Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa ensi torstaina 20.8.2020

Jaa

Käsittelyssä ovat mm. lääkärikäynnin palveluseteli sekä sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsaus. Lisäksi lautakunta antaa huomionsa Espoon sote-lausunnon valmistelua varten.

Lääkärikäynnin palveluseteli

Lautakunnalle esitetään, että Espoossa otetaan käyttöön yksittäisiä lääkärikäyntejä koskeva palveluseteli 1.9.2020 alkaen. Palveluseteli voidaan myöntää espoolaiselle hoitoon pääsyn turvaamiseksi silloin, kun terveysasemien jonotilanne sitä edellyttää. Palveluseteliä on tarkoitus kokeilla 1 000 lääkärikäynnin verran syksyllä 2020.

Lautakunnalle esitettävän mallin mukaan palvelusetelin voidaan myöntää terveysongelmaan, joka vaatii käyntiä lääkärin vastaanotolla sekä mahdollisesti laboratorio- ja kuvantamistutkimuksia. Palvelusetelin saanut espoolainen voi valita yksityisen terveyspalveluyrityksen, joka täyttää kaupungin määrittelemät kriteerit. Asiakas maksaa palvelusetelillä totetetusta lääkärikäynnistä omavastuuosuuden, joka on samansuuruinen kuin Espoon terveysasemilla perittävät asiakasmaksut.

Sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsaus, elokuu 2020

Sosiaali- ja terveystoimi ennakoi menomäärärahojen ylittyvän 2,5 miljoonalla eurolla ja tuloarvion alittuvan 4,2 milj. eurolla. Toimintakatteen ennustetaan toteutuvan 6,7 milj. euroa alijäämäisenä.

Talousarvion ja  tulostavoitteiden toteutumisen ennustamiseen sisältyy edelleen epävarmuutta koronatilanteen vuoksi. Tavoitteena on pysyä talousarviossa, mutta ylityspaineita on erityisesti avosairaanhoidossa, kotihoidossa, lasten sijaishuollossa ja aikuisten tuetussa asumisessa. Koronasta aiheutuvien suojavarusteiden hankinta kasvattaa menoja merkittävästi. Asiakasmaksutulot ovat vähentyneet, kun toimintoja on supistettu koronatilanteen vuoksi.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan huomiot Espoon sote-lausunnon valmistelua varten

Espoon valtuusto antaa syyskuussa lausunnon sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevasta lakiesitysluonnoksesta. Lautakunta antaa omat huomionsa lausunnon valmistelua varten.

Espoon kaupunki tukee sellaisia sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksia, jotka kaventavat terveys- ja hyvinvointieroja, parantavat palvelujen yhdenvertaisuutta, lisäävät sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusvaikuttavuutta ja antavat arvoa asiakkaalle. Lisäksi järjestelmäuudistuksen tulee sisältää kustannuksien kasvua hillitseviä elementtejä. Ihmisten on saatava arjessaan tarvitsemat julkiset palvelut helposti ja laadukkaasti. Lisäksi sote-uudistukseen liittyvässä muutoksessa on varmistettava henkilöstön oikeudenmukainen ja reilu kohtelu.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 20.8.2020  
Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604 
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme