Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki valmistautuu myymään kolme paloasemakiinteistöä

Jaa

Espoo valmistautuu myymään Keskuspaloaseman sekä Leppävaaran ja Mikkelän paloasemat kiinteistöineen ja rakennuksineen Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöjen perustamille ja kokonaan omistamille tytäryhtiöille. Kaupan valmistelun taustalla on sote-uudistus, jonka myötä pelastustoiminta siirtyy vuoden vaihteessa hyvinvointialueille. Kaupunginhallitus sekä tila- ja asuntojaosto käsittelevät asiaa kokouksissaan 28.11.

Keskuspaloasema. Kuva: Kuvio Oy
Keskuspaloasema. Kuva: Kuvio Oy

Espoo on valmistellut paloasemakiinteistöjen myyntiä kesän ja syksyn 2022 aikana. Kaupunki sai kiinteistökokonaisuudesta neljä tarjousta, joista Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt valikoitui parhaaksi tarjoajaksi.

Ehdollisena allekirjoitettu kauppakirja astuu voimaan, kun kaupunginhallituksen hyväksyvä päätös saa lainvoiman. Kiinteistöjen velaton kauppahinta on noin 30,8 miljoonaa euroa.

Vuokrasopimus siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle 2023

Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen toiminta siirtyy vuoden 2023 alussa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Samalla paloasemakiinteistöjen vuokrasopimus siirtyy uudelle hyvinvointialueelle. Kaupan toteutuessa vuokrasopimus on 20-vuotinen ja sen jälkeen vuokralaisella on mahdollisuus jatkaa vuokra-aikaa viiden vuoden jaksoissa kaksi kertaa.

Uusi vuokranantaja vastaa kiinteistöjen peruskorjauksista ja uusimisista lukuun ottamatta käyttäjän erikoislaitteita. Ylläpidon järjestämisestä vastaa niin ikään vuokranantaja.

Paloasemakiinteistöjen myynnistä huolimatta Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen toiminta jatkuu nykyisellään eikä muutoksia käyttäjän osalta tapahdu ylläpitovastuiden jatkuessa pääosin entisellään.

Paloasemakiinteistöjen ja rakennusten myynti ja uudelta omistajalta tilojen vuokraaminen ovat valtuuston hyväksymän Taloudellisesti kestävä Espoo (TakE) -ohjelman mukaisia toimia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Keskuspaloasema. Kuva: Kuvio Oy
Keskuspaloasema. Kuva: Kuvio Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Professor Rebecca Piekkari selected as Espoo Ambassador 20222.12.2022 15:18:25 EET | Press release

Espoo has a new congress ambassador after a two-year break since Professor Rebecca Piekkari from the Aalto University School of Business was selected as the Espoo Ambassador 2022. As Espoo Ambassador, Professor Piekkari will represent Espoo's scientific excellence when travelling around the world and encourage Espoo scientists to participate in academic organisations and congresses. Professor Piekkari is the 12th Espoo Ambassador.

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi2.12.2022 15:10:00 EET | Tiedote

Espoo on saanut uuden kongressilähettilään kahden vuoden tauon jälkeen, kun Professori Rebecca Piekkari Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valittiin vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi. Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan ja kannustaa espoolaisia tieteentekijöitä osallistumaan akateemisten järjestöjen toimintaan sekä kongressien järjestämiseen. Professori Piekkari on järjestyksessään 12. Espoo Ambassador.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme