Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan päätöksiä

Jaa

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksessa kuultiin mm. Espoon kaupungin vaikeasta taloustilanteesta, ja käsiteltiin suomenkielisen varhaiskasvatuksen ja opetuksen tulosyksikköjen osavuosikatsaukset. Lautakunta totesi, että tulosyksiköt ovat pysyneet vuodelle 2019 asetetussa budjetissa. Lautakunta edellyttää, ettei mahdollisia säästötoimia kohdisteta lasten- ja nuorten palveluihin, ja että opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalla on käytössä valtuuston vahvistama budjetti vuodelle 2019. Lautakunta hyväksyi Viherkallion korvaavan päiväkodin tarveselvityksen.Lautakunta päätti, että Espoon yhteislyseon koulun nimeksi tulee Kauklahden koulu. Lisäksi lautakunta kuuli varhaiskasvatuksen työolosuhdeselvityksen tulokset. Tulosten mukaan päiväkotien työntekijät ovat keskimäärin tyytyväisiä johtamiseen.

Suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön vuoden 2019 talousarvion ja strategian osavuosikatsaus 2 tilanteessa 31.7.2019 (4)

Käyttösuunnitelmassa on arvioitu, että vuonna 2019 varhaiskasvatuksessa on keskimäärin 16 542 lasta kuukaudessa. Tammi-toukokuussa 2019 varhaiskasvatuksessa oli 138 lasta enemmän kuin edellisen vuoden tammi-toukokuussa. Lasten määrä on ollut ennakoitua suurempi kunnallisissa päiväkodeissa, ostopalveluissa ja kerhotoiminnassa. Kotihoidon tuella hoidettujen lasten määrä on ollut ennakoitua pienempi.

Lisäksi lautakunta totesi, että tulosyksikkö on pysynyt vuodelle 2019 asetetussa budjetissa. Lautakunta edellyttää, ettei mahdollisia säästötoimia kohdisteta lasten- ja nuorten palveluihin. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsi tiedoksi suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön sekä omalta osaltaan sivistystoimen talousarvion, strategian osavuosikatsaus 2:n ja pöytäkirjamerkinnät tilanteessa 31.7.2019. 


Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2019 talousarvion ja strategian osavuosikatsaus 2 tilanteessa 31.7.2019 (5)


Perusopetuksessa oppilasmäärä kasvoi 651 oppilaalla syksystä 2018 syksyyn 2019. Tämä on noin 40 oppilasta ennakoitua enemmän. Syynä on lisäopetuksen oppilasmäärän kasvu, joka johtui siitä, että viimevuotista enemmän nuoria jäi yhteishaussa ilman toisen asteen koulutuspaikkaa. Lukioiden opiskelijamäärä nousee noin 300 opiskelijalla.

Koulut kuntoon -hanke etenee. Valmistuneiden korjausten ja käyttöön otettujen uusien tilojen ansiosta väistötiloissa opiskelevien oppilaiden osuus on vähentynyt vuoden takaisesta noin 600 oppilaalla, ja on nyt noin 3100 oppilasta, vaikka oppilasmäärä on kasvanut ja uusia korjauksia on aloitettu.

Lautakunta totesi, että tulosyksikkö on pysynyt vuodelle 2019 asetetussa budjetissa. Lautakunta edellyttää, ettei mahdollisia säästötoimia kohdisteta lasten- ja nuorten palveluihin, ja että opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalla on käytössä valtuuston vahvistama budjetti vuodelle 2019.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsi tiedoksi suomenkielisen tulosyksikön/lautakunnan sekä omalta osaltaan sivistystoimen talousarvion, strategian osavuosikatsaus 2:n ja pöytäkirjamerkinnät tilanteessa 31.7.2019.

Lausunto valtuustoaloitteeseen Espoon päiväkotien työolosuhteiden selvittämisestä (7)

Suomen- ja ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa toteutettiin valtuustoaloitteessa esitetyllä tavalla maaliskuun 2019 lopulla kysely, jonka avulla selvitettiin henkilöstön työolosuhteita. Kyselyllä kartoitettiin henkilöstön näkemyksiä johtamisesta, resursseista ja työolosuhteista.

Lautakunta kuuli kyselyn keskeiset tulokset. Tulosten mukaan päiväkotien työntekijät ovat keskimäärin tyytyväisiä johtamiseen. Kyselyn tuottama runsas vastausmateriaali käsitellään suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikössä vielä tarkemmin ja täydennetään varhaiskasvatuksen kehittämistoimenpiteitä. Selostusosa löytyy esityslistasta.


Viherkallion korvaavan päiväkodin tarveselvitys (8)

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi Viherkallion korvaavan päiväkodin tarveselvityksen liitteen mukaisesti. Vuoden 2019 talousarvion investointiohjelmassa vuosille 2019-2030 Viherkallion päiväkodin korvaavaan uudisrakennukseen on varattu 9,161 M € vuosille 2019–2021. Viherkallion korvaava päiväkoti rakennetaan varhaiskasvatuksen Leppävaaran palvelualueelle Viherlaaksoon. Samalla tontilla sijaitsee nykyinen huonokuntoinen Viherkallion päiväkotirakennus. Selostusosa löytyy esityslistasta.


Espoon Yhteislyseon koulun nimen muuttaminen sekä muutokset johtokuntarakenteeseen (10)

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että

1. Espoon yhteislyseon koulun nimeksi tulee Kauklahden koulu. Nimi tulee voimaan 28.8.2019.

2. Espoon yhteislyseon koulun ja lukion johtokunta lakkaa 28.8.2019.

3. Kauklahden koululla ja Espoon yhteislyseon lukiolla on omat johtokunnat.


Muut asiat:

Muut asiat (3,6, 11-19) lautakunta päätti esityslistan mukaisesti.

Lisätietoja:

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Tapio Erma, lukiolinjan päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi

Esityslista

Lautakunnan jäsenet

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 25.5.202025.5.2020 18:47:43 EESTTiedote

Kaupunginhallitus päätti osavuosikatsauksen käsittelyn yhteydessä, että kaupunki laatii Taloudellisesti kestävä Espoo -tuottavuus- ja sopeutusohjelman. Tavoitteena on parantaa suunnitelmallisesti Espoon tuottavuutta ja talouden tasapainoa seuraavan valtuustokauden loppuun asti. Euromääräinen sopeutus päätetään elo-syyskuussa, kun koronan talousvaikutuksista on enemmän tietoa ja valtion päätökset rajoitusten kestosta sekä kuntien tulomenetysten ja menolisäysten kompensaatiosta ovat selvillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme