Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki panostaa lähiliikuntapaikkojen kehittämiseen

Jaa
Vuoden 2023 aikana suosittuja ulkokuntosaleja rakennetaan lisää ja Olariin Kabiksenkallion alueelle rakentuu uudet kuntoportaat. Lisäksi Espoonlahden, Leppävaaran, Tapiolan ja Matinkylän urheilupuistoja kehitetään entisestään.
Ulkokuntosali Keski-Espoon urheilupuistossa. Kuvaaja Janne Ketola.
Ulkokuntosali Keski-Espoon urheilupuistossa. Kuvaaja Janne Ketola.

Espoon liikuntalautakunta on päättänyt panostaa lähiliikuntapaikkojen kehittämiseen. Näin halutaan luoda kaupunkiin lisää kaikille avoimia matalan kynnyksen liikuntapaikkoja.

Koronan jälkeen kaikki seniorit ja vanhukset eivät ole vielä palanneet kaupungin tarjoamiin ohjatun liikunnan palveluihin.

Liikuntalautakunnan puheenjohtaja Leo Heiskanen kertoo, että esimerkiksi ulkokuntosalien lisäämisellä sekä muiden lähiliikuntapaikkojen kehittämisellä kaupunki haluaa kannustaa myös senioreita liikkumaan.

– Lähiliikuntapaikat ovat helposti kaikkien saavutettavissa, koko elämänkaaren ajan. Ne mahdollistavat liikkumisen ja kannustavat nauttimaan liikunnan tuomasta energiasta ja yhteisöllisyydestä, Heiskanen sanoo.

Kaupunki kehittää tiedottamista. Liikuntapalveluista sekä -paikoista kerrotaan jatkossa esimerkiksi neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä paikallislehden liitteessä, jonka toivotaan tavoittavan erityisesti ikäihmiset.

Kuluvan vuoden aikana Espooseen lisätään myös uusia ulkoilureittejä. Saaristoliikennereittejä kehitetään niin, että ulkoilusaarissa on mahdollista viettää aikaa aiempaa pidempään.

Viime vuonna ensimmäisen kerran käytössä ollut saaristoreitti pyöräilijöille toteutetaan tänäkin vuonna. Reitti kulkee Otaniemestä Kivenlahteen. Siitä toiseen suuntaan kuljetaan veneellä ja toiseen suuntaan pyöräillään Rantaraittia.

Leppävaaran yleisurheilustadion sekä liikuntahalli Kameleonten valmistuvat keväällä 2023

Leppävaaran yleisurheilustadionin perusparannus on aloitettu toukokuussa 2022. Stadion ja sen viereen rakentuva liikuntahalli Kameleonten pääsevät ensimmäisen kerran käyttöön kansainvälisessä tapahtumassa, kun yleisurheilun nuorten alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut järjestetään Leppävaarassa heinäkuussa.

– Kisat tuovat uutta kuhinaa Espoon tapahtumiin. Leppävaarassa pääsee kesällä kannustamaan perinnelajimme nousevia tähtiä ja samalla saa ehkä sykettä omaan liikkumiseen, Heiskanen sanoo.

Espoo on merkittävä urheilukaupunki. Heiskanen toteaa, että Kameleontten ja Leppävaaran stadion parantavat monipuolisesti nykyisiä olosuhteita. Stadion tarjoaa myös FC Hongan Veikkausliigajoukkueelle kotikentän siksi ajaksi, kun Tapiolan urheilupuiston jalkapallostadionia uudistetaan.

Syksyllä 2023 Kameleonttenissa alkaa Leiki ja Liiku -pilotti yhteistyössä liikunnan ja urheilun, varhaiskasvatuksen ja Espoon Telinetaitureiden kanssa. Alueen 5- ja 6-vuotiaat lapset saavat tutustua liikunnan saloihin ammattitaitoisessa ohjauksessa.

Espoon liikuntajohtaja Martti Merran mukaan Leiki ja liiku -malli tarjoaa onnistuessaan lapsille mahdollisuuden oppia motorisia taitoja osaavilta ohjaajilta. Erityisen tärkeää on yhteistyö, jossa ohjaajat kannustavat lapsia ja opettajia nauttimaan liikunnan riemusta.

– Parhaimmillaan tällaisen toiminnan vaikuttavuus ulottuu oppimistuloksiin ja elinaikaiseen hyvinvointiin, Merra kertoo.

Espoon kaupungin liikuntalautakunta päättää kaupunginjärjestämistä liikuntapalveluista, satamien ja leirintäalueiden tehtävistä sekä myöntää liikunnan avustuksia. Voit katsoa liikuntalautakunnan esityslistan, kokusajat ja jäsenet Espoon kaupungin nettisivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leo Heiskanen
Espoon kaupungin liikuntalautakunnan puheenjohtaja
040 509 6924
lexa.heiskanen@gmail.com

Martti Merra
Liikuntajohtaja
Espoon kaupunki
043 824 9586
martti.merra@espoo.fi

Kuvat

Ulkokuntosali Keski-Espoon urheilupuistossa. Kuvaaja Janne Ketola.
Ulkokuntosali Keski-Espoon urheilupuistossa. Kuvaaja Janne Ketola.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme