Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa ensi torstaina 23.8.2018

Jaa

Käsittelyssä ovat mm. heinäkuun osavuosikatsaus, lausunto vuosien 2019-2030 investointiohjelmasta ja kohdeavustusten myöntämisen periaatteet.

Poimintoja kokouksen esityslistalta:

4. Sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsaus, heinäkuu 2018

Lautakunnalle esitetään osavuosikatsaus ja selvitys tulostavoitteiden toteutumisesta. Menomäärärahojen ennakoidaan ylittyvän 13,7 milj. eurolla. Tästä 9,8 milj. euroa johtuu erikoissairaanhoidon menoista ja 3,9 milj. euroa pääosin henkilöstömenojen sopimuskorotuksista ja palkantarkistuksista. Tuloarvio on ylittymässä 0,6 milj. eurolla. Tulostavoitteet ovat pääosin toteutumassa. Aineisto

5. Investointiohjelma 2019–2030, lausunto

Lautakunta esittänee kaupunginhallitukselle, että vuoden 2019–2030 investointiohjelmassa otetaan huomioon seuraavat asiat:

  • Leppävaaran ja Espoonlahden palvelutorien suunnittelu käynnistetään yhteistyössä eri toimialojen kanssa
  • Matinkylän elä ja asu -hanke lisätään vuokratilakohteisiin vuodelle 2021–2022
  • Espoonlahden, Tapiolan ja Espoon keskuksen elä ja asu -hankkeisiin varaudutaan maankäyttöön liittyvin toimenpitein.

7. Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu, muutokset toimintaohjeeseen

Kuljetuspalvelun toimintaohjeeseen esitetään teknisiä muutoksia, joissa otetaan huomioon 1.7.2018 voimaan tullut laki liikenteen palveluista sekä nykyiset toimintakäytännöt. Esitys

8. Kohdeavustusten myöntämisen periaatteet 2019

Lautakunta päättää kohdeavustusten myöntämisen periaatteista. Kohdeavustukset on tarkoitettu merkittävää yhteiskunnallista työtä tekeville järjestöille ja yhteisöille, joiden toiminta tukee ja täydentää kaupungin pyrkimyksiä vähentää terveys- ja hyvinvointieroja. Vuonna 2019 kohdeavustuksilla tuetaan erityisesti toimintaa, joka kohdistuu lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseen, vanhemmuuden tukemiseen, maahanmuuttajien kotoutumiseen, ikäihmisten kotona asumisen tukemiseen, haavoittuvassa asemassa olevien tukemiseen, vähäosaisten auttamistyöhön, asunnottomuuden ehkäisyyn ja  työllistymisen edistämiseen. Esitys

Lisätiedot
Tämän kokouksen esityslista ja aineistot 
sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
kohdat 4 ja 5: perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
kohdat 7 ja 8: perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604
lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

YK:n edelläkävijäkaupungit koolla Davosissa23.1.2019 16:33Tiedote

Espoo on mukana YK:n kestävän kehityksen edelläkävijäkaupunkien kokoontumisessa Davosin World Economic Forumin yhteydessä. Espoo oli ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka allekirjoitti YK:n edelläkävijäsopimuksen, jonka tavoitteena on 17 kestävän kehityksen tavoitteen (Sustainable Development Goals) saavuttaminen 2025 mennessä. Kokouksessa mm. Oslo ilmoitti tehneensä päätöksen edelläkävijäsopimuksen allekirjoittamisesta.

Espoo Vuoden matkailualue 2018 Suomessa22.1.2019 12:25Tiedote

Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy valitsivat Espoon kautta aikain ensimmäiseksi vuoden matkailualueeksi Suomessa. Vertailussa oli mukana yhteensä 111 kuntaa, seutukuntaa ja maakuntaa, joista majoitustilastoja on saatavilla ympäri vuoden. Jatkossa Vuoden matkailualue Suomessa tullaan valitsemaan vuosittain. Huomionosoituksella halutaan kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme