Aluehallintovirasto

Estä koronaviruksen leviäminen - noudata maskisuosituksia ja turvaohjeita

Jaa

Itä-Suomessa koronavirustilanne vaihtelee paikkakunnittain. Joillakin alueilla tartuntojen määrä on kasvanut huolestuttavasti. Nyt on tärkeää noudattaa paikallisten viranomaisten suosituksia kasvomaskin käytössä.

Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 3.11.2020 päivittämään koronavirustilanteen alueellista tilannekuvaa Itä-Suomessa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon suojaintilanne on tällä hetkellä hyvä, totesi valmiusasiamies Ville Anttila Huoltovarmuuskeskuksesta kertoessaan ajankohtaisia alueellisesta huoltovarmuudesta. Syksyn aikana suojavarusteiden kulutus on hieman lisääntynyt, mutta tuotteiden saatavuus on parantunut ja saatavuuden varmistamiseksi tilannetta myös seurataan tiiviisti. Huoltovarmuuskeskus julkaisee sosiaali- ja terveydenhuollon suojavarusteiden tilannekuvakoosteen kuukausittain Huoltovarmuuskeskuksen verkkosivuilla.

Kybermittari auttaa parantamaan kykyä vastata kyberuhkiin

Johdon ohjaus on ratkaisevaa yrityksen kyberkestävyyden kannalta. Jatkuvuudenhallinnan kannalta merkittävimmiksi kehityskohteiksi nousi yhteisen tilannekuvan aikaansaaminen ja ylläpito, turvallinen ohjelmistokehitys ja henkilöstön osaamisen kehittäminen. Näin todettiin Huoltovarmuuskeskuksen digipoolin teettämässä "Kyberturvallisuuden nykytila eri toimialoilla" -kartoituksessa.

Kybermittari auttaa organisaatioita nostamaan kykyään vastata kyberuhkiin ja turvaamaan toimintansa jatkuvuutta. Kybermittariin voit tutustua Kyberturvallisuuskeskuksen verkkosivuilla.

Turvaohjeiden noudattamisella estetään koronaviruksen leviämistä

Itä-Suomessa koronavirustilanne vaihtelee paikkakunnittain. Joillakin alueilla tartuntojen määrä on kasvanut huolestuttavasti paikallisissa tautiryppäissä. Tartuntaketjut ovat kuitenkin vielä hallinnassa ja niiden jäljitettävyys on hyvä. Tilanne kuitenkin vaihtelee jopa päivittäin ja turvaohjeiden noudattaminen on edelleen olennaisen tärkeää.

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta Itä-Suomen alueen sairaanhoitopiirien verkkosivuilta:

Etelä-Savo | Itä-Savo | Pohjois-Savo | Pohjois-Karjala

Kasvomaskin käytössä on tärkeää noudattaa paikallisten viranomaisten suosituksia

Valmiustoimikunta totesi, että kasvomaskia on hyvä käyttää niissä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Edelleen on tärkeä huolehtia myös turvaväleistä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Noudattamalla Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) sekä paikallisten viranomaisten ohjeistusta kasvomaskien käytössä hillitsemme koronaviruksen leviämistä.

Alueellisen valmiustoimikunnan tehtävänä on ylläpitää alueellista turvallisuustilannekuvaa ja toimia viranomaisten välisenä tiedonvaihdonfoorumina, edistää alueellista ja paikallista turvallisuussuunnittelua sekä turvallisuusyhteistyötä.

Lisätietoja
johtaja Taina Rautio, p. 0295 017 042
ylijohtaja Soile Lahti, p. 0295 016 964
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa (www.avi.fi) edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

KUTSU MEDIALLE Tervetuloa osallistumaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tiedotustilaisuuteen30.11.2020 11:49:17 EETKutsu

Tervetuloa osallistumaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan koronaepidemiaan liittyvistä yleisötilaisuuksia ja kokoontumisia koskevista rajoituspäätöksistä. Tilaisuudessa käydään läpi pandemiatilanne alueella ja kunnissa, alueelliset suositukset ja määräykset, ja niiden toimeenpano kunnissa. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun koronakoordinaatioryhmien puheenjohtajat esittävät myös omat katsauksensa.

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kertasi pandemian kiihtymisvaiheessa tarvittavia toimia27.11.2020 12:54:00 EETTiedote

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päivittäistavarahuollon verkosto totesi 10. kokouksessaan 27.11.2020, että sekä Pohjois-Pohjanmaalla että Kainuussa on siirrytty koronapandemian kiihtymisvaiheeseen. ”Olemme nyt tilanteessa, että tautia on merkittävästi liikkeellä kaikkialla. Mikään toinen paikka ei ole toista turvallisempi, vaan viruksen leviämisen estäminen on jokaisen henkilön omasta toiminnasta kiinni”, totesi aluehallintoylilääkäri Pasi Hirvikoski

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme