Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 20.10.2020

Jaa

Sosiaali- ja terveyslautakunta antoi lausuntonsa Espoon pohjois- ja keskiosien kaavaluonnoksesta. Lisäksi lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että kotikunnattomien henkilöiden koronavirusinfektioon liittyvän tutkimuksen ja hoidon kustannuksia ei peritä.

Kotikunnattomat henkilöt ja koronavirusinfektioon liittyvät kustannukset

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut suosituksen, että koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kunnat eivät perisi koronavirus-infektiosta aiheutuvan tutkimuksen ja kiireellisen hoidon kustannuksia sellaisilta henkilöiltä, joilla ei ole Suomessa kotikuntaa ja joiden mahdollinen vakuutus ei kata tutkimuksen ja kiireellisen hoidon kustannuksia.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että Espoo ei peri em. henkilöiltä koronavirusinfektiosta aiheutuvan tutkimuksen ja kiireellisen hoidon kustannuksia 1.11.2020 alkaen.

Lausunto Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavaluonnoksesta

Sosiaali- ja terveyslautakunta antoi lausunnon Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavaluonnoksesta.

Sosiaali- ja terveyspalvelut tullaan tuottamaan keskeisiltä osin Espoon keskuksen alueelta ja Kalajärven Palvelutorilta nykyisistä toimitiloista ja suunnitteilla olevasta Espoolaistentalosta käsin. Sosiaali- ja terveyspalvelut tuotetaan tulevaisuudessa sote-keskuksen palvelukonseptin mukaisesti. Palvelukonseptiin kuuluvat Terveysasemapalvelujen lisäksi Perhekeskus Campus ja Elä ja asu -seniorikeskus. Konseptit parantavat palveluiden integraatiota, mikä on keskeistä sekä asiakaskokemuksen että kustannusvaikuttavuuden näkökulmasta. Tulevaisuuden sote-keskusten palvelukonsepti tullaan esittämään sosiaali- ja terveyslautakunnalle vuoden 2020 loppuun mennessä.

Sosiaali- ja terveystoimen keskeisiä palveluja kehitetään lisäämällä aukioloaikoja ja digitaalisia palveluja sekä luomalla uusia liikkuvia palveluja. Näillä muutoksilla mahdollistetaan se, että merkittävästä väestön kasvusta huolimatta tilatarvetta voidaan hillitä Espoon taloudelle ja tuottavuudelle asetettujen tavoitteita noudattaen. Espoolaisen sujuvan arjen edistämisessä on tärkeää, että edellä mainitut laajat aukiolot, asiakkaiden integroidut palvelut ja hyvä liikenteellinen saavutettavuus paranevat. Tavoitteiden toteuttaminen edellyttää mitoitukseltaan aiempaa suurempia toimipisteitä. Palveluiden hajautuminen liian moniin osoitteisiin vaarantaa tavoitteiden toteuttamisen.

Lautakunta päätti lisätä lausuntoon, että osalla sosiaali- ja terveyspalveluita on myös lähipalveluluonne ja siksi niitä tulee toteuttaa alueellisesti lähellä palveluntarvitsijoita.

Lisäksi lautakunta kuuli katsaukset koronatilanteesta ja Länsi-Uudenmaan kulkukeskuksen järjestämisestä. Lautakunta päätti järjestää iltakoulun kulkukeskuksen järjestämisestä myöhemmin sovittavana ajankohtana.

Lisäksi lautakunta päätti, että lautakunnalle valmistellaan esitys maskien ja visiirien toimittamisesta suoraan kotiin vammaisille ja omaishoidon piirissä oleville henkilöille.

Lautakunta päätti ottaa ylimääräisenä asiana käsiteltäväkseen esityksen naapuritukiperhetoiminnasta ja päätti, että lautakunnalle valmistellaan asiasta esitys seuraavaan kokoukseen.

Lautakunnan kokouksen pöytäkirja julkaistaan tarkastamisen jälkeen espoo.fi-verkkosivuilla.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 20.10.2020

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat

Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321, juha.metso@espoo.fi
Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535, sanna.svahn@espoo.fi
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@eduskunta.fiLautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962, elina.yli-koski@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbogymnasier utnyttjade virtuell verklighet i undervisningen1.12.2020 11:16:47 EETTiedote

De studerande i gymnasierna Otaniemen lukio och Etelä-Tapiolan lukio i Esbo har skapat innehåll inom virtuell verklighet (VR) som en del av sina studier. Samtidigt har deras lärare utnyttjat en VR-plattform i undervisningen. Gymnasierna samarbetade med Esbo stadsmuseum inom ramen för ett försök som genomfördes mellan februari och oktober 2020. Med hjälp av försöket utvärderades de möjligheter som virtuell verklighet kan erbjuda i undervisningen.

Espoolaiset lukiot hyödynsivät virtuaalitodellisuutta opetuksessa1.12.2020 10:56:13 EETTiedote

Espoon Otaniemen ja Etelä-Tapiolan lukioiden opiskelijat ovat laatineet virtuaalisen todellisuuden sisältöjä (VR, virtual reality) osana opintojaan. Samaan aikaan heidän opettajansa ovat hyödyntäneet VR-alustaa opetuksessa. Lukiot tekivät yhteistyötä Espoon kaupunginmuseon kanssa kokeilussa, joka toteutettiin helmikuun ja lokakuun 2020 välisenä aikana. Kokeilulla arvioitiin virtuaalitodellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia opetuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme