Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kulttuurikeskukseen suunnitellaan uutta esityssalia

Jaa

Laajennusosa tulisi Kulttuuriaukion pohjoisreunaan. Aiemmista suunnitelmista poiketen laajennusta suunnitellaan pääosin maan päälle.

Havainnekuvassa näkyy Espoon kulttuurikeskuksen laajennusosan sijainti vihreän kentän ja Kulttuuriaukion välissä. Rakennuksen arkkitehtuuri tarkentuu vasta myöhemmin.
Havainnekuvassa näkyy Espoon kulttuurikeskuksen laajennusosan sijainti vihreän kentän ja Kulttuuriaukion välissä. Rakennuksen arkkitehtuuri tarkentuu vasta myöhemmin.

Espoon kaupunki suunnittelee Tapiolassa sijaitsevaan Espoon kulttuurikeskukseen uutta esityssalia tarvittavine oheistiloineen. Sali tulisi kiinteäksi osaksi nykyistä kulttuurikeskusta, jolloin esimerkiksi aulatiloja voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Tavoitteena on kulttuurikeskuksen toimintojen monipuolistaminen, tilojen käytön tehostaminen sekä kulttuurikeskuksen vetovoiman ja kulttuuripalvelujen saavutettavuuden lisääminen. 

Laajennusosa tulisi kulttuurikeskuksen viereen Kulttuuriaukion pohjoisreunaan ja se liittyisi kulttuurikeskukseen galleriatilan välityksellä. 

Uusi esityssali korvaa Espoon kaupunginteatterin käytössä nyt olevan Revontulihallin. Uudelle esityssalille on tarvetta lähivuosina, koska Revontulihalli on tulossa elinkaarensa päähän.  

Uusi sali toteutetaan niin, että kulttuurikeskuksen nykyinen toiminta turvataan laajennustyön ajan. 

Kulttuurikeskuksen laajennuksen tarkempi hankesuunnitelma, johon sisältyvät myös suunnittelu- ja rakentamisaikataulu sekä rahoitusohjelma, on tarkoitus tuoda kaupunginhallituksen käsittelyyn toukokuun 2022 loppuun mennessä. 

Nykyisen kulttuurikeskuksen pidemmän tähtäimen kehittäminen käynnistetään. Tavoitteena on kulttuurikeskuksen uudistaminen ja peruskorjaaminen kymmenen vuoden kuluessa. Kulttuurikeskus avattiin noin 30 vuotta sitten.  

Espoo käynnistää kulttuurikeskuksen laajennuksen edellyttämän asemakaavamuutoksen laadinnan. Tarkasteltavaan alueeseen on perusteltua sisällyttää myös kaupungin omistamien Tapiolan Urheilutalo Oy:n ja Kaupinkallion Paikoitustalo Oy:n tonttien kehittäminen. 

Kun kulttuurikeskuksen laajennuksen kaavalliset reunaehdot ovat varmistuneet ja hankesuunnitelma on hyväksytty, käynnistetään laajennuksen varsinainen suunnittelu. 

Maan päälle tuleva laajennus on maanalaista edullisempi ja toimivampi ratkaisu 

Kaupunki järjesti 2018 Espoon kulttuurikeskusta, Kulttuuriaukiota ja niiden ympäristöä koskevan arkkitehtuurikilpailun. Kilpailun voitti nimimerkki “Uusikuu”, jonka pääsuunnittelija oli Verstas Arkkitehdit Oy. 

Kulttuurikeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnittelua tehtiin vuonna 2020. Hanke todettiin kaupunginhallituksen vuonna 2017 tekemään laajennus- ja peruskorjauspäätökseen nähden merkittävästi suuremmaksi ja kustannuksiltaan korkeammaksi. Sen vuoksi todettiin tarpeelliseksi selvittää hankkeen jatkoedellytyksiä uudelta pohjalta. 

Kulttuuriaukiota on määrä kehittää riittävän suurena ja eheänä kaupunkitilana. Se mahdollistaa erilaisten tapahtumien järjestämisen. Aukiota on tarkoitus rauhoittaa autoliikenteeltä. 

Espoon kaupunginhallitus käsittelee uuden esityssalin toteuttamista 20.9. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuvassa näkyy Espoon kulttuurikeskuksen laajennusosan sijainti vihreän kentän ja Kulttuuriaukion välissä. Rakennuksen arkkitehtuuri tarkentuu vasta myöhemmin.
Havainnekuvassa näkyy Espoon kulttuurikeskuksen laajennusosan sijainti vihreän kentän ja Kulttuuriaukion välissä. Rakennuksen arkkitehtuuri tarkentuu vasta myöhemmin.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhla järjestetään jälleen videotervehdyksenä – juhlan teemana kouluyhteisön vahvistaminen18.10.2021 12:32:27 EEST | Tiedote

Kuudesluokkalaisten perinteistä itsenäisyysjuhlaa vietetään viime vuoden tapaan virtuaalisesti. 104-vuotiasta Suomea juhlistetaan kaupungin yhteisellä videotervehdyksellä, jonka kuudesluokkalaiset katsovat omissa kouluissaan. Juhlassa nähdään myös oppilaiden tuotoksia sekä kuullaan heidän ajatuksiaan kouluyhteisöstä ja ryhmään kuulumisen tunteesta.

Sjätteklassisternas självständighetsfest ordnas virtuellt även i år, med temana gemenskap och samhörighet18.10.2021 12:32:26 EEST | Tiedote

I likhet med förra året firar sjätteklassisterna i Esbo Finlands självständighet virtuellt även i år. Det 104-åriga Finland firas med stadens gemensamma videohälsning, som sjätteklassisterna tar del av i sina egna skolor. Under festen får vi också ta del av elevarbeten och höra elevernas tankar om skolgemenskapens betydelse och vikten av samhörighet.

Tiedote Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 13.10.202113.10.2021 21:23:24 EEST | Tiedote

Lautakunta palautti valmisteluun perusopetuksen iltapäivätoiminnan uudet järjestämisperiaatteet Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteet valmisteluun. Lautakunta esitti, että iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteiden valmistelussa huomioidaan se, että myös yritykset voivat osallistua avustettuun toimintaan, kuten Vantaalla ja Helsingissä. Iltapäivätoiminnan välipalat esitettiin hankittavan Espoon ruokapalvelujen kautta. Lautakunta katsoi, että palveluntuottajan tulisi voida valita palveluntuottajaksi myös muun kuin Espoo Catering, mikäli välipala pystytään muulla tavoin järjestämään laadukkaasti. Ostopalveluiden osuutta oli esityksen mukaan tarkoitus lisätä. Lautakunta haluaa varmistaa, etteivät ostopalvelun korit muodostu liian suuriksi, vaan mahdollisimman monella palveluntuottajalla on mahdollisuus tuottaa palvelua. Palveluntuottajilla tulisi myös olla mahdollisuus laskuttaa niin sanottu vanhempien osuu

De bostadslösas natt 17.10 ställer frågan om den bostadslösa blivit utslagen eller själv ställt sig utanför13.10.2021 10:15:22 EEST | Tiedote

Temat för De bostadslösas natt i år är Utanför – utslagen vs. exkluderad. Temat Utanför lyfter fram de orsaker till bostadslöshet som beror på samhällets strukturer. Medborgarrörelsen för De bostadslösas natt kräver åtgärder för att bekämpa utslagning och bostadslöshet på bostadsmarknaden. Enligt Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet ARA:s statistik fanns det i Esbo i fjol sammanlagt 523 bostadslösa personer.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme