Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoossa viljellään tulevaisuuden ruokaa: Sirkkakontti ja sirkkakioski avautuvat yleisölle Tapiolassa lauantaina 14.10.

Jaa

Espoon kaupunkitapahtumat ja Etelä-Tapiolan lukio ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tarkoituksena on perehtyä hyönteisten kasvattamiseen osana tulevaisuuden ruokatrendien tutkimista ja ruokatapahtumien kehittämistä. Kaupunki on investoinut merikontissa sijaitsevaan sirkkojen kasvatusjärjestelmään ja Etelä-Tapiolan lukion opiskelijat ovat kasvattaneet sirkkoja elokuusta alkaen. Ensimmäisen “sadonkorjuun” aika on nyt käsillä, ja kaupunkilaiset kutsutaan tutustumaan tulevaisuuden ruokaan. Sirkkatapahtumassa lauantaina 14.10. lukiolaiset esittelevät sirkkakontin toimintaa ja yleisö pääsee maistamaan sirkkakioskin tarjoamia hyönteisherkkuja. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on osa Espoon kaupungin Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Espoossa juhlavuoden tärkeimpiä teemoja on tulevaisuus. Sirkkakontti on esimerkki Espoossa tehtävästä kestävän kehityksen työstä, jolla vastataan maapallon tulevaisuuden vakaviin haasteisiin. Yhteistyöhanke syntyi Espoon kaupunkitapahtumien ja Näyttelykeskus WeeGeen tahdosta demonstroida kaupunkilaiselle tulevaisuuden yhteistyömallia käytännössä. WeeGeen pihalle toteutettu sirkkakontti on tehty monistettavaksi ja konttia onkin jatkossa tarkoitus hyödyntää pop up -tyyppisenä tapahtumasisältönä myös muualla Espoossa.

Sirkankasvatusjärjestelmän on toteuttanut EntoCube Oy, jonka nuoret startup-yrittäjät ovat perehtyneet sirkanviljelyyn Otaniemessä intensiivisesti nyt kolmen vuoden ajan. Sirkanviljelykontti on tuotantoympäristönä erittäin paikallinen, taloudellinen ja ekologinen sekä myös hyvin yhteisöllinen.

Sirkkojen kasvatuksesta vastaavat WeeGeen kanssa samassa rakennuksessa toimivan Etelä-Tapiolan lukion oppilaat. Sirkkakonttia käytetään hyväksi lukion opetuksessa esimerkkinä kestävästä ruokataloudesta globaalilla tasolla. Opiskelijat hoitavat sirkkoja päivittäin. Sirkanviljelystä saadut kokemukset tukevat opiskelijoiden valmiuksia sekä motivaatiota toimia erilaisissa ympäristön ja ihmisen hyvinvointia edistävissä kestävän kehityksen hankkeissa. Sirkkojen myymisestä saaduilla tuloilla on tarkoitus myös tukea erilaisia kestävän kehityksen hankkeita, kuten Neänpäivää.

Kaupunkilaiset kutsutaan nyt tutustumaan hyönteisten viljelyyn ja tulevaisuuden ruokaan. Tai kuten Etelä-Tapiolan lukiota käyvä, sirkkoja kasvattava ja niitä yleisölle esittelevä Toivo Hursti sanoo: ”Hyönteiset eivät ole tulevaisuuden ruokaa. Ne ovat juuri tämän päivän juttu.”

Sirkkakontti avataan yleisölle ensimmäistä kertaa lauantaina 14.10. klo 11-17 Näyttelykeskus WeeGeen pihamaalla. Kaupunkilaiset pääsevät vierailemaan kontissa non-stop koko päivän ajan. Konttiin mahtuu kerrallaan vain muutama henkilö, joten viereisessä Ilmiö-tilassa on mahdollisuus seurata sirkkojen elämää myös livevideon välityksellä. Sirkkakontin viereen nousee sirkkakioski. Kioskista saa villiruokaan erikoistuneen espoolaisen kokin Ossi Palonevan loihtimia hyönteisherkkuja. Lukion hyönteisyrittäjät puolestaan tarjoilevat maistiaisia sirkoista tuottamastaan proteiinirikkaasta välipalapatukasta. Maisteluannoksia saa päivän aikana niin kauan kuin niitä riittää. Sirkkapusseja ja sirkkapatukoita voi myös ostaa mukaan kotiin.

Sirkkakonttiin ja sirkkakioskiin on vapaa pääsy. Sirkkatapahtuman yhteydessä voi vierailla Näyttelykeskus WeeGeessä, jossa järjestetään samaan aikaan suosittu Play it Again! -pelitapahtuma. Sisäänpääsy pelitapahtumaan WeeGeen pääsylipun hinnalla.

Lisätietoja: espoo.fi/suomi100

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintala, Espoon kaupunki, 046 877 1952, lea.rintala@espoo.fi

Koordinaattori Saara Vanhala, Suomi 100 Espoo / Espoon kaupunkitapahtumat, 043 825 9147, saara.vanhala@espoo.fi

Rehtori Harri Rinta-aho, Etelä-Tapiolan lukio, 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi

Tiedottaja Susan Forsblom, Näyttelykeskus WeeGee, 043 825 6652, susan.forsblom@espoo.fi

Yrittäjä Perttu Karjalainen, EntoCube Oy, 0400 772 393, perttu@entocube.com

Kuvat

Sirkkakontti on ollut toiminnassa Näyttelykeskus WeeGeen pihalla elokuusta alkaen ja avautuu yleisölle ensimmäistä kertaa lokakuussa.
Sirkkakontti on ollut toiminnassa Näyttelykeskus WeeGeen pihalla elokuusta alkaen ja avautuu yleisölle ensimmäistä kertaa lokakuussa.
Lataa
Juliste: Sirkkakontti ja sirkkakioski WeeGeen pihalla Tapiolassa 14.10. klo 11-17,
Juliste: Sirkkakontti ja sirkkakioski WeeGeen pihalla Tapiolassa 14.10. klo 11-17,
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo haluaa tarjota kaikille nuorille harrastusmahdollisuuksia20.9.2018 16:48Tiedote

Kun koulupäivät päättyvät kaikissa Espoon yläkouluissa keskiviikkoisin viimeistään klo 14.30, on yläkoululaisilla sen jälkeen mahdollisuus harrastaa. Toimintamalli otettiin käyttöön kaikissa Espoon yläkouluissa kuluvan syyslukukauden alusta lähtien. Kyseessä on kahden vuoden kokeilu, jonka aikana seurataan toimintaa, nuorten tahtoa ja osallistumista sekä kuullaan myös rehtoreiden näkemyksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme