Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa ensi torstaina 16.5.2019

Jaa

Käsittelyssä ovat mm. kuljetuspalvelujen toimintaohje ja asiakasmaksut sekä ikäihmisten kotona asumista tukevien palvelujen kehittämisohjelma.

Poimintoja lautakunnan esityslistalta:

4. Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalvelujen toimintaohjeiden uudistaminen

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväsi uusitut toimintaohjeet. Aineisto

Toimintaohjeet uudistetaan osana Länsi-Uudenmaan kuntien yhteistä kuljetuspalvelu-uudistusta. Tavoitteena on luoda nykyaikainen ja asiakaslähtöinen toimintamalli, joka parantaa palvelun saatavuutta, turvallisuutta ja seurattavuutta.

Yksityiskohtaiset ohjeet palvelun käyttäjille valmistuvat myöhemmin tänä vuonna. Ohjeita valmistellaan yhteistyössä palvelun käyttäjien kanssa. Ohjeet tulevat voimaan 1.1.2020 alkaen, kun Länsi-Uudenmaan kulkukeskuksen toiminta on käynnissä Espoossa ja muualla Länsi-Uudellamaalla.

5. Vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun asiakasmaksu

Kuljetuspalveluja käyttävien asiakkaiden omavastuut määräytyvät tällä hetkellä julkisen liikenteen lippuhinnaston mukaan. HSL:n vyöhykeuudistus vaikuttaa asiakasmaksuperusteisiin. Lautakunnalle esitetään, että vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun omavastuuosuudet 1.5.2019 alkaen ovat seuraavat (aineisto):

  • Matka Espoon sisällä tai Kauniaisiin: aikuinen 2,80 euroa, lapsi 1,40 euroa
  • Matka Espoosta Helsinkiin, Vantaalle, Kirkkonummelle, Nurmijärvelle ja Vihtiin: aikuinen 4,60 euroa, lapsi 2,30 euroa.

6. Tuetun asumisen sekä tilapäismajoituksen asiakasmaksut 1.6.2019 lukien

Lautakunnalle esitetään, että asunnottomille tarkoitetun tuetun asumisen asiakasmaksut poistetaan 1.6.2019 alkaen. Samalla esitetään, että tilapäismajoitus on maksutonta ensimmäisen kolme kuukauden ajan. Neljännestä tilapäismajoituskuukaudesta alkaen sosiaalityöntekijä määrittää asiakkaalle tilapäismajoituksen asiakasmaksun sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksuohjeistuksen (2019) mukaisesti. Aineisto

7. Valvontaraportit vuodelta 2018

Lautakunnalle esitetään tiedoksi valvontaraportit vammaispalvelujen, aikuisten sosiaalipalvelujen, mielenterveys- ja päihdepalvelujen, lastensuojelun sekä vanhusten hoiva-asumisen valvonnasta 2018. Aineisto

8. Järjestöavustusten myöntämisen periaatteet vuodelle 2020

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi järjestöavustusten myöntämisen periaatteet. Vuoden 2020 avustusten hakuaika on 1.-31.10.2019. Aineisto

10. Kotona asumista tukevien palvelujen kehittämisohjelma 2019-2021

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi kehittämisohjelma, jonka painopisteet ovat:

  1. Kotihoidon työ sujuvaksi
  2. Kotiutusprosessin kehittäminen
  3. Yhden kotihoidon alueen ulkoistus
  4. Kotona asumista tukevan teknologian käyttöönotto
  5. Asiakaskokemuksen kehittäminen
  6. Arvokas elämän loppuvaihe
  7. Kotona asumista tukevan palvelun henkilökunnan osaamisen kehittäminen ja monipuolistaminen, kotikuntoutuksen jatkokehittäminen.

11. Selvitys tukipalvelujen laadusta, henkilöstön sijoittumisesta ja kustannuksista Espoon sairaalassa

Espoon sairaalan tukipalvelut hankitaan HUSilta. HUS:n yksiköiden käyttö laitoshuollon, logistiikan sekä aula- ja vahtimestaripalvelujen tuottajana yhtenäistää toimintatapoja Jorvin kampuksella. Kun tukipalvelut on eriytetty hoitotyöstä, Espoon sairaalan hoito- ja kuntoutushenkilöstön voi keskittyä asiakkaiden hoitoon ja kuntoutukseen. Tukipalvelut pystytään tuottamaan niihin erikoistuneissa yksiköissä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Selvitys

Lisätiedot

Tämän kokouksen esityslista ja aineistot  
Sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
Vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

@Espoonsote Twitterissä  

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon ja koko kuntatalouden taloudellinen toimintaympäristö vaikea ja vaikeutuu5.6.2020 11:18:23 EESTTiedote

Vaikka hallituksen lisätalousarvioehdotus tuo Espoolle helpotusta koronakriisin aiheuttamaan taloushaasteeseen, pitää kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tilannetta vaikeana. ”Koronakriisi ja sen myötä erittäin nopeasti kasvanut työttömyys tulevat rasittamaan julkista taloutta ja kuntataloutta pitkään. Paineet kohdistuvat niihin kaupunkeihin, jotka rahoittavat palvelut verotuloillaan, erityisesti Espooseen. On selvää, että talouden tasapainottamiseksi nyt tehty lisätalousarvio ei riitä, vaan taloutta pitää tasapainottaa ja sopeuttaa erityisesti vuosi 2021 ja koko tuleva uusi valtuustokausi 2021-2025”, Mäkelä sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme