Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoonlahden uuttavuotta juhlitaan Soukassa

Jaa

Uudenvuoden virallinen juhlinta Espoonlahdessa alkaa lauantaina 31.12.2022 klo 16. Soukan asukaspuisto ja Puropuisto muuttuvat aattoillan ajaksi sädehtiväksi valopuistoksi. Puisto on avoinna uudenvuoden aattona 31.12.2022 klo 16-21 ja sinne on vapaa pääsy. Tapahtuma päättää Espoo 50 -vuotta kaupunkina -vuoden iloiseen uudenvuodenjuhlintaan myös Espoonlahden alueella.

Valopuiston satumainen tunnelma syntyy rauhallisesta valaistuksesta, jota rytmittää puolen tunnin välein käynnistyvä valoshow. Valoshow’n aikana puistossa on vilkkuvia valoja. Tapahtumassa nähdään myös kuvataiteilija Janne Parviaisen johdolla yhdessä kaupunkilaisten kanssa toteutettu uv-installaatio.

Tapahtumat lisäävät yhteisöllisyyttä ja energiaa säästyy, kun ihmiset kokoontuvat yhteen

Ihmisten kokoontuessa tapahtumiin voidaan säästää sähköä ja energiaa. Tutkimusten mukaan säästö syntyy siitä, kun kotoaan poistuva kaupunkilainen sulkee kotinsa sähkölaitteet, eikä tapahtumassa olonsa aikana valmista ruokaa, eikä esimerkiksi sauno. Pitkän pandemia-ajan jälkeen on jälleen hyvä kokoontua yhteisöllisiin tapahtumiin, ulkoilla ja tavata omaa naapurustoa.

Kaupunki suosittelee saapumaan Soukan asukaspuistoon ja Puropuistoon uudenvuoden juhlintaan reippaillen tai julkisilla kulkuvälineillä, sillä alueen läheisyydessä on rajoitetusti paikoitustilaa. Soukan uusi metroasema sijaitsee alle 500 metrin päässä tapahtuma-alueesta.

Tapahtuman pääjärjestäjä on Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut yhteistyössä Soukan asukaspuiston kanssa.

Vuonna 2021 käynnistynyt Suur-Espoonlahden kulttuuritoiminnan kehittämisprojekti jatkuu alueella ja vuonna 2023 Espoonlahdessa tullaan näkemään ennätysmäärä kulttuuritapahtumia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara Vanhala
Tapahtumakoordinaattori
Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut
Espoon kaupunki
p. 0406366466, saara.vanhala@espoo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu viisi palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta, kulttuurin yhteyspalvelut sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki valmistautuu myymään kolme paloasemakiinteistöä24.11.2022 16:26:00 EET | Tiedote

Espoo valmistautuu myymään Keskuspaloaseman sekä Leppävaaran ja Mikkelän paloasemat kiinteistöineen ja rakennuksineen Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöjen perustamille ja kokonaan omistamille tytäryhtiöille. Kaupan valmistelun taustalla on sote-uudistus, jonka myötä pelastustoiminta siirtyy vuoden vaihteessa hyvinvointialueille. Kaupunginhallitus sekä tila- ja asuntojaosto käsittelevät asiaa kokouksissaan 28.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme