Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki valmistautuu myymään kolme paloasemakiinteistöä

Jaa
Espoo valmistautuu myymään Keskuspaloaseman sekä Leppävaaran ja Mikkelän paloasemat kiinteistöineen ja rakennuksineen Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöjen perustamille ja kokonaan omistamille tytäryhtiöille. Kaupan valmistelun taustalla on sote-uudistus, jonka myötä pelastustoiminta siirtyy vuoden vaihteessa hyvinvointialueille. Kaupunginhallitus sekä tila- ja asuntojaosto käsittelevät asiaa kokouksissaan 28.11.
Keskuspaloasema. Kuva: Kuvio Oy
Keskuspaloasema. Kuva: Kuvio Oy

Espoo on valmistellut paloasemakiinteistöjen myyntiä kesän ja syksyn 2022 aikana. Kaupunki sai kiinteistökokonaisuudesta neljä tarjousta, joista Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt valikoitui parhaaksi tarjoajaksi.

Ehdollisena allekirjoitettu kauppakirja astuu voimaan, kun kaupunginhallituksen hyväksyvä päätös saa lainvoiman. Kiinteistöjen velaton kauppahinta on noin 30,8 miljoonaa euroa.

Vuokrasopimus siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle 2023

Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen toiminta siirtyy vuoden 2023 alussa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Samalla paloasemakiinteistöjen vuokrasopimus siirtyy uudelle hyvinvointialueelle. Kaupan toteutuessa vuokrasopimus on 20-vuotinen ja sen jälkeen vuokralaisella on mahdollisuus jatkaa vuokra-aikaa viiden vuoden jaksoissa kaksi kertaa.

Uusi vuokranantaja vastaa kiinteistöjen peruskorjauksista ja uusimisista lukuun ottamatta käyttäjän erikoislaitteita. Ylläpidon järjestämisestä vastaa niin ikään vuokranantaja.

Paloasemakiinteistöjen myynnistä huolimatta Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen toiminta jatkuu nykyisellään eikä muutoksia käyttäjän osalta tapahdu ylläpitovastuiden jatkuessa pääosin entisellään.

Paloasemakiinteistöjen ja rakennusten myynti ja uudelta omistajalta tilojen vuokraaminen ovat valtuuston hyväksymän Taloudellisesti kestävä Espoo (TakE) -ohjelman mukaisia toimia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Keskuspaloasema. Kuva: Kuvio Oy
Keskuspaloasema. Kuva: Kuvio Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 29.3.202329.3.2023 20:43:27 EEST | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti hyväksyä tarveselvityksen Jupperin koulu, päiväkoti ja kirjaston toimipiste -hankkeesta koulun ja päiväkodin osalta sekä tarveselvityksen Postipuun koulu ja päiväkoti -hankkeesta. Lautakunta antoi lausunnon ruotsinkielisen kielikylpytoiminnan koulupolun turvaamiseksi. Lisäksi lautakunta antoi lausunnon Sunan koulun hankesuunnitelmasta. Lautakunta päätti lisäksi lukuvuoden 2023–2024 oppilaspaikoista vuosiluokille 7–9.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme