Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon vuoden 2020 talousarviosta neuvottelutulos

Jaa

Valtuuston neuvottelutoimikunta on saavuttanut neuvottelutuloksen Espoon kaupungin vuoden 2020 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta. Mukana sopimuksessa ovat valtuustoryhmät yhtä lukuunottamatta.

Lisärahaa päätettiin perusopetuksen ja lukion tuntiresursseihin, 2-luokkalaisten iltapäivätoimintaan ja koulunkäyntiavustajiin. Espoo-lisä on 190 euroa 2-vuotiaaksi asti ja 150 euroa 2-3 -vuotiaille. Lisämäärärahoja tulee myös vanhusten kotihoitoon ja kotona asumisen tukeen, perheiden sosiaalipalveluihin sekä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin. Investointiohjelmassa Leppävaaran lukiohankkeen toteutusta aikaistetaan. Espoon keskuksen ja Espoonlahden päiväkotipaikkoja lisätään.

Neuvottelutulos nostaa kaupunginjohtajan budjettiesityksen käyttötalouden nettomenoja noin 5 miljoonalla eurolla vuonna 2020. 4,7 miljoonaa euroa kohdennetaan sivistystoimeen, 1,2 miljoonaa sosiaali- ja terveystoimeen. Teknisestä ja ympäristötoimesta vähennetään 0,5 miljoonaa ja yleishallinnosta 300 000 euroa.

Espoon valtuusto päättää talousarviosta 4.12. klo 16 alkavassa kokouksessa.

Lisätietoja:

neuvottelutoimikunnan puheenjohtaja Markku Sistonen, p. 046 877 3884

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Ison Omenan palvelutorin asiakasmäärä kohosi yli 1,5 miljoonaan23.1.2020 13:58:44 EETTiedote

Ison Omenan palvelutori saavutti vuonna 2019 jälleen uuden kävijäennätyksen. Palvelutorilla tilastoitiin yhteensä 1 546 133 asiakaskäyntiä. Kasvua edellisvuoteen oli noin kuusi prosenttia. Palvelutorin asiakaskäyntimäärä on kasvanut koko ajan siitä lähtien, kun se avattiin elokuussa 2016. Arkipäivisin Palvelutorilla vierailee jopa 5 000–6 000, viikonloppuisin keskimäärin 2 000 asiakasta.

Espoo – an innovative promoter of sustainable tourism23.1.2020 11:03:34 EETPress release

Espoo is one of the most sustainable cities in Europe and a pioneer of sustainable development. Espoo has an ambitious objective to be carbon neutral by 2030. In addition, major corporations in Espoo, such as Neste, are some of the most responsible companies in the world. This is complemented by Visit Finland’s Sustainable Travel Finland programme (STF), aimed at destinations and travel operators in the region. Espoo is one of the pilot regions together with Helsinki and Vantaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme