Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupungin nuorisotilat suljetaan – toiminta jatkuu verkossa

Jaa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 26.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista epidemian leviämisen hillitsemiseksi alueellaan. Rajoitukset sulkevat myös Espoon kaupungin nuorisotilat sekä Ohjaamotalon, mutta niiden toiminta jatkuu verkossa ja ulkona.

Espoon kaupungin nuorisotilat ja Ohjaamotalo ovat kiinni 30.11.-20.12., mutta toiminta jatkuu verkossa ja ulkona. Verkon kohtaamispaikkoja ovat erilaiset peliympäristöt ja somekanavat, joissa järjestetään erilaisia kerhoja, hengailuhetkiä ja etävalmennusta. Tarvittaessa nuoria voidaan tavata kahden kesken ulkona, turvaväleistä huolehtien.

Toimintaa verkossa

Nuorisotilojen Instagram-tileillä jatketaan keväällä toimivaksi todettua toimintaa, kuten kerhoja. Kaikki nuorisotilat löytyvät Instagramista tunnisteella #nuoriespoo.

Keväällä avattu digitaalinen nuorisotila Discordissa jatkaa toimintaa laajennetuin aukioloajoin. Discord on turvallinen ja ilmainen palvelu, joka toimii nettiselaimella tai puhelimeen erikseen ladattavalla sovelluksella. Espoon nuorisotilaan pääset osoitteella bit.ly/nuoriespood ja siellä voit jutella ja chattailla joko porukalla tai yksityisesti. Juttu- ja peliseuraa löytyy nuorisonohjaajista ja muista nuorista. 

Discordin digitaalinen nuorisotila on auki maanantaista torstaihin kello 15–21 ja perjantaisin sekä lauantaisin kello 16–22. 

Kahden keskisiä kohtaamisia ulkona

Yksin ei tarvitse jäädä, sillä nuorisonohjaajia voi tarvittaessa tavata myös turvallisesti ulkona kaverikävelyllä.

- Kaverikävelyissä ja -fillaroinneissa nuori voi kutsua nuorisonohjaajan kanssaan kävelylle tai pyöräilemään. Etäisyydet säilyvät ja nuori saa keskusteluseuraa sekä tukea, kertoo nuorisopalvelupäällikkö Merja Nordling.

Myös Ohjaamotalon arki jatkuu

Starttipisteet suljetaan, mutta toiminta jatkuu ensisijaisesti puhelinpalveluna. Ohjaamotalon palveluja tarjotaan myös Discordissa, osoitteessa bit.ly/ohjaamotalod.

Ohjaamotalon Discord on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12–16 ja tiistaisin sekä torstaisin kello 10–16.

Kaikki Ohjaamotalon asiantuntijat ovat edelleen tavattavissa etäyhteyksin, ja tarvittaessa nuorille järjestetään etävalmennusta, joko yksin tai ryhmässä.

- Myös Ohjaamotalossa on valmistauduttu tapaamaan nuoria kahden kesken ulkotiloissa, sillä kevään kokemusten mukaan monelle nuorelle kasvokkainen kohtaaminen on todella tärkeää, toteaa Ohjaamotalon päällikkö Tero Luukkonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nuorisopalvelupäällikkö Merja Nordling
+ 358 43 824 7060
merja.nordling@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoon kaupungin nuorisopalvelut on nuoria varten. Kuuntelemme nuoria ja mietimme yhdessä, miten voimme toteuttaa parempia, innostavampia ja vetovoimaisempia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia yhdessä nuorten itsensä ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Ja sitten toteutamme niitä.

www.espoo.fi/nuoriespoo
#nuoriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 18.1.202118.1.2021 16:09:58 EETTiedote

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi esitykset Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan ehdotusvaiheen hyväksymiskäsittelyn kokonaisaikataulusta sekä toteuttamisohjelmasta, sekä kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa valmistelemaan hyväksymiskäsittelyn etenemisen esitetyn kokonaisaikataulun mukaisesti. Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava esitetään valtuustolle hyväksyttäväksi toukokuussa 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme