Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoonlahden lukiossa tehdään kestäviä tekoja - lukio haastaa kaikki Suomen lukiot mukaan!

Jaa

Espoonlahden lukio haastaa kaikki Espoon ja Suomen lukiot tekemään ja jakamaan kestäviä tekoja.

"Me Espoonlahden lukion lehden Espostin toimittajat olemme huolissamme tulevaisuudesta", kirjoittaa Espostin päätoimittaja Ulrika Repokari.

Ilmastonmuutoksesta kyllä puhutaan paljon, mutta konkreettisia tekoja on vähän. Siksi haastoimme kesällä kaikki lukiomme opettajat huomioimaan ilmastonmuutoksen opetuksessaan joko sisällöllisesti tai toiminnallisesti. Nyt haluamme haastaa kaikki muutkin Suomen lukiot! 

Ilmastonmuutos ja ilmastoahdistus aiheuttaa nuorissa näköalattomuutta ja tulevaisuuden pelkoa. Nuorten stressi ja ahdistus on kasvanut, eikä se johdu ainoastaan lisääntyneistä koulutöistä. 

Tulevaisuus on meidän nuorten käsissä. Siksi juuri koulussa meidän nuorten tulisi kuulla ilmastonmuutoksesta. Koulun tehtävä on kasvattaa meistä ympäristömme herkkiä tarkkailijoita, kriittisiä ajattelijoita ja oma-aloitteisia toimijoita - ja tehtävä korostuu erityisesti nyt eläessämme ympäristökatastrofin keskellä. Haluamme kannustaa opettajia esittelemään oppilailleen konkreettisia tapoja vaikuttaa. Toiminnalliset vinkit auttavat käsittelemään ilmastoahdistusta. Kaikki opiskelijat ja opettajat, liittykää yhteen!

Katso, mitä Espoonlahden lukiossa on jo tehty syksyn mittaan. Ota vinkit talteen ja jaa oman lukiosi kestävät teot somessa tunnisteilla: #kestävälukio @espoonlahdenlukio

Kestävä tulevaisuus tehdään yhdessä!

Espoon opetustoimi uutisoi joulukuussa Espoon koulujen ja lukioiden kestävistä teoista

Espoon opetustoimi jakaa joulukuussa esimerkkejä kouluilla ja lukiolla tehdyistä kestävistä teoista sekä kaupungin kanavissa koko kaupungin kestävästä toiminnasta. Kouluissa kasvetaan kestävään elämään, ympäri vuoden. Teot voivat olla kestäviä niin ympäristölle kuin ihmisten hyvinvoinnille.

Uutisointia voi seurata Espoon verkkosivuilla espoo.fi sekä somekanavissa: 

Twitter @OpetusEspoo, #kestäväespoo #espoonkoulut #espoonlukiot #kestävälukio

Espoon kaupungin Instagram @espoonkaupunki 

Espoon suomenkielisissä kouluissa nostetaan vuosittain yksi teema OPS:n toimintakulttuurista erityiseksi kehittämisen kohteeksi. Tänä vuonna teemana on vastuu ympäristöstä ja kestävään kehitykseen suuntautumien. Kestävä kehitys näkyy koko kaupungin arjessa: Espoo on mukana 25 kaupungin edelläkävijäjoukossa, jonka tavoitteena on saavuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet jo vuoteen 2025 mennessä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Ruoho
viestintäasiantuntija
puh. 040 552 7782
maija.ruoho@espoo.fi
Espoon kaupunki
Suomenkielinen opetus

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme