Espoon kaupunki - Esbo stad

Espooseen valmistui ennätysmäärä asuntoja vuonna 2022

Jaa
Espoossa valmistui vuonna 2022 asuntoja jälleen uusi ennätys 5 625 asuntoa. Se on enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja enemmän kuin vuosi sitten (5 465 asuntoa).
Uusia asuntoja valmistui muun muassa Finnooseen. Kuva: Noora Nilsén
Uusia asuntoja valmistui muun muassa Finnooseen. Kuva: Noora Nilsén

Uusia asuntoja aloitettiin 3 983 asuntoa, mikä on selvästi vähemmän kuin kahtena edellisenä vuonna, jolloin aloitettiin yli 6 000 asuntoa vuodessa.

Myös myönnettyjen rakennuslupien määrä 5 060 uudelle asunnolle pieneni verrattuna kahteen edelliseen vuoteen.

”Vaikka alkaneiden asuntojen määrä pieneni yhdellä kolmasosalla, asuntoja aloitettiin siitä huolimatta reilusti yli tavoitteen. Aloitusluvut vaihtelivat kuukausittain paljon. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla asuntoaloitusten määrä oli kuitenkin lähes kaksinkertainen vuoden jälkimmäiseen puoliskoon verrattuna”, toteaa asuntopäällikkö Anne Savolainen.

Valmistuneiden asuntojen määrä ylitti selvästi Espoon vuotuisen asuntotuotantotavoitteen (3 300 asuntoa).  Asuntotuotantotavoitteet määritellään valtion ja kuntien yhteisessä maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksessa. Nykyinen MAL-sopimus on voimassa 2020–2031. Espoo kuuluu 14 kunnan kanssa Helsingin seudun MAL-sopimukseen.

Valmistuneista asunnoista pientaloissa sijaitsi 1 025 asuntoa, joista kolme neljäsosaa oli omakotitaloja. Alkaneista asunnoista 732 oli pientaloasuntoja. Valmistuneista vapaarahoitteisista kerrostaloasunnoista kaksi kolmasosaa sijaitsi koko talon vuokrakohteissa.

”Espoon rakennusvalvonta on myöntänyt selvästi eniten omakoti- ja paritalojen rakennuslupia Suomessa. Noin joka kymmenes omakoti- tai paritaloasunto rakennetaan Espooseen”, kertoo ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen johtaja Pasi Timo.

Pääosa asunnoista raiteiden varrella

Suurin osa uusista asunnoista valmistui Niittykumpuun, Perkkaalle, Suvelaan, Espoonlahden keskukseen ja Finnooseen. Uusia asuntokohteita aloitettiin eniten Finnoossa, Suurpellossa ja Niittykummussa.

Valtion tukemat vuokra- ja asumisoikeusasunnot

ARA-vuokra-asuntoja valmistui 954, mikä ylitti tavoitteen (660 asuntoa). Yli puolet valmistuneista ARA-vuokra-asunnoista oli Espoon Asunnot Oy:n kohteissa. Asumisoikeusasuntoja valmistui 188 ja lyhyen korkotuen asuntoja 61. Lisäksi Suurpeltoon valmistui Espoon ensimmäinen takauslainalla toteutettu osaomistuskohde (91 asuntoa).

ARA-vuokra-asuntoja aloitettiin 512 asunnon verran. Näistä Espoon Asunnot Oy:n asuntoja oli 300. Asumisoikeusasuntoja aloitettiin 88 ja lyhyen korkotuen ARA-vuokra-asuntoja 46.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Uusia asuntoja valmistui muun muassa Finnooseen. Kuva: Noora Nilsén
Uusia asuntoja valmistui muun muassa Finnooseen. Kuva: Noora Nilsén
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 29.3.202329.3.2023 20:43:27 EEST | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti hyväksyä tarveselvityksen Jupperin koulu, päiväkoti ja kirjaston toimipiste -hankkeesta koulun ja päiväkodin osalta sekä tarveselvityksen Postipuun koulu ja päiväkoti -hankkeesta. Lautakunta antoi lausunnon ruotsinkielisen kielikylpytoiminnan koulupolun turvaamiseksi. Lisäksi lautakunta antoi lausunnon Sunan koulun hankesuunnitelmasta. Lautakunta päätti lisäksi lukuvuoden 2023–2024 oppilaspaikoista vuosiluokille 7–9.

Investointina ihminen - Tervetuloa Elinkeinofoorumiin 18.4.202329.3.2023 07:43:00 EEST | Kutsu

Kuinka ihmisiin investoiminen avaa tien menestykseen? Miten houkutella osaavia työntekijöitä, ja pitää heistä kiinni? Ratkaiseeko raha henkilöstön pysyvyyden? Olet lämpimästi tervetullut Elinkeinofoorumi 2023 -tapahtumaan. Tilaisuuden mielenkiintoista teemaa on avaamassa muun muassa futuristi, keksijä ja tietokirjailija Perttu Pölönen. Tapahtumassa julkistetaan myös Vuoden espoolainen yrittäjä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme