Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sairaalassa todettu koronavirustartuntoja

Jaa

Espoon sairaalassa on todettu laboratoriotestien perusteella koronavirustartuntoja osastoilla 2 ja 4 yhteensä viidellä potilaalla ja kuudella sairaalassa työskentelevällä henkilöllä.

Sairaalan henkilökunta on käyttänyt suu-nenäsuojainta kaikissa kontakteissa. Altistuneet on kartoitettu ja osastojen henkilöstö ja potilaat on laajalti seulottu koronavirustartunnan varalta laboratoriotestein. Tartunnan saaneet potilaat hoidetaan eristyksessä muista potilaista. Sairaalassa työskentelevät henkilöt on määrätty eristykseen. Lisäksi sairaalassa altistuneet henkilöt on määrätty karanteeneihin. Potilaiden läheisiin on oltu yhteydessä ja heille on kerrottu tilanteesta.

Espoon sairaalassa hoidetaan ja kuntoutetaan Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisen potilaita. Espoon sairaalassa työskentelee yli 400 hoidon ja kuntoutuksen ammattilaista. Sairaalassa on 247 potilaspaikkaa.

Turvalliset vierailut sairaalaan

Potilaiden turvallisuuden varmistamiseksi olemme rajoittaneet vierailuja Espoon sairaalaan. lähiomaiset voivat vierailla Espoon sairaalassa hoidettavana olevien potilaiden luona 15 minuutin ajan.

Toivomme, että ainoastaan lähiomaiset vierailevat Espoon sairaalassa olevien potilaiden luona. Muita läheisiä kannustamme pitämään yhteyttä potilaisiin puhelimella tai esimerkiksi videopuheluilla.

Muista käyttää vierailulla maskia

Muistutamme omaisia ja läheisiä turvallisista vierailuista. Varotoimilla ja poikkeuksellisilla vierailujärjestelyillä voimme välttää koronavirustartunnat sairaalassa.

Koko vierailun ajan, myös potilashuoneessa, on käytettävä sairaalassa annettavaa suu-nenäsuojainta. Vierailun aikana on noudatettava hyvää käsihygieniaa, johon henkilökunta opastaa vierailijat.

Vierailusta on sovittava aina ennakkoon. Vierailulle voi tulla vain kaksi lähiomaista kerrallaan. Osaston henkilökunta vastaanottaa vierailijat osaston ovella ja saattaa potilashuoneeseen. Sairaalan muiden potilaiden turvallisuuden varmistamiseksi osaston yleisissä tiloissa ei voi viettää aikaa vierailun aikana.

Kiitämme potilaidemme läheisiä ja omaisia yhteistyöstä ja kärsivällisyydestä.

Vierailuohjeet sairaalan vierailijoille

Yhteyshenkilöt

Roope Leppänen, Espoon sairaalan johtava ylilääkäri, roope.leppanen@espoo.fi, p. 0468772628

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 18.1.202118.1.2021 16:09:58 EETTiedote

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi esitykset Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan ehdotusvaiheen hyväksymiskäsittelyn kokonaisaikataulusta sekä toteuttamisohjelmasta, sekä kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa valmistelemaan hyväksymiskäsittelyn etenemisen esitetyn kokonaisaikataulun mukaisesti. Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava esitetään valtuustolle hyväksyttäväksi toukokuussa 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme