Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sairaalan vierailurajoitus jatkuu – vierailut asumisyksiköihin erityisjärjestelyin

Jaa

Espoon sairaalan osastoilla ei voi vierailla 10.1.2021 saakka. Saattohoidossa olevien ja vakavasti sairaiden potilaiden luona on mahdollista vierailla. Vierailut hoivakoteihin ja asumisyksiköihin toteutetaan edelleen erityisjärjestelyin.

Espoon sairaalan osastoilla ei ole voinut vierailla kuin poikkeustapauksessa 3.12.2020 alkaen. Vierailurajoitusta Espoon sairaalan osastoille jatketaan 10.1.2021 saakka. Vierailut saattohoidossa olevien ja vakavasti sairaiden potilaiden luona ovat mahdollisia. Näistä vierailuista on sovittava aina ennakkoon.

Vierailut hoivakoteihin ja asumisyksiköihin 

Hoivakotien ja asumisyksikköjen vierailuohjeisiin ei ole muutoksia joulun aikana.  

Suosittelemme, että omaiset ja läheiset pitävät yhteyttä asukkaisiin ensisijaisesti puhelimella tai etäyhteydellä.

Suosittelemme, että omaiset ja läheiset vierailevat asukkaiden luona kerran päivässä. Toivomme, että vierailu kestää enintään tunnin ajan ja vierailijoita on kerrallaan kaksi.  Tapaamiset järjestetään ensisijaisesti ulkona, ja jos tapaaminen ulkona ei ole mahdollista asukkaan voinnin tai säätilan vuoksi, vierailusisätiloihin on mahdollinen.  

Toivomme, että vierailusta sovitaan ennakkoon. Näin voimme varmistaa, että hoivakotiin tai asumisyksikköön ei keräänny suurta joukkoa ihmisiä. 

Vierailijoiden on käytettävä suu-nenäsuojusta koko vierailun ajan. Jos vierailijalla on hengitystieinfektion oireita, vierailulle ei voi tulla.  

Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi suosittelemme, että hoivakotien ja asumisyksiköiden asukkaat välttävät vierailuja läheisten luokse.   

Rajoitukset turvallisuuden vuoksi 

- Ymmärrän, että rajoitukset ovat raskaita, etenkin joulun aikaan. Rajoitukset ovat välttämättömiä, jotta voimme varmistaa asiakkaidemme turvallisuuden ja terveyden, vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen sanoo. 

Kannustamme omaisia ja läheisiä pitämään yhteyttä asukkaisiimme esimerkiksi puheluin tai videopuheluin.  

Kiitämme omaisia ja läheisiä ymmärryksestä ja yhteistyöstä. 

THL:n ohjeet turvalliseen joulunviettoon löytyvät THL:nverkkosivuilta.  

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme