Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon lukiot menestyivät lukiovertailussa erinomaisesti – Suomen kärkikymmenikössä kolme lukiota

Jaa

Espoon kaupungin lukiot menestyivät hyvin valtakunnallisessa lukiovertailussa. Espoolaisista lukioista kolme sijoittui kymmenen parhaan lukion joukkoon. Espoon kaupungin lukioista vertailussa olivat mukana 10 suomenkielistä sekä yksi ruotsinkielinen lukio. Espoon lukioista valmistuu tänä keväänä 1 273 ylioppilasta.

Etelä-Tapiolan lukio pärjäsi valtakunnallisessa lukiovertailussa parhaiten. Etelä-Tapiolasta saa tänä keväänä valkolakkinsa 110 ylioppilasta. Viidentenä valtakunnallisessa vertailussa on Kuninkaantien lukio, josta valmistuu 151 ylioppilasta. Seitsemättä sijaa pitää Tapiolan lukio, josta ylioppilaaksi valmistuu 127 ylioppilasta.

Kevään 2020 ylioppilastutkinnon kokeet saatiin järjestettyä onnistuneesti koronavirustilanteesta huolimatta. Reaaliaineiden koepäiviä aikaistettiin viikolla, joten kokelaat urakoivat keväällä ennätystahdissa.

- Espoon ylioppilaat ovat valmistuneet hienosti, vaikka kevät on ollut poikkeuksellinen. Olen iloinen siitä kaikkien nuorten ja lukioiden puolesta. Jokainen lukioistamme on onnistunut työssään eli tukemaan jokaista nuorta, jotta nuoret yltävät parhaimpaansa. Myös vertailuissa Espoon lukiot ovat vahvasti edustettuina”, iloitsee lukiolinjan päällikkö Tapio Erma.

Ylioppilaita juhlitaan tänä keväänä virtuaalijuhlissa sekä elokuun juhlatilaisuuksissa. Onnea jokaiselle valmistuvalle!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö
Tapio Erma
p. 046 877 3216
tapio.erma@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki valmistautuu myymään kolme paloasemakiinteistöä24.11.2022 16:26:00 EET | Tiedote

Espoo valmistautuu myymään Keskuspaloaseman sekä Leppävaaran ja Mikkelän paloasemat kiinteistöineen ja rakennuksineen Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöjen perustamille ja kokonaan omistamille tytäryhtiöille. Kaupan valmistelun taustalla on sote-uudistus, jonka myötä pelastustoiminta siirtyy vuoden vaihteessa hyvinvointialueille. Kaupunginhallitus sekä tila- ja asuntojaosto käsittelevät asiaa kokouksissaan 28.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme