Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon joulupostikeräys toi lähes 5 000 joulutervehdystä ikääntyneille

Jaa

Espoon kaupunki haastoi espoolaiset lähettämään joulupostia ikääntyneille. Saimme keräyksessä lähes 5 000 joulukorttia ilahduttamaan kotihoidon asiakkaita ja hoivakotien asukkaita.

Espoossa saimme lähes 5 000 joulukorttia ilahduttamaan kotihoidon asiakkaita ja hoivakotien asukkaita.
Espoossa saimme lähes 5 000 joulukorttia ilahduttamaan kotihoidon asiakkaita ja hoivakotien asukkaita.

Espoon kaupungin vanhusten palvelut on jakanut joulukortit kotihoidon asiakkaille ja hoivakotien asukkaille. Kortteja kertyi runsaasti, joten niitä riitti myös muille Espoon sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille.

Joulukortin merkitys säilyy

Kortteja päätyi muun muassa Mankkaalle muistisairaiden hoitoon erikoituneeseen Taavin muistipalvelukeskukseen. Muistipalvelukeskus oli koristeltu jo ensimmäiseen adventtiin mennessä juhlavaksi. Tällä tavoin autetaan muistisairasta erottamaan arkea ja juhlaa eri aistien kautta. Siksi on tärkeää, että Taavissa tuoksuu, tuntuu, maistuu, näyttää ja kuulostaa joululta − se auttaa hahmottamaan joulun pyhien saapumista. Joulukortit täydentävät asiakkaille joulun tunnelmaa.

”Asukkaat ovat huokailleet ihastuksessa, kuinka kauniita kortteja ovat saaneetkaan. Korttien jakamisen yhteydessä on muisteltu aikaisempia jouluja, laulettu joululauluja ja jutusteltu tontuista, pakkasesta ja haaveiltu jouluherkuista”, lähihoitajat Marjo Karppinen ja Marjukka Päivinen kertovat.

Kaikilla ikääntyneillä ei ole läheisiä, jotka lähettäisivät kortin. Joulukortti tuntemattomalta voi olla merkityksellisempi kuin uskoisikaan.

”Tämä on ihana. Tämä on tullut minulle. Voi että, mihin minä nyt tämän laitan, kun haluan nähdä kortin aina. Siitä tulee niin hyvä mieli”, eräs muistipalvelukeskuksen asukkaista kertoo tunteistaan.

Kortit on otettu ilolla vastaan myös kotihoidossa. Kotihoidon aluevastaava Tiina Hovila välittää asiakasterveiset kaikille kortteja lähettäneille. ”Kiitos tuntemattomalle ystävälle!”

Valtakunnallisessa kampanjassa yli 110 000 korttia

Espoon kaupungin lisäksi joulukortteja espoolaisvanhuksille keräsi myös HyTe ry (ent. EJY ry), joka jakoi tervehdyksiä vapaaehtoisen keikka-avun asiakkaille. HyTe ry:n vapaaehtoisia oli myös mukana apuna postitustalkoissa lajittelemassa kaupungin korttipottia.

Espoon haaste oli osa valtakunnallista, Siskot ja Simot -yhteisön Joulupostia ikäihmisille -kampanjaa, jonka tavoitteena oli varmistaa, että mahdollisimman moni ikäihminen saisi tänä vuonna lämpimät joulun toivotukset. Valtakunnallisesti kortteja saatiin kokoon kaikkiaan 110 000 joulukorttia – lisätietoja Siskojen ja Simojen uutisesta.

Lämmin kiitos kaikille kortteja lähettäneille!

Yhteyshenkilöt

viestintäasiantuntija Paula Häkämies
Espoon kaupungin vanhusten palvelut
puh. 046 877 2119, paula.hakamies@espoo.fi

Kuvat

Espoossa saimme lähes 5 000 joulukorttia ilahduttamaan kotihoidon asiakkaita ja hoivakotien asukkaita.
Espoossa saimme lähes 5 000 joulukorttia ilahduttamaan kotihoidon asiakkaita ja hoivakotien asukkaita.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme