Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon Kaupunginteatterille uudet tilat Tapiolaan – teatterisalin hankesuunnitelma hyväksyttiin valtuustossa

Jaa

Espoon kulttuurikeskus laajenee, kun sen yhteyteen rakennetaan uudet tilat Espoon Kaupunginteatterille. Espoon valtuusto hyväksyi teatterisalin hankesuunnitelman kokouksessaan 21.11.2022 äänin 67–8.

Havainnekuva näyttää teatterisalin sijainnin. Rakennuksen arkkitehtuuri täydentyy myöhemmin. Kuva: Arkkitehtitoimisto HKP
Havainnekuva näyttää teatterisalin sijainnin. Rakennuksen arkkitehtuuri täydentyy myöhemmin. Kuva: Arkkitehtitoimisto HKP

Teatterin tällä hetkellä käytössä olevat tilat Revontulihallissa ovat tulleet elinkaarensa päähän. Teatterin tiloista on keskusteltu Espoossa jo vuosikymmeniä, ja jo Espoon kulttuurikeskusta suunniteltaessa kysymys teatterisalista oli tapetilla.

”Espoo on nopeasti kehittyvä kaupunki, ja kulttuurin tilojen on elettävä kasvun mukana. En voi painottaa tarpeeksi sen tärkeyttä, että Espoon Kaupunginteatterille saadaan vihdoin asianmukaiset tilat”, sanoo kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

Espoon kulttuurikeskus on ollut keskeinen kulttuurin keskittymä Espoossa, ja nyt sen asema vahvistuu edelleen.

”Näen, että uusi teatterisali kasvattaa Espoon ja Tapiolan elinvoimaa. Uudet teatteritilat mahdollistavat samalla uudenlaista yhteistyötä kaupunginteatterin ja Espoon kulttuurikeskuksen ja sen monien toimijoiden välillä.”

Espoon kulttuurikeskus on tulevaisuudessakin elävä ja yhteisöllinen paikka, joka pursuaa yllätyksellisiä elämyksiä monipuolisen kulttuurin ja taiteen parissa.

”Uusi teatterisali tuo Espooseen uuden kulttuurin kohtaamispaikan. Haluamme, että meillä on kulttuurin tiloja, jotka palvelevat monipuolisesti erilaisia kulttuurikävijöitä”, sanoo Tommila.

Espoon Kaupunginteatterille tilat mahdollistavat toiminnan jatkuvuuden

Uusi, ajanmukainen tila kulttuurikeskuksen yhteydessä on valtava mahdollisuus teatterille, joka on jo vuosien ajan tuottanut huippulaatuista esittävää taidetta Espoossa tilahaasteistaan huolimatta. Selkeä näkymä tulevaisuuteen mahdollistavat toiminnan jatkuvuuden ja kestävän suunnittelun.

Uudessa tilassa teatteri pystyy entistä paremmin toteuttamaan ohjelmistoaan, joka kattaa perinteisen teatterin lisäksi myös muut esittävän taiteen lajit, kuten sirkuksen, musiikkiteatterin, esitystaiteen ja tanssin. Teatteri voi uudessa tilassaan luoda entistäkin moniarvoisemman näkymän esittäviin taiteisiin ja pystyy palvelemaan moninaisia yleisöjä.

Hanke on ollut käsiteltävänä kulttuurilautakunnassa 20.9.2022 ja kaupunginhallituksessa 10. ja 31.10.2022. Teatterisalin rakentaminen voisi alkaa vuonna 2024 ja sali saataisiin käyttöön syyskaudella 2027. Valtuusto päätti 21.11., että uudisrakennus suunnitellaan itsenäisesti toimivaksi kokonaisuudeksi siten, että sen käyttö voi jatkua kulttuurikeskuksen vanhan osan peruskorjauksen aikana, joka on määrä toteuttaa tulevaisuudessa. Lisäksi valtuusto esitti toiveen muun muassa siitä, että jalankulkureittien ja pyöräilyn sujuvuus otetaan huomioon hankkeen jatkosuunnittelussa.

Espoon Kaupunginteatterin johtaja Erik Söderblom näkee uuden teatterisalin mahdollisuutena etenkin Espoolle:

“Me haluamme luoda yhdessä espoolaisten kanssa uuden ajattelun alustan, ihmisten, ideoiden, ilmiöiden ja taiteellisten virtausten kuuman kohtaamispaikan. Siitä tulee monen ikäisten, eri yhteiskuntakerrostumista ja kulttuuritaustoista lähtöisin olevien ihmisten yhteinen henkinen koti. Uudesta talosta tulee Espoon tarinaan kaunis luku!”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuva näyttää teatterisalin sijainnin. Rakennuksen arkkitehtuuri täydentyy myöhemmin. Kuva: Arkkitehtitoimisto HKP
Havainnekuva näyttää teatterisalin sijainnin. Rakennuksen arkkitehtuuri täydentyy myöhemmin. Kuva: Arkkitehtitoimisto HKP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu viisi palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta, kulttuurin yhteyspalvelut sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Professor Rebecca Piekkari selected as Espoo Ambassador 20222.12.2022 15:18:25 EET | Press release

Espoo has a new congress ambassador after a two-year break since Professor Rebecca Piekkari from the Aalto University School of Business was selected as the Espoo Ambassador 2022. As Espoo Ambassador, Professor Piekkari will represent Espoo's scientific excellence when travelling around the world and encourage Espoo scientists to participate in academic organisations and congresses. Professor Piekkari is the 12th Espoo Ambassador.

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi2.12.2022 15:10:00 EET | Tiedote

Espoo on saanut uuden kongressilähettilään kahden vuoden tauon jälkeen, kun Professori Rebecca Piekkari Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valittiin vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi. Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan ja kannustaa espoolaisia tieteentekijöitä osallistumaan akateemisten järjestöjen toimintaan sekä kongressien järjestämiseen. Professori Piekkari on järjestyksessään 12. Espoo Ambassador.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme