Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon lukiot menestyivät lukiovertailussa erinomaisesti – Suomen kärkikymmenikössä kolme lukiota

Jaa

Espoon kaupungin lukiot menestyivät hyvin valtakunnallisessa lukiovertailussa. Espoolaisista lukioista kolme sijoittui kymmenen parhaan lukion joukkoon. Espoon kaupungin lukioista vertailussa olivat mukana 10 suomenkielistä sekä yksi ruotsinkielinen lukio. Espoon lukioista valmistuu tänä keväänä 1 273 ylioppilasta.

Etelä-Tapiolan lukio pärjäsi valtakunnallisessa lukiovertailussa parhaiten. Etelä-Tapiolasta saa tänä keväänä valkolakkinsa 110 ylioppilasta. Viidentenä valtakunnallisessa vertailussa on Kuninkaantien lukio, josta valmistuu 151 ylioppilasta. Seitsemättä sijaa pitää Tapiolan lukio, josta ylioppilaaksi valmistuu 127 ylioppilasta.

Kevään 2020 ylioppilastutkinnon kokeet saatiin järjestettyä onnistuneesti koronavirustilanteesta huolimatta. Reaaliaineiden koepäiviä aikaistettiin viikolla, joten kokelaat urakoivat keväällä ennätystahdissa.

- Espoon ylioppilaat ovat valmistuneet hienosti, vaikka kevät on ollut poikkeuksellinen. Olen iloinen siitä kaikkien nuorten ja lukioiden puolesta. Jokainen lukioistamme on onnistunut työssään eli tukemaan jokaista nuorta, jotta nuoret yltävät parhaimpaansa. Myös vertailuissa Espoon lukiot ovat vahvasti edustettuina”, iloitsee lukiolinjan päällikkö Tapio Erma.

Ylioppilaita juhlitaan tänä keväänä virtuaalijuhlissa sekä elokuun juhlatilaisuuksissa. Onnea jokaiselle valmistuvalle!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö
Tapio Erma
p. 046 877 3216
tapio.erma@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 27.5.202027.5.2020 20:13:48 EESTTiedote

Lautakunta päätti kokouksessaan mm. kielikylpyopetusta tarjoavien koulujen enimmäisoppilasmäärien ylittämisestä. Kokouksen alussa lautakunta kuuli koosteen Espoon lausunnosta koskien oppivelvollisuuden laajentamista ja maksutonta toisen asteen koulutusta. Lisäksi lautakunnalle annettiin tilannekatsaus siitä, miten Touhulan Kilon ja Laajalahden toimipisteisen yt-neuvottelut vaikuttavat Espoon varhaiskasvatuspaikkatilanteeseen.

Kaupunginhallituksen päätöksiä 25.5.202025.5.2020 18:47:43 EESTTiedote

Kaupunginhallitus päätti osavuosikatsauksen käsittelyn yhteydessä, että kaupunki laatii Taloudellisesti kestävä Espoo -tuottavuus- ja sopeutusohjelman. Tavoitteena on parantaa suunnitelmallisesti Espoon tuottavuutta ja talouden tasapainoa seuraavan valtuustokauden loppuun asti. Euromääräinen sopeutus päätetään elo-syyskuussa, kun koronan talousvaikutuksista on enemmän tietoa ja valtion päätökset rajoitusten kestosta sekä kuntien tulomenetysten ja menolisäysten kompensaatiosta ovat selvillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme