Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savon työttömyys väheni vuodentakaisesta

Jaa

Etelä-Savossa oli toukokuun lopussa 5 224 työtöntä. Se on 746 vuodentakaista vähemmän. Lomautettuja oli 240, eli 52 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa toukokuun lopussa 587, eli 120 henkilöä ja 17 % vähemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä oli toukokuun lopussa 1 767 eli 351 henkilöä ja 17 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa toukokuun lopussa  2 975 henkilöä, eli 18 vähemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 36,3 %, osuus oli likimain sama TE-toimistossa ja työllisyyden kuntakokeiluissa.

Asiointi hoituu TE-toimistossa ja kuntakokeilussa

Etelä-Savossa 2 051 työtöntä asioi Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa, noin 1 009 Savonlinnan kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa ja 2 126 TE-toimistossa. Alle 30-vuotiaista työttömistä 84 % ja 30–54-vuotiaista työttömistä 62 % asioi kuntakokeiluissa. Yli 55-vuotiaista työttömistä taas valtaosa, 60 %, on TE-toimiston asiakkaita. Toukokuun lopussa lomautettuna olevista 77 % asioi TE-toimistossa.

Työttömien määrä on laskenut vuodentakaisesta Mikkelin kuntakokeilun alueella 5 %, Savonlinnan kuntakokeilun alueella 5 % ja Etelä-Savon TE-toimistossa 21 %.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija Merja Toijonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 165, merja.toijonen(at)ely-keskus.fi

Johtaja Hanna Makkula, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 004 hanna.makkula(at)te-toimisto.fi

Asiantuntija Mervi Huuskonen, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 044, mervi.huuskonen(at)te-toimisto.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Juhannusviikon sinilevätilanne rauhallinen Etelä-Savossa23.6.2022 14:49:54 EEST | Tiedote

Sinilevistä on tehty vain joitakin yksittäisiä havaintoja Etelä-Savon järviltä, ja esiintymät ovat olleet melko pieniä ja paikallisia. Maakunnan alueella sijaitsevilta 15 vakiohavaintopisteeltä hieman sinilevää havaittiin Heiniöltä Pieksämäeltä sekä Pieneltä-Raudanvedeltä Rantasalmelta. Vaihteleva ilman lämpötila sekä tuuliolosuhteet ovat myös hillinneet sinilevien muodostusta monin paikoin. Kokonaisuudessaan sinilevätilanne Etelä-Savossa on ajankohdalle tyypillinen, eli melko rauhallinen. Pääsääntöisesti levähavainnot lisääntyvät vasta juhannuksen jälkeen ja painottuvat usein heinäkuulle ja elokuun alkuun.

Etelä-Savon järvien vedenkorkeudet keskimääräistä ylempänä, mutta laskusuunnassa23.6.2022 11:36:38 EEST | Tiedote

Pienten ja keskikokoisten järvien vedenkorkeudet ovat Etelä-Savossa laskusuunnassa. Kevättulva oli tänä vuonna monin paikoin keskimääräistä suurempi, minkä vuoksi vedenkorkeus on edelleen usealla järvellä ajankohtaan nähden keskimääräistä ylempänä. Myös kesäkuun runsaat sademäärät ovat hidastaneet vedenpintojen laskua. Suurien järvien, eli Saimaan ja Puulan, nousu on vähitellen pysähtymässä, ja vedenpinta kääntyy heinäkuussa laskuun. Pintavedet ovat olleet ajankohtaan nähden viileitä viime päiviin saakka, mutta nyt lämpenemään päin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme