Etelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savon ELY-keskuksen vesienhoitotiimi kiertueella loppuvuodesta 2022

Jaa

Etelä-Savon ELY-keskuksen vesienhoitotiimi lähtee lokakuun alussa kiertueelle, jonka aikana vieraillaan yhteensä kymmenellä eri kalatalousalueella Etelä-Savon alueella. Kiertueen tilaisuuksissa keskustellaan muun muassa vesienhoitosuunnitelmista sekä neuvotaan pian aukeavissa vesistökunnostushankkeiden avustushauissa.

Kuva: Varpu Rajala
Kuva: Varpu Rajala

Vesienhoitotiimin kiertueen tarkoituksena on koota yhteen alueen vesistökunnostajat, viranomaiset ja muut sidosryhmätoimijat. Tilaisuuksiin voi osallistua joko paikan päällä tai teknologiavälitteisesti Microsoft Teamsin kautta.

Kiertueen tilaisuuksiin toivotaan ennakkoilmoittautumista, jonka voi tehdä puhelimitse numeroon 029 502 4208 tai sähköpostitse osoitteeseen inka.vesala(at)ely-keskus.fi.

Kietueella tarjolla neuvontaa ja tietoa syksyn vesistökunnostusavustuksista

Kiertueen tilaisuuksissa saa apua 18.10.2022 aukeavaan rahoitushakuun. Rahoitusta on jaossa vesistökunnostushankkeiden toteuttamiseen ja suunnitteluun sekä vesiensuojelutoimijoiden alueellisten verkostojen vahvistamiseen. Haku päättyy 30.11.2022.

Avustuksilla edistetään vesien tilan parantamista ja vesiympäristöjen hoitamista sekä vahvistetaan vesistökunnostajien ja valuma-alueiden eri maanomistajien yhteistyötä. Vesienkunnostushankkeeseen voi ryhtyä esimerkiksi vesiensuojelu- tai vesienhoitoyhdistys, säätiö, kyläyhdistys, ympäristöjärjestö, neuvontajärjestö, vapaa-ajan kalastukseen liittyvä yhdistys, kunta tai kaupunki.

Kiertueen aikataulu

Lokakuu 2022

Ma 10.10.     Virtasalmi-Joroinen klo 14-16 (Joroisten Urheilutalon aula, Mutalantie 14)
Ti 11.10.         Pihlajavesi-Puumala klo 14-16 (Puumalan kunnantalon valtuustosali, Keskustie 14)
Ke 19.10.       Mikkeli-Luonteri klo 16-18 (ELYn tilat, Pyöreä Torni, Jääkärinkatu 14)
To 20.10.       Korpijärvi-Kuolimo klo 16-18 (Savitaipaleen kunnantalon valtuustosali)

Marraskuu 2022

Ke 9.11.        Mäntyharju-Vuohijärvi
To 10.11.       Kyyvesi-Pieksämäki
Ti 22.11.        Haukivesi
Ma 14.11.      Puruvesi
Ti 15.11.        Heinävedenreitti

Marraskuun tilaisuuksien aikataulut ja paikat tarkentuvat myöhemmin.

Tervetuloa mukaan!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa Muuri, vesistöasiantuntija, p. 0295 024 029, liisa.muuri(at)ely-keskus.fi

Lasse Hämäläinen, vesistöasiantuntija, p. 0295 024 206, lasse.hamalainen(at)ely-keskus.fi

Juho Kotanen, johtava asiantuntija, p. 0295 024 192, juho.kotanen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Kuva: Varpu Rajala
Kuva: Varpu Rajala
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme