Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 22.8.2019

Jaa

Lautakunta käsitteli osavuosikatsauksen ja esittää lisätalousarvion laatimista. Lisäksi lautakunta hyväksyi sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelutuen omavastuuosuudet. Käsittelyssä olivat myös hoivakotien valvontaraportti sekä raportin iäkkäiden henkilöiden palvelujen riittävyydestä ja laadusta.

4. Osavuosikatsaus, heinäkuu 2019

Lautakunta hyväksyi sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsauksen ja siihen liittyvät selvityksen tulostavoitteiden toteutumisesta ja esittää ne edelleen kaupunginhallitukselle ja valtuustolle muutettuna siten, että

  • sosiaali- ja terveystoimelle laaditaan lisätalousarvio siten, että tukien ja palveluiden saatavuus ei heikkene
  • palvelutarpeen arviointiin ja täyttölupamenettelyn laajentamiseen liittyviä keinoja ei oteta käyttöön.

Aineisto

5. Sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelutuen omavastuuosuudet

Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelutuen omavastuu on 1.10.2019 alkaen aikuisilta 2,80 euroa ja lapsilta 1,40 euroa (matkat Espoon sisällä tai Kauniaisiin, Helsinkiin, Vantaalle, Kirkkonummelle, Nurmijärvelle ja Vihtiin). Aineisto

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu tukee ensisijaisesti ikääntyneiden itsenäisen elämisen mahdollisuuksia kotona sekä vahvistaa pitkäaikaishoidossa olevien ihmisten sosiaalisten verkostojen säilymistä. Se on tarkoitettu pääsääntöisesti yli 65-vuotiaille, joilla on suuria vaikeuksia liikkumisessa. Palvelua myönnettäessä ja matkojen määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan sosiaalinen ja taloudellinen tilanne.

6. Iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyys ja laatu 2018

Lautakunta merkitsi tiedoksi raportti iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palveluiden riittävyydestä ja laadusta vuonna 2018. Raportin mukaan iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien sosiaalipalvelujen riittävyys ja laatu on Espoossa kohtalaisen hyvällä tasolla. Palvelujen riittävyyttä ja laatua seurataan ja kehitetään jatkuvasti. Aineisto

7. Tehostetun palveluasumisen valvontaraportti 2/2019

Lautakunta merkitsi valvontaraportin tiedoksi. Vanhusten tehostetun palveluasumisen valvontaa on tehostettu vuonna 2019. Huhti-kesäkuussa hoivakoteihin tehtiin 35 valvontakäyntiä. Uuden valvontasuunnitelman mukainen kirjallinen huomautus on annettiin yhdelle hoivakodille ja uusia reklamaatioita tehtiin kaksi. Kolmeen hoivakotiin ei tällä hetkellä sijoiteta uusia asukkaita reklamaatioprosessien vuoksi. Aineisto

8. Valtuustokysymykset

Lisäksi lautakunta pyysi valmisteltavaksi esityksen, jossa arvioidaan lapsiperheiden kotipalvelun maksuttomuuden kriteereitä sekä niiden vaikutuksia erityisesti erityisen tuen näkökulmasta.

Lisätiedot

Tämän kokouksen esityslista ja aineistot  
Sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810
Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

@Espoonsote Twitterissä  

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme