Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon elinvoimajohtajaksi Mervi Heinaro

Jaa

Elinvoimajohtajana syyskuussa aloittava Mervi Heinaro luotsaa uutta elinvoiman tulosaluetta, jonka tavoitteena on kaupungin elinvoiman vahvistaminen sekä yhteistyön syventäminen sidosryhmien kanssa.

Kaupunginhallitus valitsi Espoon elinvoimajohtajaksi Mervi Heinaron (KTM, MA). Heinarolla on pitkä tausta kansainvälisessä yritysmaailmassa ja vankkaa myynti- ja markkinointiosaamista. Viimeisimpänä hän on toiminut kasvuyritys Flexoundin toimitusjohtajana.

”Espoo on minulle rakas kotikaupunki. Olen vuosien mittaan kiinnostuksella seurannut kaupungin kehittymistä; elänyt, asunut, tehnyt täällä työtä ja viimeiseksi kasvattanut yritystä espoolaiseen innovaatioon perustuen. Kun tulevan organisaatiomuutoksen myötä kolme minulle läheistä osa-aluetta nyt yhdistää voimansa, en voinut vastustaa kiusausta päästä mukaan vaikuttamaan Espoon ja sitä kautta koko Suomen elinvoiman kehittämiseen. Pääsemme yhdessä henkilöstön kanssa luomaan uutta, hakemaan voimaa toisistamme ja kehittämään toimintaamme vastaamaan alati muuttuvaan toimintaympäristöön. Työssä on paljon uutta opittavaa, mutta olen jo huomannut, että saan erittäin osaavia tiimiläisiä ja työtovereita ympärilleni”, Heinaro toteaa.

Espoo on tieteen, teknologian, taiteen ja talouden maailmanluokan innovaatioympäristö, ja asemaa halutaan edelleen vahvistaa. Siinä elinvoimajohtajalla on merkittävä rooli. Erityisen tärkeää on yhteistyö yritysten ja yrittäjien, yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa. Keskeisiä kumppaneita ovat Aalto-yliopisto ja VTT. Tavoitteena on myös vahvistaa kulttuurin ja liikunnan roolia Espoon elinvoiman rakentajina.

Tehtävässä pääsee kehittämään kaupungin elinkeinopolitiikkaa ja koska tulosalue on uusi myös omaa toimenkuvaansa.

”Uskon että elinvoima syntyy yhteistyöstä. Kun espoolaiset kuntalaiset, päättäjät sekä Espoon yritykset, yhteisöt ja yksiköt soittavat orkesterin lailla samoista nuoteista ja pelaavat joukkueena samaan maaliin, syntyy kaupungin elinvoimaa. Syntyy työpaikkoja, uusia innovaatioita, viihtymis- ja vireytymismahdollisuuksia, ja samalla Espoon kansallinen ja kansainvälinen kilpailukyky ja vetovoima kasvaa”, Heinaro sanoo.

”Kun pääsemme koronasta kasvuun, on Espoon innovaatioekosysteemin merkitys koko Suomen kasvulle ja kilpailukyvylle, esimerkiksi digitalisaation ja kestävän kehityksen alueilla, ratkaisevan tärkeää”, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja jatkaa: ”Tähän työhön elinvoimajohtaja pääsee heti tarttumaan.”

Elinvoimajohtajan virkaan haki määräaikaan mennessä 66 henkilöä. Valinnassa korostettiin mm. yritys-, yliopisto- ja AMK-tutkimus- ja innovaatiokentän tuntemusta, johtamiskokemusta, strategista kehittämisotetta, kokemusta kansainvälisten verkostojen ja kehittämishankkeiden johtamisesta sekä julkishallinnon tuntemusta.

Elinvoiman tulosalue aloittaa 1.8. ja se muodostuu kolmesta tulosyksiköstä; elinkeino ja työllisyys -tulosyksiköstä, kulttuurin tulosyksiköstä ja liikunnan ja urheilun tulosyksiköstä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveystoimen kehittämisjohtajaksi Tommi Kuukka2.7.2021 10:08:29 EEST | Uutinen

Espoon sosiaali- ja terveystoimen kehittämisjohtajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Tommi Kuukka. Tehtävää haki 51 hakijaa, joista kuusi haastateltiin. Kehittämisjohtaja vastaa sote-palvelujen kehittämiskokonaisuudesta sekä digitaalisen ja teknologisen potentiaalin hyödyntämisestä kuntalaisten hoidossa ja prosessien hallinnassa. Kehittämisjohtaja on sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmän jäsen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme