Lapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskus

Etätyöntekijä yhdistää työn ja rakkauden Lappiin

Jaa

Kesän ja syksyn aikana esitellään erilaisia Lapissa etätöitä tekeviä henkilöitä osana Lapin liiton ja Lapin ELY-keskuksen somekampanjaa. Nämä työntekijät ovat halunneet omalla esimerkillään tuoda esiin etätyön tarjoamat mahdollisuudet ja ne tekijät, jotka ovat vetäneet heidät juuri Lappiin työskentelemään paikkariippumattomasti. Kaikkia heitä yhdistää rakkaus Lappiin sekä omaan työhönsä. Etätyö on keino yhdistää nämä tekijät.

Hallintopäällikkö Sonja Julkunen, Gradia (Jyväskylän koulutuskuntayhtymä). Kuva: Alexander Kuznetsov / All About Lapland
Hallintopäällikkö Sonja Julkunen, Gradia (Jyväskylän koulutuskuntayhtymä). Kuva: Alexander Kuznetsov / All About Lapland

Somekampanja koostuu Lapin liiton YouTube-kanavalla julkaistavista videoista. Heinäkuun aikana pääsemme tutustumaan Sodankylässä etätöitä tekevään Sonjaan (28), Rovaniemellä työskentelevään Annaan (37) ja Ylläksellä viihtyvään Kimmoon (40).

Ensimmäiset videot julkaistaan Lapin Liiton YouTube -kanavalla 5.7.2021.

Markkinointikampanja on osa Lapin veto- ja pitovoima -esiselvityshankkeessa toteuttavia pilotteja. Etätyön kehittäminen ja monipaikkaisuus ovat nousseet yhdeksi tärkeimmistä kehitettävistä tekijöistä Lapin veto- ja pitovoiman kehittämiseksi. Tavoitteena on saada Lappiin ammattitaitoista ja osaavaa työvoimaa.

Kampanja on toteutettu yhteistyössä Lapin ELY-keskuksen Työhyvinvointia digiassa -hankkeen kanssa. Tavoitteena on luoda edellytyksiä työelämän uudistamiselle huomioiden työhyvinvoinnin merkitys. Samalla nostetaan esiin Lapin houkuttelevuus etätyöpaikkana ja monipaikkaisen työn mahdollistavana alueena. Näin työ ja vapaa-aika voidaan yhdistää hyvinvointia edistäen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henna Kymäläinen, projektipäällikkö
Veto- ja pitovoimainen Lappi -esiselvityshanke, Lapin liitto
puh. 0407590319

Olli Lehtoniemi, projektipäällikkö
Työhyvinvointia digiajassa - Lapin aluepilotti, Lapin ELY-keskus
olli.lehtoniemi@ely-keskus.fi

Kuvat

Hallintopäällikkö Sonja Julkunen, Gradia (Jyväskylän koulutuskuntayhtymä). Kuva: Alexander Kuznetsov / All About Lapland
Hallintopäällikkö Sonja Julkunen, Gradia (Jyväskylän koulutuskuntayhtymä). Kuva: Alexander Kuznetsov / All About Lapland
Lataa
Yrittäjä Kimmo Koistinen, Lusto Metsävarainhoito. Kuva: Alexander Kuznetsov / All About Lapland.
Yrittäjä Kimmo Koistinen, Lusto Metsävarainhoito. Kuva: Alexander Kuznetsov / All About Lapland.
Lataa
Yrittäjä Anna Filppa, Anna Filppa Virtual Solutions. Kuva: Alexander Kuznetsov / All About Lapland.
Yrittäjä Anna Filppa, Anna Filppa Virtual Solutions. Kuva: Alexander Kuznetsov / All About Lapland.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Sinilevää havaittu heinäkuussa myös Lapissa22.7.2021 15:28:33 EEST | Tiedote

Sinileväsamentumia on havaittu heinäkuussa myös Lapissa. Havainnot keskittyvät Etelä- ja Keski-Lapin järviin. Pintavedet lämpenivät kesä-heinäkuun vaihteessa monin paikoin yli 20 ºC:seen, mikä on edesauttanut sinileväesiintymien kehittymistä tyynien poutajaksojen aikana. Valtakunnallisessa leväseurannassa tehdyt havainnot ja Lapin ELY-keskukselle ilmoitetut yleisöhavainnot ovat kuitenkin pääosin koskeneet vähäisiä määriä sinilevää.

Helmi-elinympäristöohjelman maastotyöt ovat alkaneet Lapissa perinnebiotoopeilla ja lintuvesillä7.7.2021 15:44:49 EEST | Tiedote

Lapin ELY-keskus jatkaa inventointeja, hoidon ja kunnostuksen suunnittelua sekä hoidon järjestämistä. Helmi-ohjelmassa inventoidaan arvokkaita elinympäristöjä, jotta säilyneet kohteet löydetään ja niille voidaan suunnitella kunnostusta ja hoitoa. Lapin ELY-keskus etsii myös tekijöitä kohteiden kunnostukseen ja hoitoon. Toimenpiteisiin voi saada uutta luonnonsuojelulain mukaista tukea, jota haetaan alueellisesta ELY-keskuksesta.

Rovaniemen Koivusaareen etsitään lampaita laiduntamaan valtakunnallisesti arvokasta perinnemaisemaa1.7.2021 16:10:48 EEST | Tiedote

Lapin ELY-keskus ja Rovaniemen kaupunki etsivät Koivusaareen uutta hoitajaa Helmi-elinympäristöohjelmassa. Keskeisellä paikalla Rovaniemellä, laajassa Ounas- ja Kemijoen risteyksessä, sijaitsee upea ja rehevä Koivusaari. Se on yksi Ounasjokisuiston pienistä saarista, joiden rannat tarjoavat suojaa pesiville ja muuttomatkalla oleville linnuille. Saarella on luontopolku ja lintutorni. Saari on siis hieno käyntikohde lintujen mutta myös tulvaniittyjen ja -metsien sekä lampaiden ansiosta. Koivusaaren hoito on tärkeää maiseman, kulttuuriperinnön ja lajiston vuoksi, minkä vuoksi se on yksi Helmi-elinympäristöohjelman tukea saavista kohteista. Alueelle etsitään uutta hoitajaa, jolle hoidosta aiheutuvat kustannukset korvataan kokonaisuudessaan luonnonsuojelulain tuella. Kiinnostuneet laiduneläinten omistajat voivat olla yhteydessä Lapin ELY-keskukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme