Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan päätöksiä 24.11.2022

Jaa

Espoon hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan kokous pidettiin torstaina 24.11.2022 kello 17.30 alkaen. Lautakunta käsitteli muun muassa hyvinvoinnin ja terveyden toimialan vuoden 2022 kolmannen osavuosikatsauksen ja päätti perintövarojen kohdentamisesta järjestöjen työhön.

Hyvinvoinnin ja terveyden toimialan vuoden 2022 kolmas osavuosikatsaus

Lautakunta käsitteli vuoden 2022 kolmannen osavuosikatsauksen ja määrärahamuutosesitykset katsauksen pohjalta. Lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että valtuusto tekee seuraavat määrärahamuutokset: kokonaisuutena toimialan toimintatuloja lisätään 30,4 milj. euroa ja toimintamenoja lisätään 45,4 milj. euroa. Tarkemman kuvauksen toimintatuloista ja toimintamenoista voi lukea kokousmateriaaleista.

Perintövarojen kohdentaminen järjestöjen työhön

Espoon kaupunki on saanut kaksi valtionperintöä, jotka esitetään osittain kohdennettavaksi järjestöjen työhön. 

Ensimmäisen perinnön osalta varat tuli käyttää omaehtoisen kotoutumisen tukemiseen maahanmuuttajajärjestöjä tukemalla. Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta päätti myöntää 47 564, 52 euron perintövarat Kaivo ry:lle. Yhdistyksen tavoitteena on parantaa vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten hyvinvointia tarjoamalla apua ja tukea yhteiskunnassa heikoimmassa asemassa oleville. Tärkeimpiä avun ja tuen muotoja ovat akuutin ruoka- ja tarvikeavun lisäksi turvallisuus, mielekäs vapaa-aika ja osallisuus. Tällä hetkellä Kaivo ry:n toiminta keskittyy Ukrainan sodasta paenneiden auttamistyöhön.

Toisen perinnön osalta varat tuli käyttää laitoksissa asuvien vanhusten ulkoilupalveluihin sekä nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn. Lautakunta päätti, että perintövaroista puolet jätetään Espoon kaupungille käytettäväksi vanhusten ulkoilutoimintaan ja toinen puoli käytetään nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn järjestöjen toimintaa tukemalla. Päätettiin, että varoista myönnetään Esma ry:lle 3 380,80 euroa ja Espoon monikulttuuriset lapset ry:lle 3 380,80 euroa.

Info-osuudessa lautakunta kuuli ajankohtaiskatsauksen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelusta sekä kulkukeskuksen toiminnasta.

Lisätiedot: 

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Professor Rebecca Piekkari selected as Espoo Ambassador 20222.12.2022 15:18:25 EET | Press release

Espoo has a new congress ambassador after a two-year break since Professor Rebecca Piekkari from the Aalto University School of Business was selected as the Espoo Ambassador 2022. As Espoo Ambassador, Professor Piekkari will represent Espoo's scientific excellence when travelling around the world and encourage Espoo scientists to participate in academic organisations and congresses. Professor Piekkari is the 12th Espoo Ambassador.

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi2.12.2022 15:10:00 EET | Tiedote

Espoo on saanut uuden kongressilähettilään kahden vuoden tauon jälkeen, kun Professori Rebecca Piekkari Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valittiin vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi. Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan ja kannustaa espoolaisia tieteentekijöitä osallistumaan akateemisten järjestöjen toimintaan sekä kongressien järjestämiseen. Professori Piekkari on järjestyksessään 12. Espoo Ambassador.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme