Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon ja Kauniaisten suomenkielisissä lukioissa aloittaa 2213 uutta opiskelijaa, Omnian ammatillisissa koulutuksissa ja TUVA-koulutuksessa 1427 opiskelijaa

Jaa

Lukioiden suosio pitää pintansa Espoossa – kaikki aloituspaikat täytettiin. Sisäänpääsypistemäärät nousivat mm. Leppävaaran ja Haukilahden lukioiden urheilulinjoille, Otaniemen lukion matematiikka- ja luonnontiedelinjalle sekä Kaitaan lukion kuvataidelinjalle. Lukiopaikan sai tänä vuonna hieman aiempia vuosia helpommin. Omnian ammatillisiin perustutkintoihin valittiin 2022 yhteishaussa yhteensä 1230 opiskelijaa ja tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen 197 opiskelijaa.

 

Lukioon pääsy helpottui – lukioihin 2213 uutta opiskelijaa


Kevään 2022 yhteishaussa Espoon ja Kauniaisten suomenkielisiin lukioihin valittiin 2213 opiskelijaa. Aloituspaikkoja oli Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa 2079 ja Kauniaisissa 134. Lukioiden kaikki aloituspaikat täytettiin.

Espoossa ja Kauniaisissa suomenkielisiin lukioihin aloituspaikkoja varattiin 66 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta.  Espoon lukioiden aloituspaikkamäärää nostettiin viime vuodesta reilulla sadalla (102). Kauniaisten suomenkielisen lukion aloituspaikat ovat säilyneet ennallaan. Espoossa lukiokoulutus on vetovoimaista, sillä noin 75 % peruskoulun päättävistä hakee ensisijaisesti lukiokoulutukseen, kun valtakunnallisesti vastaava luku on noin 56 %.

Myös ruotsinkielisen lukion aloituspaikkoja lisättiin lukuvuodelle 2022–2023. Aloituspaikkoja on 200 opiskelijalle. IB-linjan aloituspaikkojen lukumäärä on 50. Viime vuonna ruotsinkielisen lukion aloituspaikkojen määrä oli 175 ja IB-linjan 50. Espoossa ruotsinkieliseen lukioon aloituspaikkoja varattiin noin 65 prosentille ruotsinkielisen peruskoulun päättävästä ikäluokasta.

Lukioon pääsy helpottui hieman aiempiin vuosiin verrattuna. Tänä vuonna lukiopaikan sai 7,58 keskiarvolla (vuonna 2021 7,67). Espoon ruotsinkieliseen lukioon Mattlidens Gymnasiumiin pääsi 7,83 keskiarvolla (vuonna 2021 7,69) ja IB-linjalle 8,58. Gymnasiet Grankulla samskolan alin hyväksytty keskiarvo oli 8,23. Vuoden 2022 yhteisvalinnassa Espoon suomenkielisten lukioiden korkein sisäänpääsykeskiarvo 9,08 oli Kuninkaantien lukiossa.

Omniaan 1427 uutta opiskelijaa


Omnian ammatillisiin perustutkintoihin valittiin 2022 yhteishaussa yhteensä 1230 opiskelijaa. Määrällisesti eniten opiskelijoita valittiin liiketoiminnan perustutkintoon 237 opiskelijaa, sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon 192 opiskelijaa sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon 126 opiskelijaa.

Tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen valittiin 197 uutta opiskelijaa. Elokuussa 2022 alkavassa uudessa TUVA-koulutuksessa yhdistyvät aiemmat perusopetuksen lisäopetus, lukioon valmistava koulutus (LUVA) ja ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA).

Yhtä aikaa yhteishaun kanssa järjestettiin haku englanninkielisiin ammatillisiin perustutkintoihin. Niihin valittiin yhteensä 114 opiskelijaa.

Varasijoille valittuja kutsutaan opiskelijaksi heti, kun paikkoja vapautuu.

Omnian urheilijan kaksoisuralle esitti kiinnostuksensa 53 urheilijaa. Omniassa urheilijat voivat yhdistää ammatillisen opiskelun ja tavoitteellisen valmentautumisen urheiluoppilaitoksessa. Omnian ammattilukioon esitti kiinnostuksensa 336 hakijaa. Kaikilla Omniaan valituilla on mahdollisuus suorittaa ylioppilastutkinto ja ammatillinen perustutkinto Omnian ammattilukiossa. 

Omnian ammatillisiin perustutkintoihin ja Tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen voi vielä hakea jatkuvassa haussa. Elokuun aloitukseen ammatillisen perustutkintojen ja TUVAn haku on auki 10.7.2022 asti. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan viimeistään 1.8.2022.

Lukioiden suosio pitää pintansa - erityisesti Leppävaaran ja Haukilahden lukioiden urheilulinjat, Kaitaan lukion kuvataidelinja sekä Otaniemen matematiikan ja luonnontieteiden erityislukio kiinnostivat nuoria


Espoon kaupungin suomenkielisiin lukioihin oli tänä keväänä ensisijaisia hakijoita yhteensä 2 353. Viime vuonna hakijoita oli 2 260, joten hakijoiden määrä nousi 4,1 prosenttia edelliskevääseen verrattuna. Kasvu on ollut samaa tasoa vuosittain. Aloituspaikkoja kohden ensisijaisia hakijoita oli 1,13 (1,14 vuonna 2021). Suurin kasvu ensisijaisten hakijoiden määrässä tapahtui Espoon yhteislyseossa, jonka yleislinjalle haki ensisijaisesti 167 nuorta. Lukumääräisesti eniten ensisijaisia hakijoita oli Otaniemen lukioon (532).

Lukioiden painotukset kiinnostivat nuoria tänäkin vuonna. Sisäänpääsypistemäärät nousivat mm. Leppävaaran ja Haukilahden lukioiden urheilulinjoille, Otaniemen lukion matematiikka- ja luonnontiedelinjalle sekä Kaitaan lukion kuvataidelinjalle. Haukilahden lukion urheilulinjalla ensisijaisten hakijoiden määrä nousi 39,0 prosenttia ja Leppävaaran lukion urheilulinjalla 27,5 prosenttia. Lukioiden urheilulinjat tarjoavat aktiivisille ja huipulle tähtääville nuorille urheilijoille laadukkaat ja joustavat lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistämisen mahdollisuudet.

Valintatulokset on julkaistu verkkosivuilla – kaikille oppivelvollisille taataan jatko-opiskelupaikka

  • Lukioiden valintatulokset löydät osoitteesta Lukioiden valintatulokset niiden hakijoiden osalta, jotka ovat antaneet siihen suostumuksensa hakulomakkeessa. Onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan!
  • Omnian valintatulokset löydät osoitteessa www.omnia.fi/yhteishaku niiden hakijoiden osalta, jotka ovat antaneet siihen suostumuksensa hakulomakkeessa.
  • Jos et vielä saanut paikkaa, saat apua opiskelupaikan löytämiseen mm. Ohjaamotalosta.
  • Jos sait paikan, ota paikka vastaan viimeistään 30.6.2022.
  • Sivustolle Yhteishaun jälkeen on koottu tietoa, kuinka toimit saatuasi opiskelupaikan tai, jos jäit ilman opiskelupaikkaa.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi


Espoon kaupungilla on kymmenen suomenkielistä lukiota ja yksi ruotsinkielinen lukio. Kaikissa Espoon kaupungin lukioissa on laadukas yleislukio sekä osassa lukiolinja, painotus tai erityinen koulutustehtävä. Kahdessa lukiossa on myös valtakunnallinen kehittämistehtävä. Espoon kaupungin lukioissa opiskelee yli 6400 opiskelijaa.

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme