Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon Ison Omenan kirjasto oli vuonna 2018 Suomen vilkkain

Jaa

Nyt on Espoon kaupunginkirjastolla ainutkertainen mahdollisuus kehua retostella uudella saavutuksellaan kävijämäärissä ja Turun pääkirjaston, pitkäaikaisen ykkösen, ohittamisella.

Opastusta Ison Omenan kirjaston Pajassa
Opastusta Ison Omenan kirjaston Pajassa

Espoon Ison Omenan kirjasto oli vuonna 2018 Suomen vilkkain yleinen kirjasto 1 353 002 asiakkaallaan. Kävijämäärä kasvoi 7,4 %. Ison Omenan kirjasto toimii Ison Omenan kauppakeskuksen Palvelutorilla, missä käy arkipäivisin keskimäärin 5 000 asiakasta. Toiseksi vilkkain yleinen kirjasto Suomessa vuonna 2018 oli Turun pääkirjasto, jossa kävi 1 196 093 asiakasta. 

Olemme erityisen iloisia Ison Omenan kirjaston saavuttamasta asemasta Suomen käydyimpänä kirjastona, koska vuodenvaihteessa 2019-20 keskustakirjasto Oodi kirii pitkälle kaikkien muiden ohi.  Yhtäkaikki - on upeaa, että suomalaiset käyttävät kirjastojaan!

Kaikkien Espoon kirjastojen kävijämäärä kasvoi 1,4 %.

Espoo oli Vuoden kirjastokunta 2018

Vuoden kohokohtia oli myös, kun Espoo julistettiin Kuntaliiton järjestämässä kilpailussa Vuoden kirjastokunnaksi Helsingin kirjamessuilla. Perusteluna voitolle oli, että Espoon kirjastot vastaavat monipuolisella toiminnallaan hyvin nykyajan vaatimuksiin. Espoon kaupunginkirjasto tekee työtä digitaalisessa syrjäytymisvaarassa olevien auttamiseksi ja edistää yhdenvertaisuutta erityisesti ottamalla maahanmuuttajien tarpeet huomioon. Maahanmuuttajien asiointineuvonta vakiintuikin ja palveli vuonna 2018 Sellon kirjastossa jo 1310 asiakasta ja Ison Omenan kirjastossa 575:ttä.Espoon kirjastojen Suomi 100 -video
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Tyrni
Kirjastopalveluiden johtaja
Espoon kaupunginkirjasto/
Puh./Tel. (09) 050 330 1762
jaana.tyrni@espoo.fi

Kuvat

Opastusta Ison Omenan kirjaston Pajassa
Opastusta Ison Omenan kirjaston Pajassa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäasiantuntija

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme