Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä ja vetoomus espoolaisille korona-aikana

Jaa

Sosiaali- ja terveyslautakunta vetoaa, että espoolaiset noudattaisivat viranomaismääräyksiä. Lautakunta muistuttaa kaikkia hengityssuojainten käytöstä, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtimisesta ja turvavälien pitämisestä. Huolehditaan itsestämme ja toisistamme.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 25.11.2020 maskien jakelusta vammaisille ja omaishoitajille koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lautakunta hyväksyi päivitetyn kotihoidon myöntämisen perusteet sekä ehkäisevän toimeentulotuen myöntämisen ohjeen ja merkitsi tiedoksi toimialan kolmannen vuoden 2020 osavuosikatsauksen.

Maskien jakelu vammaisille ja omaishoitajille

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti, että kaikille vammaisille henkilöille ja omaishoitajille toimitetaan suu-nenäsuojuksia koronavirustartunnoilta suojautumiseen. Suojaimet on tarkoitettu käytettäväksi liikuttaessa kodin ulkopuolella julkisissa tiloissa, kun turvaväliä ei ole mahdollista pitää.

Vammaisneuvosto on esittänyt, että Espoo toimittaa maskeja ja visiirejä vammaisille ja omaishoidon piirissä oleville suoraan kotiin. Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 21.10.2020, että lautakunnalle valmistellaan esitys maskien ja visiirien toimittamisesta suoraan kotiin vammaisille ja omaishoidon piirissä oleville henkilöille.

Espoon kotihoidon palvelujen myöntämisen perusteet

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi Espoon kotihoidon palvelujen myöntämisen perusteet.

Edelliset kotihoidon asiakkuuskriteerit lautakunta on hyväksynyt vuonna 2017. Hyväksyttyihin uusiin perusteisiin on tarkennettu ja päivitetty asiakkuuskriteerejä vastaamaan toiminnan muutoksia sekä huomioitu kotikuntoutuksen käynnistäminen ja digitaalisten palvelujen käyttöönotto. Uudistetut myöntämisen perusteet auttavat kohdentamaan palvelut oikea-aikaisesti ja oikeudenmukaisesti.

Päivitetyt kotihoidon myöntämisen perusteet on valmisteltu seniorineuvonta ja palveluohjausyksikkö Nestorin ja kotihoidon yhteistyönä. Vanhus- ja vammaisneuvostot ovat antaneet marraskuussa lausunnot valmisteilla olleista palvelujen myöntämisen perusteista.

Ehkäisevän toimeentulotuen myöntämisen ohje

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi päivitetyn ehkäisevän toimeentulotuen myöntämisen ohjeen.

Ohjetta on tarkennettu siltä osin, että ehkäisevän toimeentulotuen myöntäminen ei ole riippuvainen asiakkaan oikeudesta perustoimeentulotukeen, vaan tukea myönnettäessä huomioidaan asiakkaan tosiasiallinen taloudellinen tilanne.

Kolmas osavuosikatsaus 2020

Sosiaali- ja terveyslautakunta merkitsi tiedoksi vuoden 2020 kolmannen osavuosikatsauksen ajalta tammikuu – lokakuu.

Osavuosikatsauksessa esitetään kaupunginvaltuustolle, että vanhusten palveluiden toimintamenojen määrärahaa lisätään 2,8 milj. eurolla, terveyspalveluiden tuloarviota vähennetään 5,7 milj. eurolla ja toimintamenojen määrärahoja lisätään 6,9 milj. eurolla, perhe- ja sosiaalipalveluiden tuloarviota vähennetään 2,7 milj. eurolla ja toimintamenojen määrärahoja lisätään 5 milj. eurolla. Kaupunginvaltuusto käsittelee osavuosikatsauksen 3.12.2020.

Lisätiedot 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 

Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321, juha.metso@espoo.fi  

Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535, sanna.svahn@espoo.fi  

Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@eduskunta.fi  

Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962, elina.yli-koski@espoo.fi  

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

KAMU besökarantal steg till 85 000 besökare under undantagsåret 202014.1.2021 09:56:20 EETTiedote

Det nya årtiondet började fint vad gäller besökarantalet på KAMU Esbo stadsmuseum, då 12 694 besökare bekantade sig med våra utställningar i januari 2020. Under hela året 2020 besöktes KAMUs museer totalt av 84 760 besökare, vilket är ca 18 000 mindre än år 2019. Besökarantalet på Glims gårdsmuseum och Pentala skärgårdsmuseum steg en aning jämfört med besökarantalet år 2019. Det minskade besökarantalet under året orsakades av att KAMUs museer var stängda under ca 4 månaders tid på grund av koronavirusepidemin, först på våren och sedan i slutet av året.

KAMUssa vieraili poikkeusvuonna 2020 lähes 85000 kävijää14.1.2021 09:55:02 EETTiedote

KAMU Espoon kaupunginmuseon uusi vuosikymmen käynnistyi hienosti, sillä kahden ensimmäisen kuukauden aikana näyttelyihin tutustui 12 694 kävijää. Koko vuoden 2020 aikana KAMUn museoissa vieraili yhteensä 84 760 kävijää, joka oli noin 18 000 kävijää vähemmän kuin vuonna 2019. Talomuseo Glimsin ja Saaristomuseo Pentalan kävijämäärät sen sijaan nousivat hieman vuoden 2019 kävijämääristä. Kokonaiskävijämäärien laskun aiheutti se, että KAMUn museot olivat viime vuonna suljettuina yhteensä noin 4 kuukautta koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia, ensin keväällä ja toisen kerran vuoden lopulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme