Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoossa Nuorisovaltuuston vaalien ehdokasmäärä lähentelee ennätystä - ehdokkaat kampanjoivat vaalipaneeleissa

Jaa

Lähes ennätysmäärä nuoria asettui ehdolle Espoon nuorisovaltuuston vaaleissa. Nuorisovaltuustopaikasta kisaa peräti 86 espoolaisnuorta. Kampanjointi on käynnistymässä, koulut järjestävät vaalipaneeleita ja vaalikone tarjoaa nuorille helpotusta sopivan ehdokkaan valintaan.

Lähes ennätysmäärä nuoria asettui ehdolle Espoon nuorisovaltuuston vaaleissa.  Nuorisovaltuustopaikasta kisaa peräti 86 espoolaisnuorta. Kampanjointi on käynnistynyt, koulut ja lukiot järjestävät vaalipaneeleita ja vaalikone tarjoaa nuorille helpotusta sopivan ehdokkaan valintaan. 

Nuorisovaltuustoon valitaan 40 jäsentä. Vaaleissa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa sähköistä äänestyspalvelua. Koulut ja oppilaitokset järjestävät äänestyksen oppilaille ja opiskelijoille 11.-15. marraskuuta välisenä aikana. Vaalitulos julkistetaan 26.11.2019, ja uudet nuorisovaltuuston edustajat aloittavat tehtävässään 1.1.2020.  

Ehdokkaiden vaalityö käy kuumana, sillä kouluissa ja oppilaitoksissa järjestetään vaalipaneeleita aina marraskuun ensimmäisille viikoille saakka. Vaalipaneeleissa ehdokkaat pääsevät kertomaan omista ajatuksistaan sekä vastaamaan äänestäjien kysymyksiin. Jos omaa ehdokasta ei löydy vaalipaneeleista, vaalikone auttaa ehdokkaan valinnassa. Vaalikone aukeaa viikolla 44 osoitteessa www.espoo.fi/nuva.

Vaalipaneeleista ja nuorisovaltuuston vaaleista uutisoidaan Espoon kaupungin tileillä loka-marraskuussa 2019. Sosiaalisessa mediassa vaaleja voi seurata tunnisteilla: #nuorisovaltuustovaalit, #sunkaupunki, #espoonnuorisovaltuusto.

Mikä on Nuorisovaltuusto? 


Nuorisovaltuusto on 13-18-vuotiaiden nuorten paikka päästä aktiivisesti osallistumaan ja vaikuttamaan nuoria koskeviin asioihin kaupungin päätöksenteossa. 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme