Työterveyslaitos

Etätyötä tekevien työkykyä kannattaa tukea organisaatio edellä

Jaa

Työterveyslaitoksen mediatiedote 23.5.2022 Etätyöaikana on laadittu monenlaisia vinkkilistoja ja oppaita työntekijöiden hyvinvoinnin tukemiseksi ja kohentamiseksi. Näkökulmaa on kuitenkin hyvä laajentaa yksilöstä organisaatioon, koska työnantajat ovat vastuussa työkyvyn tukemisesta. Työterveyslaitoksen uusi Työkyvyn tukeminen etätyössä -opas vinkkaa hyviä käytäntöjä etätyön johtamiseen, työkykyyn tuen käytäntöihin ja terveyden ja palautumisen tukemiseen.

Työkyvyn tukeminen etätyössä -opas lähtee liikkeelle tilannekatsauksen luomisesta. Organisaation yhteinen ymmärrys työn ja sen tekemisen muutoksista on hyvä pohja työkyvyn tukemiselle. Tilannekuva auttaa myös huomioimaan kaikkien meneillään olevien muutosten kokonaisuuden. 

Etätyö ei suinkaan ole ainoa työelämää myllertävä asia. Työkykyä koskevissa suunnitelmissa on hyvä ennakoida ja huomioida laajemminkin toimintatavoissa nähtävissä olevia ja ennakoituja muutoksia sekä tietoa liiketoiminnan suunnitelmista ja niiden vaikutuksista, Työterveyslaitoksen vanhempi konsultti Antti Soikkanen kertoo. 

Tilannekuvan ymmärtämiseksi tulisi organisaatiossa kuulla mahdollisimman kattavasti ja moniäänisesti etätyön herättämiä kokemuksia: esimerkiksi keskustelemalla haasteista, onnistumisista ja mahdollisuuksista. Vastaava osallistava ja keskusteleva toimintatapa on muutenkin suositeltava työkyvyn edistämisessä. Liikkeelle voi lähteä myös ketterin menetelmin ja kevyellä otteella. Tärkeintä on lähteä liikkeelle. 

Etätyötä kannattaa johtaa toimivalla viestinnällä ja selkeillä pelisäännöillä 

Etätyön johtamisessa keskeisiksi työkykyä edistäviksi asioiksi nousevat nopeasti reagoivaa ja toimiva viestintä sekä selkeät pelisäännöt työnteon paikoista, ajoista ja keskeisistä toiminnan tavoista. Ne lisäävät ennakoitavuutta, hallinnan tunnetta ja työhyvinvointia.Esihenkilön rooli on olennainen, sillä hän on osaltaan mahdollistamassa työntekijöiden hyvinvointia ja työssä jaksamista tukevat valinnat. 

Työpaikoilla on mahdollisuus tukea työkykyä ja terveyttä hyvin monella eri tasolla. Työkyvyn tuen suunnitelmia ja linjauksia on hyvä tarkastella etätyön näkökulmasta. Samalla organisaatioiden tulee huolehtia siitä, että etätyön arki on sujuvaa. Kyse voi olla hyvinkin yksinkertaisista asioista, esimerkiksi toimivat kokouskäytännöt ja riittävät tauot päivässä tukevat henkilöstön hyvinvointia ja palautumista, tutkija Mirkka Vuorento Työterveyslaitoksesta toteaa. 

Työkyvyn tukeminen etätyössä -opas tarjoaa organisaatioille pohdittavaa ja hyviksi havaittuja keinoja, joiden pohjalta voi alkaa rakentaa omaa työkyvyn tuen kokonaisuutta. 

Kun koko työyhteisö otetaan laajasti mukaan kaikkeen suunnitteluun ja tavoitteiden asettamiseen, madalletaan kynnystä keskustella työkyvystä ja terveydestä ja tuetaan yhteisöllisyyttä, Mirkka Vuorento arvioi. 

 

Tutustu oppaaseen 

Työkyvyn tukeminen etätyössä: opas organisaatioille | Työterveyslaitos (ttl.fi) 

 

Opas on koottu Etätyö ja työkyky -hankkeessa:Työn uudet muodot ja työkyvystä huolehtiminen – terveyskäyttäytyminen etätyössä | Työterveyslaitos (ttl.fi). Työsuojelurahasto on osallistunut hankkeen rahoittamiseen yhdessä Alkon, Elon, Ilmarisen, Kevan ja Varman kanssa.  

 

Lisätiedot 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Hietanenmediaviestinnän erityisasiantuntijaTyöterveyslaitos | Finnish Institute of Occupational Health | Arbetshälsoinstitutet

Puh:+358504773267juha.hietanen@ttl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työterveyslaitos
Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41 b
00250 Helsinki

+35830 474 1https://www.ttl.fi/

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.

Visiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Henkilöstön määrä on noin 500.

Lisätietoja:
Tietoa meistä
Medialle-sivulta löydät asiantuntijoiden yhteystiedot ja aiemmat tiedotteemme
Aineistopankki (logot, asiantuntijoiden kuvat)

Twitter: @tyoterveys (fi), @FIOH (en)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Kutsu medialle: Ajanhallintavinkit ja hengittely eivät riitä – tärkeintä on korjata työpaikkojen arki5.7.2022 11:54:05 EEST | Kutsu

Yksilön ponnistelu ei riitä, jos työ kuormittaa mieltä liikaa. Minkä pitää muuttua, jotta töissä jaksettaisiin nykyistä paremmin? Työelämän mielenterveysohjelman SuomiAreena-keskustelua voi seurata torstaina 14.7. klo 15-15.45 Porissa Kauppakeskus Puuvillassa tai striimin välityksellä. Juontajana Riku Rantala, puhujina psykologi Liisa Puskala Työterveyslaitoksesta ja hr-johtaja Salla Arvonen Visma Real Estatesta.

Ungas arbetshälsa försämrades inom servicebranscherna – det lönar sig att satsa på återhämtning och inskolning15.6.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Under 35-åriga arbetstagare inom servicebranscherna ansåg sin arbetshälsa vara sämre än ett år sedan, framgår det av Arbetshälsoinstitutets enkät. Både bristen på arbetskraft och coronatidens inverkan återspeglas i resultaten. Ungas erfarenheter av arbetsgemenskaper är dock positivare än äldre arbetstagares, vilket är en bra utgångspunkt för utvecklingen av arbetshälsan. Experter uppmuntrar att förbättra ledningen av arbetsförmågan, speciellt organiseringen av arbetet, det sociala stödet, återhämtningsfärdigheterna och inskolningen.

Nuorten työhyvinvointi heikentyi palvelualoilla – palautumiseen ja perehdytykseen kannattaa panostaa15.6.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Alle 35-vuotiaat palvelualojen työntekijät kokevat työhyvinvointinsa huonommaksi kuin vuosi sitten, kertoo Työterveyslaitoksen kyselytutkimus. Sekä työvoimapula että korona-ajan vaikutukset heijastuvat tuloksissa. Kokemukset työyhteisöistä ovat nuorilla kuitenkin myönteisempiä kuin vanhemmilla työntekijöillä, mikä on hyvä lähtökohta työhyvinvoinnin kehittämistyölle. Asiantuntijat kannustavat tekemään parannuksia työkykyjohtamiseen ja siinä erityisesti töiden organisointiin, sosiaaliseen tukeen, palautumistaitoihin ja perehdyttämiseen.

People over 50 years of age should be offered the opportunity to reduce night shifts and long hours14.6.2022 10:48:04 EEST | Press release

Finnish Institute of Occupational Health media release, 13 June 2022 For ageing employees, night work reduces sleep quality and recovering from demanding shifts takes more time. Based on new research results, the Finnish Institute of Occupational Health recommends providing employees over 50 years of age with better opportunities to reduce night shifts and long hours. Participatory working time scheduling, which provides employees with increased opportunities to influence their working hours, has proved to be an effective tool, also for supporting the well-being at work of ageing employees.

Arbetslöshet som orsak till förlorade arbetsår har ökat och sjukpensionen som orsak har minskat14.6.2022 10:39:46 EEST | Tiedote

Efter finanskrisen åren 2010–2016 förlängdes yrkeslivet för 50-åringar, men däremot inte för 30-åringar. Allt fler arbetsår går förlorade till följd av arbetslöshet som de facto är en större orsak till förlorad arbetstid än sjukpension. Granskat enligt bransch går arbetsår förlorade mest inom hotell- och restaurangbranschen, inom förvaltning och stödtjänster samt kultur och nöje. Detta visar Arbetshälsoinstitutets undersökning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme