Hemsö

Espoon perhekeskus saa uudet tilat Espoon keskuksesta – Kamreerintien kiinteistön ostava Hemsö tekee laajan perusparannuksen

Jaa

Uusi perhekeskus kokoaa lapsiperheiden palvelut samaan rakennukseen. Perusparannuksessa panostetaan erityisesti tilojen terveellisyyteen ja turvallisuuteen. Uudet tilat valmistuvat kevääksi 2022.

Yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava Hemsö on ostanut Kiinteistö Oy Espoon Asemankulman. Kiinteistö perusparannetaan ja nykyaikaistetaan Espoon uuden perhekeskus Campuksen käyttöön. Kamreerintie 6:ssa Espoon keskuksessa sijaitsevan kiinteistön myy Kirkon eläkerahasto. Hemsön investointi on kokonaisuudessaan noin 21 miljoonaa euroa.

Uusi perhekeskus Campus kokoaa Espoon keskuksen lapsiperheiden palvelut samaan rakennukseen. Yhteistä keskusta on suunniteltu kesästä 2019. Rakennuslupa sai lainvoiman 8. maaliskuuta.

”Tällä hetkellä lapsiperheiden palvelut sijaitsevat hajallaan useassa eri osoitteessa. Uusi perhekeskus tuo palvelut yhteen niin, että lapsi ja perhe saavat tarvitsemansa avun yhdestä paikasta ja mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Samalla parannamme ammattilaisten välistä yhteistyötä”, sanoo Espoon perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström.

Hemsö tekee 1980-luvulla valmistuneeseen rakennukseen kattavan perusparannuksen, jossa tilojen kaikki pintarakenteet ja talotekniikka uudistetaan. Työt käynnistyvät maaliskuussa ja kestävät noin vuoden. Tavoitteena on, että perhekeskus saa uudet tilat käyttöönsä ensi kevään aikana.

Hemsölle kiinteistö on ensimmäinen, jossa vuokralaisena on Espoon kaupunki.

”Yhteistyö Espoon kanssa on meille tärkeä päänavaus. Kaupunki on asettanut tavoitteekseen tehdä maailman paras perhekeskus, ja toteutamme tavoitteen parhaan osaamisemme mukaan”, sanoo Hemsön projektikehitysjohtaja Simo Karjalainen.

”Sosiaali- ja terveyssektorin kiinteistötarpeiden lisäksi Espoossa on myös oppilaitosten investointitarpeita, joita seuraamme suurella mielenkiinnolla. Meidän toiveemme on, että vuokrahankkeina tehtävää tiloja palveluna -mallia hyödynnettäisiin Espoossa enemmänkin.”

Perhekeskuksen tiloja kehitetään yhdessä käyttäjän kanssa

Perusparannuksessa panostetaan erityisesti tilojen terveellisyyteen, toimivuuteen ja turvallisuuteen. Asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuutta parannetaan esimerkiksi niin, että toimistotilat ja asiakasvastaanottotilat eriytetään toisistaan.

Tilasuunnittelua on tehty tiiviissä yhteistyössä käyttäjien kanssa. Suunnittelun lähtökohtana on ollut, että ammattilaiset voivat entistä helpommin tehdä monialaista yhteistyötä ja konsultoida toisiaan. Rakennukseen on tulossa myös muunneltavia tiloja esimerkiksi ryhmätoiminnalle.

”Nyt, kun rakennuslupa on saatu, suunnittelu siirtyy toteutusvaiheeseen. Teemme läheistä yhteistyötä vuokralaisen kanssa myös tässä vaiheessa, jotta toteutuksen aikana esiin nousevat kysymykset voidaan käydä yhdessä läpi ja käyttäjien tarpeet tulevat varmasti huomioiduiksi”, Hemsön Karjalainen sanoo.

Uuteen perhekeskukseen siirtyvät Espoon keskuksen neuvolapalvelut, perheneuvola ja lasten kuntoutuspalvelut, perhesosiaalityö ja perheoikeudelliset palvelut sekä lastensuojelun sosiaalityön palvelut. Vuokrasopimus on tehty 10 vuodeksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarkko Leinonen
maajohtaja, Hemsö
p. 0400 150 841
jarkko.leinonen@hemso.se

Simo Karjalainen
projektikehitysjohtaja, Hemsö
p. 0400 766 664
simo.karjalainen@hemso.se

Mari Ahlström
perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja, Espoon kaupunki
p. 043 825 6658
mari.ahlstrom@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Hemsö
Hemsö
Korkeavuorenkatu 30 A, 1. kerros
00130 Helsinki

+46 8 501 170 00http://www.hemso.se/fi

Hemsö on johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsö on erikoistunut hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen omistamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen kestävällä tavalla. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 5,9 miljardia euroa. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle luottoluokituksen A- maaliskuussa 2015 ja Fitch Ratings luottoluokituksen A huhtikuussa 2020. Lue lisää: www.hemso.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hemsö

Tavoitteena 50 miljoonan euron hoivakotikokonaisuus – Hemsö ja uusi hoivapalveluyhtiö Hoivamme aloittivat yhteistyön19.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoittaja Hemsö on aloittanut laajan yhteistyön ikäihmisten hoivapalveluita tuottavan Hoivamme-yhtiön kanssa. Yhtiöiden solmiman raamisopimuksen mukaisesti Hemsö rahoittaa yrityksen hoivakotihankkeita ja toimii kohteiden pitkäaikaisena omistajana. Hoivamme kehittää kohteita ja on Hemsön vuokralainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme