Espoon kaupunki - Esbo stad

​Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu käynnistyi

Jaa

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu järjestetään tänä vuonna 10. kertaa. Juhlavuoden kunniaksi kilpailu avataan kaupungin oman henkilöstön lisäksi myös yrityksille. Kilpailuun voi ilmoittautua 6.4.–24.5.2021.

Kilpailuun voivat osallistua Espoon kaupungin työntekijät ja työtiimit yhteistyökumppaneineen sekä espoolaiset yritykset. Kilpailussa etsitään uudistuksia ja ideoita, joiden avulla parannetaan espoolaisten palveluja ja kehitetään toimintatapoja Espoo-tarinan mukaisesti.

Erityisesti huomiota kiinnitetään sellaisiin uudistuksiin, joissa asiakkaat ja kuntalaiset ovat etusijalla − paremman palvelun saajina tai jopa kehittämistyön yhteistyökumppaneina. Kilpailun tarkoituksena on tehdä näkyväksi jatkuvaa, innovatiivista kehittämistyötä, jota Espoossa tehdään.

Laatukeskus valitsee finalistit

Espoon kaupunki järjestää kilpailun yhdessä Laatukeskuksen kanssa. Laatukeskuksen asiantuntijat arvioivat hakemukset ja valitsevat niistä jatkoon pääsevät finalistit. Myöhemmin Espoon kaupungin oma raati arvioi finaaliin päässeet hakemukset.

Hakemuslomake kannattaa täyttää huolella siten, että myös henkilö, joka ei tunne asiayhteyttä, saa hyvän käsityksen innovaatiosta ja pystyy arvioimaan sen laatua ja uutuusarvoa pelkän hakemuksen perusteella. Kilpailusta järjestetään info Teams-webinaarina 8.4.2021 klo 15–16. Webinaarista saa konkreettisia vinkkejä hakemuksen tekoon – tilaisuudesta tulee myös tallenne.

Hakemukset osallistuvat ilman erillistä hakemusta Laatukeskuksen kansalliseen Quality Innovation Award -kilpailuun, jonka voittajat pääsevät kisaamaan myös kansainvälisen kilpailun voitosta.

Teemat, sarjat, palkinnot ja arviointikriteerit

Vuoden 2021 kilpailuun haetaan asukas- ja asiakaslähtöisiä innovaatioita kahdesta teemasta:

 • Taloudellisesti kestävä Espoo
 • Koronasta kestävään kasvuun.

Lisätietoja teemoista

Sarjoja on kaksi:

 1. Innovaatiot-sarja. Uudet innovaatiot, jotka ovat jo osoittaneet ratkaisevansa haasteita vaikuttavasti tai tuottavasti.
 2. Potentiaaliset innovaatiot -sarja. Uudet innovaatiot, jotka ovat vielä kehitysvaiheessa ja joilla on potentiaalia ratkaista haasteita vaikuttavasti tai tuottavasti.

Innovaatiot-sarjan voittaja tai, jos voitto jaetaan useamman innovaation kesken, palkitaan kukin 5 000 eurolla. Potentiaaliset innovaatiot -sarjan voittaja tai voittajat palkitaan 3 000 eurolla. Molemmissa sarjoissa jaetaan lisäksi harkinnan mukaan 500 euron arvoisia kunniamainintoja.

Hakemusten arviointikriteerit

Hakemuslomake ja ohjeet

Kilpailuhakemus

Hakemuksen täyttöohje

Lue täyttöohjeet huolellisesti. Voit täyttää lomaketta useassa osassa. Tallenna keskeneräinen lomake ”Tallenna ja jatka myöhemmin” -painikkeella, joka löytyy lomakkeen alalaidasta. Järjestelmä kysyy tällöin sähköpostiosoitetta, johon lähetetään linkki hakemuksen täyttämisen jatkamista varten.

Laatukeskuksen Quality Innovation Award

Kilpailun aikataulu vuonna 2021

 • Kilpailuaika: 6.4.–24.5.2021 
 • Info Teams-webinaarina: 8.4.2021 klo 15–16 (webinaarista saa konkreettisia vinkkejä hakemuksen tekoon  tilaisuudesta tulee myös tallenne)
 • Laatukeskus arvioi hakemukset 30.6.2021 mennessä.
 • Ilmoitus kaikille osallistujille, pääseekö ehdotus finaaliin vai ei: 30.6.2021
 • Finalistit esittelevät innovaationsa lyhyesti kaupungin johdolle elokuussa tai syyskuun alussa (aika tarkentuu).
 • Espoon kaupungin arviointitiimi kokoontuu 6.9.2021.
 • Ehdotus voittajista ja kunniamaininnoista esitellään kaupunginjohtajalle syyskuun alussa ja kaupungin johtoryhmälle syyskuun puolivälissä (ajat tarkentuvat).
 • Palkintojenjako lokakuussa (aika tarkentuu).
 • Laatukeskuksen Laatuinnovaatio-kilpailun (Quality Innovation Award) kansallisen kilpailun voittajat palkitaan 11.11.2021. 

Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu on järjestetty yhdessä Laatukeskuksen kanssa vuodesta 2012 alkaen.

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu 2021 odottaa ideoita. Kilpailuun voivat ilmoittautua 6.4.–24.5.2021 kaikki espoolaiset yritykset ja Espoon kaupungin työntekijät ja työtiimit yhteistyökumppaneineen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kilpailuhakemuksen täyttämiseen liittyvät asiat: Minna Huomo, Laatukeskus, p. 0400 230 756 tai minna.huomo@laatukeskus.fi

Yleistietoa kilpailusta: Marianne Julkunen, Palvelukehitys, Konsernihallinto, Espoon kaupunki, p. 040 5548 3606 tai marianne.julkunen@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.202116.4.2021 12:25:51 EEST | Tiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön terveysasemapalvelujen järjestämistä jatkossakin ulkoistetulla terveysasemalla. Lisäksi lautakunta käsittelee mm. kotihoidon pysäköintitunnusta. Lautakunta saa myös sosiaali- ja terveystoimen toimintakertomuksen vuodelta 2020 sekä vammaispalvelujen, aikuisten sosiaalipalvelujen, mielenterveys- ja päihdepalvelujen sekä lastensuojelun valvontaraportit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme