Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon koronatartuntojen jäljitys on pahasti ruuhkautunut – sairastuneita ja altistuneita ohjeistetaan ensivaiheessa tekstiviestillä

Jaa

Koronavirustartuntojen määrä Espoossa on kasvanut edelleen ja tartunnanjäljitys on pahasti ruuhkautunut. Sairastuneet saavat tekstiviestin tartuntatautiyksiköltä pian positiivisen testituloksen jälkeen, mutta puhelinsoitossa voi olla pahimmillaan jopa 9 vuorokauden viive.

Myös altistuneiden tavoittamisessa on viivettä, ja ensivaiheen ohjeet lähetetään heillekin tekstiviestillä heti sairastuneen haastattelun jälkeen.

Tartuntoja todetaan tällä hetkellä erityisesti nuorilla aikuisilla, ja niiden lähteenä korostuu vapaa-ajan toiminta.

Ruuhkautuneen tilanteen vuoksi olemme lisänneet tartunnanjäljityksessä työskentelevää henkilökuntaa. Espoon tartunnanjäljitys toimii viikon jokaisena päivänä klo 8–21 ja tartunnanjäljittäjät tekevät kovan paineen alla parhaansa tilanteen parantamiseksi.

Jos saat positiivisen koronatestituloksen, pysy kotona

Jos saat positiivisen koronatestituloksen ja tartuntatautiyksikön ohjeviestin, on erittäin tärkeää, että noudatat huolellisesti siinä annettuja ohjeita. Pysy kotona. Samassa taloudessa asuvien tulee jäädä kotiin karanteeniin, jos heillä ei ole aiemmin sairastetun koronavirustaudin tai rokotusten tuomaa suojaa: lisätietoa osoitteesta https://thl.fi/karanteeni.

Ohjeita koronataudin hoitoon voit lukea THL:n sivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus/koronaviruksen-hoito-ja-ohjeet-sairastuneelle.

Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa Espoon koronaneuvonta- ja ajanvarausnumeroon: 09 816 34600 (ma–pe klo 7–18 ja la–su 9–15). Päivystysapu auttaa, kun terveysasemat ovat kiinni, p. 116 117. Hätätilanteessa soitto hätänumeroon p. 112

Tartunnanjäljityspuhelussa tartunnanjäljittäjä pyytää listaa henkilöistä, joita olet tavannut ja käy tilanteet kanssasi läpi. Puhelun sujuvoittamiseksi voit kirjoittaa valmiiksi ylös kontaktisi ja heidän yhteystietonsa tartuttavuusajalta, joka alkaa 48 h ennen oireiden alkua.

Kaikkien, jotka epäilevät altistuneensa koronavirukselle, on tärkeää itse huolehtia siitä, etteivät levitä tautia.

Vähäisistäkin oireista testiin

Jos sinulla on vähäisiäkin oireita, on syytä hakeutua testiin ja välttää kontakteja, kunnes saat testituloksen. Oireisena ei pidä missään tapauksessa tavata muita ihmisiä. Testiajan voi varata osoitteesta koronabotti.hus.fi.

Koronaviruksen oireet muistuttavat flunssaa tai vatsatautia. Tartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus tai haju- tai makuaistin menetys.

Lataa Koronavilkku

Jos et ole vielä ottanut käyttöösi Koronavilkkua, lataa se puhelimeesi. Koronavilkun avulla saat tiedon ja ohjeet, miten toimia, jos olet altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi.

Espoossa voimassa olevat rajoitukset ja suositukset voit katsoa kootusti espoo.fi/koronavirus.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tartunnanjäljityksen tilanne helpottanut Espoossa24.9.2021 16:00:10 EEST | Tiedote

Espoon tartunnanjäljityksen pitkäjänteisen työn ja saatujen lisäresurssien ansiosta viive tartunnanjäljityksessä on pienentynyt huomattavasti. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden tartunnanjäljitys on pystytty aloittamaan pääsääntöisesti 1-2 vuorokauden kuluessa positiivisesta testituloksesta. Tavoittelemme edelleen aktiivisesti myös niitä sairastuneita, joiden positiivinen testitulos on saatu syyskuun alkupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme