Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon vuoden 2021 talousarviosta neuvottelutulos  

Jaa

Valtuuston neuvottelutoimikunta on saavuttanut neuvottelutuloksen Espoon kaupungin vuoden 2021 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta.

Lisärahaa päätettiin mm. perusopetuksen ja lukion tuntiresursseihin, taiteen perusopetukseen ja vanhusten palveluihin. Koronatilanteen aiheuttamien terveys- sekä perhe- ja sosiaalipalvelujen ongelmien ratkaisemiseen myönnettiin lisärahaa jonojen purkamiseen ja lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin, perhe- ja sosiaalipalveluihin ja nuorisotyön liikkuvaan yksikköön. Lisäksi rahaa päätettiin varhaiskasvatuksen palvelusetelin ja yksityisen kotihoidontuen kuntalisän korotukseen sekä talvipyöräilyyn ja järvien kunnostukseen. Pieniä kouluja ja kirjastoja ei suljeta ensi vuoden aikana. 

Investointiohjelmassa varattiin rahaa mm. Niipperin koulun siirtokelpoisiin liikuntatiloihin, Jupperin koulun ja Leppävaaran lukion suunnitteluun sekä kirjaston säilyttämiseen Viherlaaksossa.   

Neuvottelutulos nostaa kaupunginjohtajan budjettiesityksen käyttötalouden nettomenoja 5,5 miljoonalla eurolla vuonna 2021. Sosiaali- ja terveystoimen palveluihin lisätään 2 miljoonaa euroa ja sivistystoimen palveluihin 6 miljoonaa. Mm. yleishallinnosta, matkakuluista ja toimitilojen vuokramenoista vähennetään yhteensä 3 miljoonaa euroa.  

Espoon valtuusto päättää talousarviosta 3.12. klo 16 alkavassa kokouksessa. 

Valtuusto päätti 19.10. Taloudellisesti kestävä Espoo – tuottavuus ja sopeutusohjelmasta. Ohjelmalla parannetaan systemaattisesti palvelujen järjestämisen ja tuottamisen tuottavuutta, kehitetään johtamista, tehostetaan resurssien käyttöä ja priorisoidaan kaupungin kehittämistä. Ohjelma asettaa ns. viiden vuoden kehyksen toiminnan ja talouden suunnittelulle. Tavoitteena on varmistaa, että Espoon kaupungin palvelut järjestetään ja tuotetaan kokonaistaloudellisesti järkevimmällä tavalla. 

Mukana sopimuksessa ovat valtuustoryhmät vasemmistoliittoa ja perussuomalaisia lukuun ottamatta. 

Lisätietoja: 

valtuuston neuvottelutoimikunnan puheenjohtaja Gestrin Christina (SFP), p. 050 511 3121, christina.gestrin@gmail.com 

 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Mikä on kirjastojen rooli kansalaisaktiivisuuden herättäjinä? Ilmastolukutaitoa-tapahtuma Sellon kirjastossa26.11.2021 16:16:15 EET | Tiedote

Keväällä toteutettu valtakunnallinen Ilmastolukupiirikampanja saavutti suuren suosion, lukupiirejä oli lähes sata ympäri Suomea. Ilmastolukupiirihaasteen toteutti Greenpeace, yhteistyössä Helmet-kirjastojen, kirjastojen valtakunnallisen Yleisten kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle -hankkeen, Lukukeskuksen, Suomen Kirjastoseuran, Marttaliiton sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme