Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki ei hyväksy henkilöstöön ja oppilaisiin kohdistuvaa painostusta

Jaa

Koronarokotuksiin liittyvät painostuskeinot, jotka kohdistuvat erityisesti terveydenhuoltoon ja opetustoimeen, ovat lisääntyneet 12–15-vuotiaiden rokotusten alettua.

Espoon kaupunki ei hyväksy henkilöstöönsä kohdistuvaa, työtehtävistä johtuvaa painostusta missään muodossa, ei sähköposteina, Wilma-viesteinä tai häiritsevänä käytöksenä esimerkiksi rokotuspisteillä.

Kaupunki ei hyväksy myöskään koulujen alueella tapahtuvaa painostusta, joka kohdistuu oppilaisiin, opettajiin tai terveydenhoitajiin. Erityisen moitittavaa on, että painostus kohdistuu 12–15-vuotiaisiin nuoriin, jotka voivat kokea aikuisen painostusyritykset erityisen ikävinä tilanteina.

Kaupunki on vastuussa henkilöstönsä työhyvinvoinnista ja oppilaidensa koulurauhasta. Tarjoamme henkilöstölle ja oppilaille tukea ja teemme yhteistyötä viranomaisten kanssa ilmiön hillitsemiseksi. Tarvittaessa ilmoitamme matalla kynnyksellä poliisille asiattomasta toiminnasta toimipisteissämme ja henkilöstöön tai oppilaisiin kohdistuvasta painostuksesta.

Lisätietoja 12–15-vuotiaiden rokotuksista Espoossa.

Yhteyshenkilöt

- kasvun ja oppimisen toimialan johtaja Harri Rinta-aho, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
- perusturvajohtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535, sanna.svahn@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tartunnanjäljityksen tilanne helpottanut Espoossa24.9.2021 16:00:10 EEST | Tiedote

Espoon tartunnanjäljityksen pitkäjänteisen työn ja saatujen lisäresurssien ansiosta viive tartunnanjäljityksessä on pienentynyt huomattavasti. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden tartunnanjäljitys on pystytty aloittamaan pääsääntöisesti 1-2 vuorokauden kuluessa positiivisesta testituloksesta. Tavoittelemme edelleen aktiivisesti myös niitä sairastuneita, joiden positiivinen testitulos on saatu syyskuun alkupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme