Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon islamilaiset yhdyskunnat torjuvat koronaa yhdessä kaupungin kanssa

Jaa

Espoon islamilaisten yhdyskuntien edustajat ja Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä keskustelivat torstaina videoyhteyden välityksellä nopeasti heikentyneestä koronatilanteesta pääkaupunkiseudulla. Muslimiyhteisö kertoi sitoutuvansa täysin kaupunkien ja viranomaisten turvallisuussuosituksiin.

Espoon islamilaiset yhdyskunnat ovat tämän hetken suositusten mukaisesti keskeyttänyt perjantairukoukset kokonaan kolmen viikon ajaksi, 13.12.2020 saakka. Myös muita rukoushetkiä ja tapahtumia harvennetaan, ja niihinkin saa osallistua enintään kymmenen henkilöä kerrallaan.

Kaikissa uskonnollisissa tilaisuuksissa noudatetaan myös turvavälejä, huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta sekä käytetään maskeja. Pieniäkin flunssaoireita potevia kehotetaan hakeutumaan heti koronatestiin ja pysymään muuten kotona.

”Uskonnollisten yhteisöjen edustajat sitoutuivat vahvasti noudattamaan myös tulevia suosituksia ja määräyksiä. Jos uusia rajoituksia määrätään huomenna, ne otetaan heti käyttöön. Yhteisö myös viestii koko ajan jäsenilleen siitä, mitkä ohjeet ovat voimassa ja miksi jokaisen on tärkeää noudattaa niitä”, kertoo erityisasiantuntija Said Aden Espoon kaupungilta.

Espoon kaupungin asiantuntijat tekevät tiivistä yhteistyötä maahanmuuttajayhteisöjen kanssa ja rakentavat luottamusta yhteisöjen suuntaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erityisasiantuntija Said Aden, Espoon kaupunki, puh. 043 825 1950

Maahanmuuttoasioiden päällikkö Teemu Haapalehto, Espoon kaupunki, puh. 046 877 3200

Abdirazak Suggulle, Espoon Islamilaisen Yhdyskunnan imaami, puh. 040 722 4177

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Palvelutalo Hopeakuussa uusia koronavirustartuntoja25.1.2021 18:46:32 EETTiedote

Tiedotimme 15.1.2021 Palvelutalo Hopeakuussa ilmenneistä koronavirustartunnoista. Tuolloin koronavirustartunta oli ilmennyt yhdeksällä asukkaalla ja seitsemällä työntekijällä. Hoivakodissa tehdyissä seurantatesteissä on ilmennyt uusia tartuntoja. Tartuntoja on ilmennyt kahdessa ryhmäkodissa. Tämän hetkisten tietojen mukaan ei ole syytä epäillä koronavirusmuunnoksen mahdollisuutta. Tällä hetkellä koronavirustautitapauksia on todettu yhteensä 20:llä asukkaalla, joista viisi sairastunutta on menehtynyt. Koronavirustartuntoja on ilmennyt yhteensä yhdellätoista työntekijällä. -Esitämme osanottomme menehtyneiden asukkaiden omaisille ja läheisille, Palvelutalo Hopeakuusta vastaavan Espoon Eläkekotisäätiön toiminnanjohtaja Irene Valo ja Espoon kaupungin vanhuspalvelujen johtaja Matti Lyytikäinen sanovat. Tartunnan saaneet asukkaat on eristetty muista asukkaista ja tartunnan saaneet henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen. Lisäksi hoivakodissa altistuneet henkilöt on määrätty karanteeniin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme