Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon uusi malli hankkia kouluja ja päiväkoteja herättää kiinnostusta

Jaa

Espoon kaupunki hankkii PPP-mallilla seuraavan viiden vuoden aikana useita kouluja ja päiväkoteja, joiden suunnittelusta, rakentamisesta, rahoituksesta ja ylläpidosta vastaamaan valitaan yksityinen toimija. Määräaikaan mennessä hanketta koskevan osallistumishakemuksensa toimitti kolme kiinnostunutta ehdokasta

PPP-mallissa (Public Private Partnership) perustetaan projektiyhtiö vastaamaan kyseisistä kouluista ja päiväkodeista 15-25 vuoden ajan. Espoon kaupunki maksaa projektiyhtiölle käytettävyysperusteista palvelumaksua.

Hankkeeseen ovat ilmoittautuneet:

  • Lehto Group Oyj
  • SRV Rakennus Oy ja Infranode I AB sekä
  • YIT Suomi Oy ja Meridiam Investments II.

Hyväksytyistä tarjoajista valitaan hankkeen jatkovaiheessa yksi, joka perustaa projektiyhtiön.

Hankkeessa rakennetaan yhdeksän uudiskohdetta

Hankkeeseen on liitetty seuraavat uudet espoolaiskoulut ja -päiväkodit: Perkkaan koulu ja nuorisotila sekä Perkkaan päiväkoti, Nauriskasken koulu ja Nöykkiönniityn päiväkoti tai vaihtoehtoisesti Nauriskasken koulu ja päiväkoti, Pohjois-Tapiolan yhtenäiskoulu, Kuitinmäen koulun alakoulu ja päiväkoti sekä Kilon koulu ja päiväkoti. Tavoitteena on, että uudet koulut ja päiväkodit avaavat ovensa vuosien 2022-2024 aikana.

”Suomen ensimmäinen toimitilojen PPP-hanke on lähtenyt varsin rivakasti liikkeelle ja se on edennyt suunnitellusti. Saimme juuri sopivan määrän tarjoajia hankkeen toteuttajaehdokkaiksi, ja uskon näin pääsevämme hyvään lopputulokseen,” Tilapalvelut-liikelaitoksen rakennuttamispäällikkö Reijo Yrjölä sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Reijo Yrjölä, rakennuttamispäällikkö, Tilapalvelut-liikelaitos, Espoon kaupunki, puh. 0505994076.

Olli Isotalo, teknisen toimen johtaja, Espoon kaupunki, puh. 0505933359.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Visual Festival on uusi kolmipäiväinen visuaalisen taiteen tapahtuma upeassa Träskändan puistossa ja kartanossa23.8.2019 08:00:00 EESTTiedote

Espoo Visual Festival järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.-15.9.2019 klo 19-23. Tänä vuonna Träskändan puistossa ja kartanossa järjestettävä tapahtuma esittelee 12 ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Ensimmäisenä vuotena tapahtuman painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa.

Befolkningen i Esbo ökar i rekordtakt, skatteinkomstutvecklingen är osäker22.8.2019 15:19:15 EESTTiedote

Stadsstyrelsen behandlar stadens andra delårsrapport måndag 26.8. Enligt den ökar befolkningen i Esbo snabbt. Under de senaste 12 månaderna har invånarantalet ökat med 6 000 personer, medan den normala ökningen är cirka 4 000–5 000 nya invånare per år. Från början av 2019 är ökningen redan 3 260 personer. Arbetslöshetsgraden är 8,4 procent, det vill säga 0,3 procentenheter mindre än ett år tidigare.

Espoon väestö kasvaa ennätystahtia, verotulojen kehityksessä epävarmuutta22.8.2019 15:15:39 EESTTiedote

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin 2. osavuosikatsausta maanantaina 26.8. Sen mukaan Espoon väestö kasvaa nopeasti. Viimeisen 12 kuukauden aikana asukasmäärä on kasvanut 6 000 henkilöllä, kun normaali vuosikasvu on noin 4 000 - 5 000 uutta asukasta. Vuoden 2019 alusta lukien kasvua on jo 3 260 henkilöä. Työttömyysaste on 8,4 % eli 0,3 prosenttiyksikköä parempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme