Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon lukioiden hakijamäärä viime vuoden tasolla

Jaa

Yhteensä 1877 nuorta valitsi Espoon suomenkielisen lukion ensisijaiseksi hakutoiveekseen. Hakijoiden määrä nousi 2,3 %.

Espoon kaupungin suomenkielisiin lukioihin on tänä keväänä ensisijaisia hakijoita yhteensä 1877. Viime vuonna hakijoita oli 1834, joten hakijoiden määrä nousi 2,3 %. Viime vuonna hakijamäärä nousi 5,2 %. Aloituspaikkoja kohden ensisijaisia hakijoita oli 1,16 (vuonna 2017 vastaava luku oli 1,17).

Lukumääräisesti eniten hakijoita oli Tapiolan lukioon, jonka ensisijaiseksi hakuvaihtoehdokseen valitsi 250 nuorta. Suurin muutos hakijoiden määrissä tapahtui Pohjois-Tapiolan lukiossa, johon haki ensisijaisesti 249.

Aloituspaikkoja Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa on 1621 ja Kauniaisissa 134. Lukion aloituspaikkoja varattiin 62,5 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta ja ikäluokkaan laskettiin ensi kertaa myös lisäopetuksen ja lukioon valmistavan koulutuksen päättävien määrät. Viime vuonna aloituspaikkoja oli 61,5 prosentille ikäluokasta. Aloituspaikkoja oli siten sekä määrällisesti että prosentuaalisesti edellisvuotta enemmän.

Päästäkseen Espoon lukioihin opiskelijan lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,00. Lopulliset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain hakijamäärän mukaan ja selviävät vasta tulosten julkistamisen yhteydessä. Vuonna 2017 matalin sisäänpääsykeskiarvo oli 7,83.

Ruotsinkielisessä Mattlidens gymnasiumissa enemmän aloituspaikkoja

Espoon ruotsinkieliseen lukioon, Mattlidens gymnasiumiin, oli 229 ensisijaista hakijaa (2017: 248). Lukion yleislinjan aloituspaikkoja nostettiin edellisvuodesta 25:llä.

Omnian ammatillinen koulutus kiinnosti yhteishaussa 

Omnia Koulutuksen ammatillisiin koulutuksiin haki yhteishaussa tänä keväänä ensisijaisesti 1455 hakijaa ja yhteensä Omniaan tehtiin 5804 hakua. Aloituspaikkoja on 1783. Määrällisesti eniten hakijoita on liiketoiminnan, sosiaali- ja terveysalan ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin. Eniten ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin on tieto- ja viestintätekniikan, talotekniikan ja laboratorioalan perustutkintoihin.

Kaikille nuorille tarjotaan jatkopaikka

Omnia, Espoo, Kirkkonummi ja Kauniainen vastaavat yhteistyössä alueen koulutustakuun toteutumisesta.  Kaikille perusopetuksen päättäville nuorille varmistetaan jatkopaikka.

Espoon lukioiden aloituspaikat ja ensisijaiset hakijat vuosina 2017 ja 2018 löytyvät: espoo.fi

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapio Erma, 046 877 3216
Jaakko Turpeinen, 046 877 3903

Espoo, suomenkielinen opetus

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo mukana Eurocities-verkoston Mayor’s Summit -tapaamisessa Brysselissä 20.-21.3.201921.3.2019 12:06:16 EETTiedote

Espoo osallistuu pienellä delegaatiolla Eurocities-verkoston Mayor’s Summit -tapaamiseen Brysselissä. Tapahtuma kokoaa eurooppalaisten suurten ja keskisuurten kaupunkien johtoa yhteen julkistamaan kaupunginjohtajien agendaa (City leaders’ Agenda for Europe) eurooppalaiseen päätöksentekoon ja tulevaisuuden johtamiseen. Kaupunkien rooli on keskeinen Euroopan tulevaisuudelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme