Etanoliautoilijat ry

Etanoliautoilijoiden uudeksi toiminnanjohtajaksi Antti Grönlund

Jaa

Etanoliautoilijat ry on valinnut uudeksi toiminnanjohtajakseen 29-vuotiaan Antti Grönlundin Liedosta. Grönlund on toiminut aiemmin muun muassa Varsinais-Suomen Keskustan vs. toiminnanjohtajana ja poliittisena suunnittelijana, Keskustanuorten varapuheenjohtajana ja poliittisena sihteerinä sekä Nuorisoasuntoliiton varapuheenjohtajana. Hän opiskelee työnsä ohessa taloustiedettä ja poliittista historiaa Turun Yliopistossa.

”Tartun uusiin tehtäviin suurella innolla, koska fossiilittomaan liikenteeseen siirtyminen on nyt ensiarvoisen tärkeää. Etanolilla on tässä valtava potentiaali, jota ei valitettavasti vielä ole saatu kunnolla käyttöön. Etanolin etuna on se, että se tuo ympäristöystävällisen ajamisen aidosti jokaisen autoilijan ulottuville nykyistä bensiinikäyttöistä autokantaa käyttämällä. Ympäristöystävällisyyden lisäksi se vahvistaa myös huoltovarmuuttamme, kun se valmistetaan Suomessa kotimaisista jätteistä ja tähteistä,” kertoo uusi toiminnanjohtaja Antti Grönlund.

”Erinomaista, että saamme Etanoliautoilijoiden toimintaan uutta energiaa ja näkökulmaa Antin valinnan myötä juuri tässä erittäin kiinnostavassa ajassa, kun etanoliin ja etanolikonversioihin liittyvä sääntely on murroksessa. Alkavan vuoden keskeinen asia on seurata, miten valtioneuvoston laatima Fossiilittoman liikenteen tiekartta ja päivittyvä ajoneuvolaki saadaan tuotua käytäntöön,” kertoo Etanoliautoilijoiden hallituksen puheenjohtaja Tuomo Isokivijärvi.

”Etanolikonversio on sekä yhteiskunnalle että autoilijalle edullisin tapa leikata liikenteen fossiilisia päästöjä, ja se olisi mahdollista tehdä heti. Etanoli on jo nyt merkittävä osa liikennettä esimerkiksi Ranskassa ja Yhdysvalloissa, mutta Suomessa sen käyttöönottoa on hidastanut jäykkä sääntely sekä oikean tiedon puute. Näitä on nyt lähdettävä korjaamaan,” linjaa toiminnanjohtaja Grönlund.

Bensiinikäyttöisten ajoneuvojen muuntaminen korkeaseosetanolille on myös tehokas ja edullinen tapa edistää jakeluvelvoitteen täyttymistä. Jakeluvelvoitetta eli uusiutuvan polttoaineen osuutta liikennepolttoaineista on määrä nostaa 34 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Etanoliautoilijat ry on etujärjestö, jonka keskeisenä tavoitteena tuoda korkeaseosetanoli yhdeksi merkittäväksi ratkaisuksi, kun liikennettä muutetaan vähäpäästöiseksi. Etanoliautoilijat jakavat tarpeellista tietoa liittyen etanoliin liikennepolttoaineena ja polttomoottorien käyttövoimana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Etanoliautoilijat ry
Etanoliautoilijat ry
Myllyhaantie 6 D 1
33960 Pirkkala

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etanoliautoilijat ry

15 miljoonaa euroa lisää lehtijakeluun, uusiutuvien käytön lisäämiselle liikenteessä ei euroakaan26.9.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen talousarvioesitys 2023 sisältää ilmastolle ja tieliikenteen päästöjen alentamiselle karua luettavaa. Hallitus onkin poistamassa tuet, joita on tähän asti maksettu fossiilisilla polttoaineilla kulkevien henkilöautojen päivittämiseksi uusiutuville polttoaineille. Samaan aikaan 15 miljoonan euron lisärahan on saamassa sanomalehtien jakelu. Linjaus kertoo paljon hallituksen suhtautumisesta ilmastonmuutoksen torjunnan tärkeyteen.

Puoli miljoonaa vähäpäästöistä autoa lisää – autojen etanolipäivityksissä läpimurto1.12.2021 16:00:09 EET | Tiedote

Pirkkalalainen henkilöautojen etanolipäivitys eFlexPlus on saanut uuden sukupolven. Läpimurron myötä lähes 2 miljoonaa bensiini- ja hybridiautoa on teknisesti mahdollista muuttaa käyttämään kotimaista uusiutuvaa E85-bioetanolia. Päivitetty auto on täysiverinen flexifuel-auto eli autoon voi tankata E85-bioetanolia, bensiiniä tai mitä tahansa niiden sekoitusta.

Moottoripyöräkin voi nyt olla ekologinen – E85-bioetanolia tankkiin ensimmäisenä maailmassa4.6.2021 12:27:27 EEST | Tiedote

Pirkkalalainen cleantech yritys StepOne Tech Oy on ensimmäisenä maailmassa kehittänyt eFlexfuel E85-päivityksen, jota nyt voidaan hyödyntää niin moottoripyörissä, mönkijöissä kuin vesijeteissäkin entistä helpommin. Teknologia mahdollistaa joustavan tankkaamisen E85-bioetanolin ja normi bensan välillä. Voit tankata kumpaa polttoainetta tahansa tai mitä tahansa näiden seosta. E85-päivitys voidaan tehdä lähes mihin tahansa perinteisen sähköisenruiskutuksen omaaviin kulkuvälineisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme