitto ry valitsi vuoden 2019 eläkeläiseksi Benita Åkerlundin. Hän on syntyperäinen espoolainen, joka on vaikuttanut monipuolisesti espoolaisten ja espoolaisten eläkeläisten elämään. ”Olen todella yllättänyt ja liikuttunut valinnastani”, Åkerlund sanoo. 

Benita Åkerlund on eläkepäivinään tehnyt kotiseututyötä. Pentalan saaristolaismuseo on ollut hänelle monivuotinen kiinnostuksen kohde ja kesällä 2019 hän esitteli Pentalassa saaritolaiselämää. Åkerlundin kädenjälki näkyy myös Lagstadin kotiseututalossa ja koulumuseossa, joiden kunnostamiseen ja käyttöönottoon hän aktiivisesti osallistui. Åkerlund on toiminut Soukka-Seuran puheenjohtajana ja kirjoittanut kirjan Tarinoita Soukasta. Åkerlund myös vierailee mielellään eri eläkeläisjärjestöjen jäsentapaamisissa kertomassa tarinoita Espoosta. 

Kiinnostus kotiseudun vaalimiseen kumpuaa suvun historiasta. ”Sukuni juuret ovat 1800-luvun Espoossa. Jo lapsuudenkodissani kotiseutu oli meille tärkeä”, Åkerlund kuvailee. 

”Pidän Espoon vuoden eläkeläisen valintaa erittäin merkittävänä, sillä sen monipuoliset valinnat tuovat vuosi vuodelta esiin esimerkkejä senioreiden arvokkaasta yhteiskunnallisesta toiminnasta”, Kaija Viitakoski, Espoon Eläkeläisten keskusliitto ry:n puheenjohtaja sanoo.  

Vuoden Espoon Eläkeläinen valittiin nyt 25. kerran. 

Sykettä Syksyyn -juhla kokosi espoolaisia senioreita juhlimaan elämäniloaan 

Juhlan teemana oli hyvinvointi ja viisi yksinkertaista keinoa, jotka tuovat iloa ja antavat voimia: Olen osa yhteisöä. Nautin liikkumisesta. Olen läsnä. Opin uutta. Laitan hyvän kiertämään. Näitä viittä keinoa esittelevä video sai ensiesityksensä juhlassa. Video löytyy osoitteesta www.espoo.fi/hyvinvointi.  

Juhlatervehdyksen toi EMMA – Espoon modernin taiteen museon johtaja Pilvi Kalhama. Puheessaan Kalhama korosti taiteen ja hyvinvoinnin suhdetta. ”Taiteelle kannattaa aina altistaa itsensä. Jos on kuitenkin päässyt käymään niin, ettei ole vähään aikaan katsellut ajatuksella taidetta, esitänkin tähän loppuun haasteen: niille, jotka haluavat liikkua mahdollisimman paljon ulkona annan vinkin, että kaupungilla olevan taiteen voi ottaa myös liikunnan kannalta, jolloin hyvinvointivaikutus vain tehostuu! Tai, sadepäivänä lähde metroasemille ja tietenkin EMMAan, koska meillä on talo täynnä taidetta ja siitä pääsee nauttimaan seniorilipulla vaikka joka päivä ihan ilmaiseksi,” Kalhama sanoi.  

Espoon vanhusneuvoston puheenjohtaja Olli Männikkö totesi puheessaan, että vaikka espoolaiset ovat onnistuneet monessa asiassa, paljon on vielä tehtävää vanhusten asioissa. ”Enemmistö ikääntyneistä elää normaalia elämää. Me olemme maailman onnellisin kansa. Senhän näkee täpötäydessä metrossakin. Vanhukset ovat myös vahvoja eikä mikään kestävyysongelma. Senkin näkee ruuhka-aikaan metrossa. Huonokuntoiset keski-ikäiset ja nuoret istuvat, vanhukset seisovat”, Männikkö sanoi.  

Senioreiden musiikki- ja tanssiesitysten lisäksi juhlassa esiintyi Sunan koulun kuoro. 

Sykettä Syksyyn – Låt Hösten Pulsera on Espoon vanhusneuvoston järjestämä espoolaisten senioreiden syysjuhla, joka järjestettiin nyt jo 21. kerran. Juhla kokosi Espoon kulttuurikeskukseen lähes 600 senioria. 

Kuvat

Vuoden 2019 Espoon eläkeläinen on Benita Åkerlund.
Vuoden 2019 Espoon eläkeläinen on Benita Åkerlund.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

@Espoonsote Twitterissä  

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

April Jazzin syksyn klubisarja käynnistyy Näyttelykeskus WeeGeellä24.9.2020 16:53:16 EESTTiedote

April Jazzin ja Näyttelykeskus WeeGeen yhteistyössä tuottama konserttisarja tuo kotimaisen jazzin huiput museoympäristöön. Livemusiikki soi kuukauden ensimmäisinä perjantai-iltoina afterwork-hengessä, jolloin konsertteihin ja WeeGeen museoihin on vapaa pääsy. Syksyn aikana juhlitaan Elifantreen ja Riitta Paakki Quartetin levynjulkaisuja, ja nähdään muun muassa Iiro Rantalan ja Maja Mannilan uusi kotimainen kokoonpano.

Esbos ekonomiska förhandlingar avslutades24.9.2020 13:13:20 EESTTiedote

Förhandlingarna mellan ordförandena för fullmäktigegrupperna om programmet En ekonomiskt hållbar stad utmynnade i ett avtal som omfattar fullmäktigegrupperna med undantag av De gröna, Vänsterförbundet och Blå fullmäktigegruppen. Enligt avtalet eftersträvas balans i ekonomin under fem år genom att ökningen av driftsutgifterna och personalstyrkan bromsas upp, investeringskostnaderna minskas, inkomsterna ökas och fastigheter och lokaler som ägs av staden säljs.

Espoon talousneuvottelut päättyivät24.9.2020 13:10:39 EESTTiedote

Valtuustoryhmien puheenjohtajien neuvottelut Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmasta päättyivät sopimukseen, jossa ovat mukana valtuustoryhmät lukuunottamatta Vihreitä, Vasemmistoliittoa ja Sinisiä. Sopimuksen mukaan talouden tasapainoa haetaan viiden vuoden aikana hidastamalla käyttömenojen ja henkilöstömäärän kasvua, pienentämällä investointikustannuksia, kasvattamalla tuloja sekä myymällä kaupungin omistamia kiinteistöjä ja toimitiloja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme