Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 23.4.2020

Jaa

Lautakunta antoi lausunnon Länsi-Uudenmaan sote -hankehakemuksesta ja käsitteli seurantaraportteja vuodelta 2019.

Sote-uudistukseen liittyvä hankehakemuskokonaisuus

Sosiaali- ja terveyslautakunta lausuu kaupunginhallitukselle, että Espoon kaupungin on tarkoituksenmukaista sitoutua Länsi-Uudenmaan sote -hankkeen toteuttamiseen yhdessä Länsi-Uudenmaan kuntien kanssa ja toimimaan hankkeen hallinnoinnista vastaavana kuntana.

Länsi-Uudenmaan sote -hanke on suunniteltu Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin yhteistyönä. Hankkeen tavoitteena on jatkaa viime vuosina syventynyttä sote-yhteistyötä Länsi-Uudellamaalla: siinä kehitetään ja otetaan käyttöön uusia yhteisiä palveluratkaisuja, ja samalla varaudutaan sote-järjestämisen ja -organisaatioiden yhdistämiseen Länsi-Uudenmaan alueella.

Hankkeelle on tarkoitus hakea valtionavustusta sosiaali- ja terveysministeriön hallinnoimasta Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta sekä sote-rakenneuudistukseen varatusta rahoituksesta.

Lautakunta merkitsi tiedoksi raportteja vuodelta 2019

  • Vammaisasiamiehen sekä sosiaali- ja potilasasiamiehen raportit
  • Lastensuojelun tilannekatsaus
  • Iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyys, laatu ja omavalvonta. Lautakunnalle valmistellaan erikseen vastaukset vanhusneuvoston lausunnossa esitettyihin asioihin.
  • Asumispalvelujen (vammaispalvelut, aikuisten sosiaalipalvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelut) sekä lastensuojelun sijaishuollon valvontaraportit.

Valtuustoaloite Matinkylän entisen terveysaseman osoittamisesta asukas- ja järjestökäyttöön: Asia vedettiin pois listalta, vastaus valmistellaan uudestaan.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 23.4.2020  
Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Lautakunnan varapuheenjohtaja Kristiina Mustakallio, p. 040 531 0990
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme