Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupungiksi tulosta 50 vuotta 1.1.2022 – Espoo kutsuu asukkaat ja kumppanit mukaan 50-vuoden tapahtumien toteuttamiseen

Jaa

Vuosi avataan svengaavalla juhlakonsertilla, joka esitetään suorana kotikatsomoihin 31.12.2021 klo 18 Espoon kulttuurikeskuksesta. Tapahtumassa esiintyvät Espoo Big Band kapellimestarinaan Ville Vannemaa ja solisteinaan Ilkka Alanko, Nina Tapio ja Sami Pitkämö.

Tulevana vuonna Espoo panostaa kohtaamisiin ja yhdessä tekemiseen. Kuva: Jussi Hellsten / Ystäväluistelu -tapahtuma 2019
Tulevana vuonna Espoo panostaa kohtaamisiin ja yhdessä tekemiseen. Kuva: Jussi Hellsten / Ystäväluistelu -tapahtuma 2019

Espoo on nuori kaupunki, jolla on pitkä ja juureva historia. Espoon seurakunta perustettiin vuonna 1458, mutta kaupungiksi Espoo tuli vasta vuonna 1972. Kaupungin asukasluku on kasvanut 1972 vuoden 100 000 asukkaasta vuoteen 2022 mennessä noin 300 000 asukkaaseen, ja Espoosta on tullut Suomen toiseksi suurin kaupunki.

Espoo 50 vuotta kaupunkina -ohjelmakokonaisuus toteutetaan yhdessä asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten kanssa. Kulttuuri-, urheilu- ja tapahtuma-alan työllistäminen on yksi tulevan vuoden keskeisiä tavoitteita. Aloille työtilaisuuksia tarjoamalla vahvistetaan myös osaltaan kaupungin elin- ja vetovoimaa, sekä luodaan kaupunkilaisille hyvinvointia elämysten ja mielekkään tekemisen kautta.

Uusi vaakunatunnus katsoo tulevaan historiaa kunnioittaen

Espoo 50 vuotta kaupunkina -vuotta varten on suunniteltu oma tunnus, jossa Espoon vaakuna on saanut uuden modernin muodon. Tunnus tulee näkymään koko vuoden ajan niin kaupungin kuin kumppanien viestinnässä sitoen eri toimijoiden sisällöt osaksi kaupungin yhteistä vuotta. Tunnus on toteutettu toimimaan erilaisissa viestintäyhteyksissä, mutta myös luotu ilahduttamaan asukkaita kotikaupungin uudella symbolilla.

Vuoden keskiössä ovat tapahtumat ja yhdessä tekeminen

Vuosi 2022 Espoossa pitää sisällään laaja-alaisesti tapahtumia ja kampanjoita, joiden tekemisessä ovat mukana kaikki kaupungin toimialat sekä kumppanit yrityksistä yhdistyksiin. Mukana on muun muassa paneelikeskusteluja, valtakunnallisia ja kansainvälisiä urheilutapahtumia, kaupunkiympäristöön levittäytyviä taideprojekteja, kyläjuhlia sekä Espoon kirjasto 100 vuotta -juhla, jota vietetään Espoonlahden aluekirjaston avajaisilla.

Yksi vuoden kohokohdista on elokuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä Espoo juhlii! -viikko 23.-27.8.2022. Tapahtumat eri puolilla kaupunkia kutsuvat kaikki kaupunkilaiset yhteen juhlimaan Espoon nimikkopäivää, ja sitä edeltävää viikkoa aiempaa isommin. Espoo-päivä järjestetään lauantaina 27.8.2022.

Tammikuussa julkaistavaan Espoo 50 vuotta kaupunkina -ohjelmistoon voi tutustua osoitteessa www.espoo.fi/50, jossa voi myös ilmoittaa oman sisältönsä mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Lea Rintala
lea.rintala@espoo.fi, 046 877 1952

Tapahtumakoordinaattori Jussi Hietala
jussi.hietala@espoo.fi, 040 636 8698

Kuvat

Tulevana vuonna Espoo panostaa kohtaamisiin ja yhdessä tekemiseen. Kuva: Jussi Hellsten / Ystäväluistelu -tapahtuma 2019
Tulevana vuonna Espoo panostaa kohtaamisiin ja yhdessä tekemiseen. Kuva: Jussi Hellsten / Ystäväluistelu -tapahtuma 2019
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme