Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 25.2.2020

Jaa

Käsittelyssä olivat mm. tilinpäätöksen ennakkotieto vuodelta 2019, suunnitteilla olevan perhekeskuksen tilat ja ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen valvontasuunnitelma.

Tilinpäätöksen ennakkotieto 2019

Lautakunta merkitsi tiedoksi tilinpäätöstä koskevat ennakkotiedot. Sosiaali- ja terveystoimen toimintamenot kasvoivat 7,1 prosenttia vuonna 2019 ja toimintakate toteutui 19,1 milj. euroa alijäämäisenä suhteessa muutettuun talousarvioon. Suurimmat menopoikkeamat kohdistuivat erikoissairaanhoitoon sekä palvelujen ostoihin (lasten sijaishuolto, vammaisten palvelut, mielenterveys- ja päihdeasumisen palvelut, terveysasemapalvelut, maksuttomat hoitotarvikkeet, vanhusten palvelujen vuokratyövoima, sairaalan ostopalvelut).

Perhekeskus campuksen tilat Espoon keskuksessa

Lautakunta merkitsi tiedoksi perhekeskus campuksen tilahankintaa koskevan suunnitelman. Tavoitteena on, että Espoon keskuksen alueella sijaitsevat lapsiperhepalvelut (mm. neuvola, perheneuvola, lasten kuntoutuspalvelut, perhesosiaalityö, perheoikeudelliset palvelut ja lastensuojelupalvelut) siirtyvät yhteisiin tiloihin osoitteeseen Kamreerintie 6. Tilat on tarkoitus saada käyttöön vuoden 2021 aikana.

Lautakunta edellyttää, että perhekeskus campuksen toimitilojen käytön suunnitelman toteutumisessa kuullaan työntekijöitä sekä kiinnitetään huomio asiakastyön erityispiirteisiin, salassapidon turvaamiseen, henkilöstön työhyvinvointiin ja asiakasturvallisuuteen.

Lapsiperheiden kotipalvelun maksuttomuuden kriteerit ja pitkäaikaisen vammaispalvelun piirissä olevat perheet

Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksujen muuttamista siten, että lapsiperheiden kotipalvelu olisi maksutonta seuraaville sosiaalihuoltolain mukaisille asiakasryhmille:

  • Erityistä tukea tarvitsevien lasten perheille monitoimijaisen palvelutarpeen arvioinnin aikana, sosiaalihuoltolain mukaisen perhesosiaalityön asiakkuuden aikana ja joiden palvelun tarve ja suunnitelma sen toteutuksesta on kirjattu asiakassuunnitelmaan
  • Vammaisten lasten perheille monitoimijaisen arviointijakson aikana tai tilanteessa, jossa perhe on pitkäaikaisesti säännöllisen lapsiperheiden kotipalvelun tarpeessa ja kotipalvelu on sisällytetty asiakassuunnitelmaan.

Ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen valvontasuunnitelma

Lautakunta hyväksyi ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen valvontasuunnitelman. Ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen hankintasopimus muuttui vuoden 2020 alussa. Tehostetun palveluasumisen laatu on määritelty korkealle tasolle uudessa palvelukonseptissa, kuten aiemminkin. Kaikki palveluntuottajiksi hyväksyt tehostetun palveluasumisen tuottajat ovat sitoutuneet palvelukonseptin toteuttamiseen.

Sopimushoivakotien tiedot ovat nähtävillä verkossa. Sivustolle lisätään mm. hoivakotien laatutietoja vuoden 2020 aikana. Asiakas voi itse tai yhdessä omaistensa kanssa valita hoivakodin, johon muuttaa, ja seniorineuvonta Nestorin antaa tarvittaessa palveluohjausta.

Tehostetun asumispalvelun valvonta muodostuu palveluntuottajien sopimusvalvonnasta sekä viranomaisvalvonnasta, jota tehdään yhteistyössä aluehallintoviraston kanssa.

Oikaisuvaatimus Viherlaakson terveysaseman toiminnan siirrosta

Lautakunta päätti 17.12.2019, että Viherlaakson terveysaseman palvelut siirretään Kilon terveysaseman yhteyteen kesällä 2020. Lautakunta hylkäsi päätöksestä tehdyn oikaisuvaatimuksen.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 25.2.2020  
Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
Vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta25.3.2020 19:52:42 EETTiedote

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti vuosiluokkien 7-9 oppilaspaikoista ja antoi lausuntonsa Viherkallion päiväkodin hankesuunnitelmasta. Lautakunta esitti kaupunginhallitukselle, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksua ei peritä ajalla 18.3.2020 -13.4.2020 niiltä päiviltä, joina lapsi on ollut pois varhaiskasvatuksesta ja jolloin huoltaja on ajoissa ilmoittanut lapsen poissaolosta. Lautakunta kokoontui etäyhteyksien avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme